bugün

uludağ sözlük yazarlarının okumuş olduğu tekrar okumayı düşünmedikleri için kitaplıklarında atıl durumda olan kitapları diğer sözlük yazarlarına hediye olarak vermeleri şeklinde gelişip serpilebilecek kampanyadır. hediye kitapların okunduktan sonra tekrar hediye edilerek dolaşımına devam etmesinin sağlanmasıysa en büyük temennimdir. ilk alan üstüne yatmayacaksa hediyem olsun:
(bkz: ağustos 1914)
tanım: sözlük yazarına hediye edilecek kitaplardır.
ama ben kitaplarımı kimseye vermem ki.kıymetlimissdir onlar dedirten fikir. ben de sözlük bana kitap verecek sandım. sevindim.

edit: fikrim değişmiştir. paylaşımcı olmak en güzelidir.
herkesin kitaplarının kendine değerli olduğunun bilincinde olarak açılmış bir kampanya olmakla birlikte kişisel zevklerden dolayı yazarın kendisine hitap etmeyip bir başkasının severek okuyabileceği kitapların dolaşıma sokularak beleşe kitap okumaya imkan verebilir.
tüm yüreciğimle desteklediğim kampanyadır.
dünya klasiklerinin çizgi roman uyarlamaları postalanmaya hazır...
ankaradan ya da daha iyisi için odtüden bir arkadaşa kütüphanemdeki bir kitabı hediye etmemle katılabileceğim etkinlik. hoş olabilir.
uludağ sözlük kütüphanesi'ne dönüşme potansiyelini barındırdığına inandığım halde sözlük yazarlarının nedendir bilinmez pek de ilgilenmediği kampanya. zorla uludağ sözlük kütüphane kolu olacak halim de yok sonuçta. sağlık olsun.
ayşe kulin severlere iki adet kitabını (füreya ve nefes nefese) hediye edebilirim. ben pek sevmiyorum kendisini. kütüphanemde boynu bükük duruyor bu iki kitap. hediye gelmişti, hediye gitsin...
ingilizce okuyabilen varsa elimde bir adet roman var. anthony trollope nin , the small house at allington. diye bir kitap. isteyene hediyem olsun. ben ingilizce bilmiyorum da.
(bkz: bir anketörün anıları)
hahaha, yeter mi yetmez biraz daha hahaha demek gerek bu başlığı anket olarak nitelendirebilen bünyeye. başlığın açılış amacı tamamen sözlükte yazan arkadaşların raflarında tozlanmakta olan kitapların paylaşılabilmesine dönük adım atabilmekti. hatta fazla iyimser davranıp bunun bir uludağ sözlük kütüphanesi'ne dönüşebileceği gibi hayal denebilecek fikirlere kapıldığımı söyleyebilirim. tabii bunu bizzat var edecek olan sözlük yazarlarından beklenen ilgiyi çekmemesi üzerine sadece bir iki yazarın kitaplarını değiştirmesiyle kaldı. yine de bu bir iki yazarın işine yaramış olmasını bile başlangıç için olumlu buluyorum.

ve biri çıkıp diyor ki anket lan bu. tut ki anket, yazarların son okudukları kitaplar gibi altında yüzlerce adet kitap adının sıralandığı hiçbir boka yaramayan bir anket sözlük semalarında dalgalanırken en azından küçük de olsa bir işe yaradı işte. ama unutmuşum, son okuduğunuz kitapları kaçınızın gerçekten okumuş olabileceğinize dair bir yazarımızın hassiktirin ordan temalı başlıklarını.

tekrar aynı noktaya dönecek olursak sözlükte yazan arkadaşların elinde okumuş olup tekrar okumayacağı ya da okumayı düşünmediği kitapları değerlendirmeye yönelik iyi niyetli ve iyi niyetli olduğu ölçüde ayakları yere basmayan kampanya çağrısıdır.

hafta içi/hafta sonu taksim civarlarında elden teslim edebileceğim hediye kitaplar:

ağustos 1914:
kuyucaklı yusuf: henüz başladım bir hafta sürer.
fotoğraf sanatı: remzi kitabevinin basmış olduğu 90 sayfalık temel bilgilerden müteşekkil.
beyaz kale
7*
atatürk türkiyesi'nde kılık kıyafette çağdaşlaşma
divan*
ezilenler: bordo-siyah baskısı olduğunu belirtmem gerek.
silahlara veda
füreya ve nefes nefese adlı ayşe kulin kitaplarına yarın sahip olacağım kampanyadır. fakat başlık hala tek sayfada sınırlıdır.
isteyen herkese istediği kitap verilir ama hediyelik değil, geri dönüşümlü.
benden birçoğuna imla kılavuzu.
güncel Önemli Başlıklar