bugün

ekşisözlükle başlayan ve diğerleriyle devam eden sözlüklerin ortaya koydukları birikimdir. paylaşım, tatlı bir rekabet, seviyeli tartışmalar ve tabi ki geyik olacaktır sözlüklerde...

ancak!!!...son zamanlarda hani sözlükler demokrattı, hani herkes istediğini yazıyodu, şu yazara haksızlık yapıldı tarzında isyan eden yazarlar var...efendim bu kadar kalitesiz başlık açarsan, mal mal entry girersen, yazarları provoke edersen, ona buna pok atmak için kasarsan çaylak da olursun silik de.
vardır böyle bir şey. şudur ki; bol kepçeden artılamamak ve aynı zamanda seri eksi oy veren ibne olmamak gerekir bu kültürde. adab ı muaşeret kuralları burda da böyle işler.
bunun dogrusu artik sozlukler kulturu olmalidir, ne de olsa birden fazla sozluk var artik. bu sozlukler kulturu kim ne derse desin 90li yillarin sonunda ki egitimli genclerin artmasiyla dogru orantili olarak olusan bir olusumdur. cem yilmaz'in yazarlara olan etkisi tartisilmaz, ne de olsa levent kirca, nejat uygur vs. tarzi tiyatroculari ve o donemin bayatlamis esprilerini bitiren adamdir cem yilmaz ve bogazici mezunudur. ogrencilerin halinden anlar dolayisiyla ogrencilerde cem yilmaz'i sever. ama benim bildigim kadariyla ssg'nin eksisozlug u kurmasinin sebebi, universite ogrencileri arasinda copcatanlik yapan bir web sitesinin yoklugunu farkeder ve bu alandaki boslugu doldurmak ister, evet eksisozluk aslinda bir online copcatan sitesiydi ama sonradan katilan kaliteli ve ici bol yazarlar orayi bir kutsal bilgi kaynagina cevirdi.
tabi herseyin oldugu gibi bu inanilmaz basari gosteren siteninde klonlari kuruldu ve artik klonlar orijinali gecmeye basladi *, neyse lafi uzatmadan bitireyim, butun sozlukler turkiyedeki universite ogrencilerini ve dolayisiyla turkiyenin gelecegine yon verecek insanlari mikrocapda temsil eden kuruluslardir. hepsini seviyoruz.
(bkz: entry)
(bkz: şukela)
(bkz: anket)
(bkz: nihat doğan)
(bkz: basliklari alt alta okumak)
(bkz: seri eksi oy veren ibne)
(bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
(bkz: yok artık lebron james)
25.4 milyon yıldır bu topraklarda yaşayan yazar halkının, türlü baskılara rağmen yıllardır korudukları, yaygılaştırmaya çalıştıkları, gün be gün klonlar halinde çoğalan kültürdür. her türlü fikri içinde barındırabilmesiyle ünlü bu kültür, anketler ve futbol geyikleriyle kendi kendine zarar veriyor olsa da özgünlüğünden pek bir şey kaybetmez.
komünistiyle faşistiyle, dindarı ateistiyle çok renklilik göstergesi olan bu kültürde tek aşılamayan, uzlaşılamayan fener-gs iç çekişmeleridir.
bir de seovi oluşumu vardır ki * hiç bir meseleden eksik olmazlar. bunların yeterli düzeyde yazar olamamaları, iki kelimeyi yanyana getirip entry girmekten aciz olmaları yüzündedir.
(bkz: mahmut)
an itibari ile: gay/ibne.
çoğu zaman boktan kişilerin boktan yorumlar yaptığı, aynı zamanda yazarların kendini ispat etmek için kastığı fakat bir yerden patlak verdiği, kültür kelimesini dahi anlamayan insanlarla dolu olan yere ait kültür.
olmayan kavram.
daha fazla içine sçmamak için bu geceki son entrymi yazdığım kavram. umarım bu kadar unutulmaz.
bilgi barındırmaktan uzaklaşıp fikir beyan etme misyonuna bürünen kültürdür, yani şu hali ile çıkış noktasından oldukça uzak bir konumdadır. ekşi, uludağ, itü, deu, nedir.net vb. başta olmak üzere bu hepsi için geçerli bir durum.*

kısaca sözlük kültürü bloglaşmıştır, tek kişiye ait olanlardan farklı olarak genel kullanıma sahip bloglar haline gelmiştir sözlükler. herkes kendi fikrini savunmakta ve muhalif bir görüş geldiğinde ciddi saldırılar olmaktadır.

bilgi içermekten çok uzak, salt yorum içeren bayağı bir entry bulup eleştirdiğinizde yazarından "bu benim fikrim arkadaşım" cevabını alabilirsiniz. eğer böyle olacaksa bloglar ne skime yarar ya da sözlükler ne halta yarayacak anlaşılması zordur!

kutsal fikir kaynağı...
uzun zamandır özlediğim kültürdür.
son zamanlarda iyice kaybolmuştur. yazacak bişeyin yoksa okuyacaksın arkadaş laf olsun diye yazmayacaksın. forum mu lan burası?
başka ülkelerde böyle bir şeyin var olup olmadığını merak ettiğim, multifonksyonlu çok faideli kültür.
özlenen bir kültür.

bazı şeyler ansızın olmuyor. lakin kök salınca yoz kültür, işler tersine döner. yoz olunca bir kültür o yapılan işin, ortamın tadı kaçar. kaçan tatla beraber o kültürün temsilcileri de başka yer(ler)e kaçar; o ortamı da bok götürür. kabul etmeseniz bile!
güncel Önemli Başlıklar