bugün

yanlışlıkla sayısal okuyan eziğin sevinç gösterisi.

düdüd: başlığı açan yazar kaçmış, başlık başa kalmış.
bir sayısalcının daha kafayı yediğini göstergesidir.
görsel
sayısal ve sözelcilerin başlığı arenaya çevirmesi konusudur. sözelciler aptal değildir. ama sayısal zekalarının ağır basmaması ve genelde hayatın kademelerinin matematiksel olgular üzerine kurgulanmış olması nedeni ile insanı bu tarz düşüncelere iterler. saygılar sözelciler.
genelleme yapmak yanlış ama doğruluk payı çok yüksek bir önermedir. (bkz: kudurun sözelciler)
edit: geberin iki sayfayı ezberleyip bi bok olduğunu sanan aptallar. ulen 5 dk da o kadar eksilenir mi be!
kendini bir halt sanan sayısalcı andavalın tespiti.
hepsi değil içlerindeki sayısalcılar hariç doğru tespit.
tdk sözlüğünü hazırlayan profların da sözelci olmasından mütevelit yazarın beynine giden oksijen miktarını merak ettiren saçma başlık diyeceğim ama neyse...
zekayı matematikle ölçmeye çalışan liseli önermesi.
bir mühendis olarak kesinlikle onaylamadığım bir önermedir. bir insanın kapasitesinin değerlendirmesi matematik, fizik, kimya çözüp çözemeyeceğine göre yapılmaz. daha çok olaylar karşısında yapmış olduğu değerlendirme ve çözüm önerileriyle değerlendirilir.
bakınız: sözel yapamayan gerizekalı sayısalcının vaktim kalmadı yalanı

(bkz sığmadı)
zekiliği sayısala kafası basmaktan anlayan insanın söylemidir. sayısal zeka ve sosyal zeka olmak üzere. sözelcilere bunu söyleyen bir insanın da sosyal zeka olarak zekası pek iç açıcı olmayan bir asosyal olması muhtemeldir.
sayılar dersleri yapamayan öğrenci alan seçme dönemi geldiğinde sözele yönelir. çünkü sayısal dersler olmadığında her şey çok güzeldir ona göre. fakat zekilik yada aptallık sadece bir ders türüne göre değerlendirilemez. sözel öğrencilerine göre de sayısal öğrencileri sözel dersleri çok iyi yapamadığı için aptal olarak sınıflandırılabilir. yani tamamen bakış açısına bağlı bir durumdur.
sayılar dersleri yapamayan öğrenci alan seçme dönemi geldiğinde sözele yönelir. çünkü sayısal dersler olmadığında her şey çok güzeldir ona göre. fakat zekilik yada aptallık sadece bir ders türüne göre değerlendirilemez. sözel öğrencilerine göre de sayısal öğrencileri sözel dersleri çok iyi yapamadığı için aptal olarak sınıflandırılabilir. yani tamamen bakış açısına bağlı bir durumdur.
ne yapsın zaarlar kafaları matematiğe,geometriye basmaz sözel okurlar.
Sayısal aklın dört formül ezberlemek suretiyle evrimini tamamladığı mevcut egitim sistemi icinde bu ve benzeri çıkışları normal karşılıyorum.
aptal insanların yaptığı genelleme çok sayısalcı tanıdım sözlük konuştuğu dilin sınavından 5 tane bile soru yapamayan.
diplomatların ve hukukçuların sözelci olduğunu bilmeyen dalyarrak söylemidir. kısa bir zaman önce eşit ağırlık diye bir bölüm yoktu. velhasıl kelam böyle düşünen gerizekalı böyle düşünmeye devam etsin, bırakalım onu.

not: sözelci değilim.
Birilerinin hesapla yıllar içinde kazandıklarının ve diğerlerinin savaşarak büyük bedellerle kazandıklarının masa başındaki birkaç sözelci tarafından kaybettirilmesi olayının derinden etkilediği sayısalcı başlığıdır.

Bu kişi eğer ileride ekonomi ile ilgili çalışırsa siyasetin, tarihi olayların (bkz: ermeni meselesi) (bkz: kıbrıs meselesi) vb. ekonomiyi nasıl etkilediğini, yıllarca yaptığı hesapların aslında bunlar çevresinde gelişen basit detaylar olduğunu anlayacak olan kişidir. En sonunda bir sözelcinin emrine girecek olan kişidir.
"sözel" deyince aklıma gerizekalılığıyla tanınan şair orhan veli'nin "söz" adlı şiiri geldi:

aynada başka güzelsin,
yatakta başka;
aldırma söz olur diye;
tak takıştır,
sür sürüştür,
inadına gel,
piyasa vakti,
muhallebiciye.

söz olurmuş,
olsun;
dostum değil misin?
sayısalcıların kendilerini bi bok sanmalarından kaynaklanmaktadır. (bkz: küçük tepeleri ben yarattım mantığı).
Dünyanın en büyük liderleri sözelcilerdir. Sözelciler olmasa sayısal bilgilerde aktarılamazdı unutmayalım lütfen.
henüz isteriz demeyi bile ögrenememis ve bu acisinida baslik acarak degil baslik sicarak gösteren bir adet liselinin mantiksiz gorüsüdür.
Sözel bölüm daha zordur. Fakat tek başına üstesinden gelinebilecek bir bölümdür. Sayısalcıların çalışabilmesi için bir başkasının anlatması gerekir. Bunu kavrayamayan ve diğer bölümleri yükseltmeye çalışan insanların uydurduğu cümle.
dünyayı esasen sosyal bilimciler yönlendirir. sayısalcılar daha teknik konulardadırlar, ama onlarda değerli pek tabi, onlarda lazım!
bir çok sözelci, kafası daha az çalıştığı için değil, matematikten korktuğu için sözelci olmuştur nerden mi biliyorum, bende sözelciyim de ondan