bugün

http://www.youtube.com/watch?v=HvO_iP-oZuE
görsel
çocuklara burundan yapılmalıymış, ağızdan değil. dün öğrendim.

(bkz: her gün 1 yeni bilgi)
şudur;

görsel
artık resusitasyonda kullanımdan kalkmış uygulama. son cpr yönetiminde suni teneffüs kaldırılmış, sadece kalp masajı yapılması tavsiye edilmiştir. tabi hastanın nabzı var ve solunumu durmuşsa kısa süre sonra kalbi de duracaktır. suni solunum yaparak solunum yeniden sağlanana kadar suni solunum yapılır, ama kalbi durduktan sonra yapmak gerekmiyor.
telefona dolan suyu boşaltmaya ve iliklerine nüfus etmesine engel olmaya yönelik yapılabileceklerdir.

pirinç dolu bir kaba ıslak telefon yatırılır ve bir süre beklenir. telefonu çıkardığınızda gerçekleşen değişime siz de şaşıracaksınız.
(bkz: tuzluğun içine bir kaç prinç atmak) mantık aynıdır.

edit: bu başlık suya düşen telefonlarla ilgili değil miydi?*
bebeklerde; beş nefes ardından iki parmakla otuz kalp masajı (devamında 2 nefes),
1-8 yaş çocuklarda; iki nefes ardından tek el ile otuz kalp masajı,
yetişkinlerde; iki nefes ardından otuz kalp masajı, şeklinde yapılır.
ilk yardımın en önemli aşamasıdır. ilk yardımda ilk önce kişinin nefes alıp almadığı kontrol edilir. eğer bir kişi nefes almıyorsa 5 dakika içinde beyne oksijen gitmediği için ex olur. ne exi ulan ahireti boylar.
yetişkin bir insanın dakikadaki soluk alış verişi 15-20 defadır. bebeklerde ise 30-40 defadır. suni teneffüs yapılacak kişiye dakika da 15-20 defa olacak şekilde göğüs kafesi yükselene kadar nefes verilmelidir.
gökhan güney ve seda sayan çifti, türk sineması izleyicilerine eğitici - öğretici nitelikte, nasıl yapıldığını göstermiştir.

bu kısmını okan bayülgen gibi söylemek istiyorum. görelim;

http://www.youtube.com/watch?v=x-tEljnRFYM
(bkz: suni teneffüsten sonra abdest bozulur mu sorunu)
batı tabibleri tarafından icat edilmiş, gereksiz bir tıbbi müdahale. ecel gelmiş kul ne yapsın.
yapılırken asıl amaç kalbi çalıştırmaktır.
sınıfın hiç birşey bilmeyen elemanlarından birinin 'sünni tenefüs' diye telafuz edip, bütün sınıfı yarmasına yol açtığı söz öbeği.
ehliyet kursunda, ilk yardım dersinde zorla yaptırılan ilk yardım hareketi. ilk yapmazsanız yanmışsınızdır. Ya öncekinin salyasının üzerine teneffüsü yapcaksınız, ya da bir hışımla kapıdan fırlayacaksınız.*
denemelerini dizilerde, cansız mankenle yaptıklarını gördüğümüz, mesela; suda boğulan kişiye solunumunu devam ettirmek amacıyla yapılan, bilinçli yapılması gereken hembele. acil yardım derslerinde okutulan, herkesin bilmesi gereken bir olgu.
(bkz: suni tecavüz)
hayat öpücüğü.
okulda ders zili çalmadan, ders esnasında deşarj olma adına, öğretmenin gözetimi ve izni dahilinde verilen kısa müddetli ara.
suni teneffüs beş şekilde yapılır:
1-ağızdan ağıza
2-holger-nielsen yöntemiyle
3-maskeyle
4-sylvester yöntemiyle
5-ağızdan ağıza ve buruna
suni teneffüsün zamanlaması çok önemlidir.eğer doğru zamanda,doğru şekilde yapılmazsa hasta kaybedilebilir.
Nefes alamama halinde göğse bastırılarak ağızdan ağıza yapılan solunumdur. başarıya ulaşma oranı yapan kişinin tipinin güzelliğiyle doğru orantılıdır. bi nevi hayat öpücüğüdür.
genellikle kıroların bi güzel bayılsada suni solunum yapsak ya da sağlık kursuna gitsekte bi suni solunum dersine girsek belki bayan hocaya suni solunum yaparız gibi umutlar beslemesini doğuran olaydır.