bugün

bilindik paşabahçe su bardağında tadına doyum olmayan, kupa vb.'nde aynı keyfi vermeyen, bunun yanısıra sadece sabahları yapıldığında anlamlı olan eylem.
çay bardağıyla su içmeye nazaran daha az yorucu eylem.
sabah kahvaltılarında simit + peynir kombinesini tamamlayan eylemdir. normal çay bardağıyla çay içilirse en az bir kere daha çay konulması gerekir. lâkin su bardağıyla içildiğinde kahvaltıyla orantılı olarak çayda bitmiş olur. böylece hem kahvaltının hemde çayın tadını çıkarmış olursunuz.
daha sonra normal çay bardağına çay koyulup kahvaltıdan sonra cila niyetine içilir.
erzurumlu gençlerin tercihidir genelde. bir de içine limon kattın mı, tadından yenmez.
kulpu olmayan büyük bardak tanımındaki su bardağının çay içmeye elverişli olmadığı tarafımca tespit edilmiştir, bunun yerine daha kullanışlı olan ve içerisinde sıcak içecek barındırabileceğimiz halk arasında *fincan diye tabir edilen bardak çeşidini kullanabiliriz. *
kahvaltıda zırt pırt cay doldurmaktan sıkılmıs, kahvaltısının icine eden bu eylemden kurtulmak isteyen bunyenin yaptıgı eylem. fakat bir rizeli asla boyle bir sey yapmaz, cunku soğuk çayın tadı yoktur ve su bardagında cabuk sogur. bu sebeple kucuk pardak hep tercih edilir. ha illa ben doymuyorum diyorsa bunye fincanla icsin, porselen olsun fazla sogutmaz. simdi gidin icin ulean!
küçük, minicik, ufacık çay bardaklarıyla çay içmeye doyamayan, 5 dakikada bir çay doldurmaktan usanmış insanın yaptığı eylemdir.
çayı soğutan, çay içme zevkini vermeyen durum, hiçbişey incebel in tadını vermez, mümkünse kristal olsun.
eskiden * kredi yurtlar kurumu yurtlarında * çayı kendi bardaklarımızla aldığımız zamanlarda, daha çok çay alabilmek için giriştiğimiz eylemdir.o zamanlar para çayın hacmine göre ödenmiyordu. * * *
çay bardağında çaylar içmek gibidir. çok garip bir durum gösterir. isviçreli bilim adamları ise hala bu konu üzerinde çalışıyor imiş.
kahvehanelerde "duble çay içmek" olarak adlandırılan durumdur.