bugün

şayet staj yapılan firma dünya çapında bir bilinirliğe sahipse ve çalışanlara verdikleri ücretler hatırı sayılır bir seviyede ise her stajyerin hayalidir. lakin bu hayal çoğunlukla gerçekleşmez ve ne kadar yalakalık yapıp getir-götür işlerini tek başınıza üstleseniz de staj sonunda size nazikçe kapıya gösterirler. buna rağmen üst düzey bir firmada yapılan stajın sonraki iş başvurularında size çok fazla getirisi olacaktır, cv'de de süper durur. o yüzden iş hayatına yeni atılan arkadaşlara tavsiyem stajları sallamamaları, naylon yapmak yerine hep bir şeyler öğrenebilecekleri sağlam bir yerde yapmalarıdır.
kişinin kadir gecesinde doğduğunun bir göstergesidir.
eğer staj zamanı orada fazla zıp çıktılık yapılmazsa olabilicek eylem. fakat staj zamanı rahat durulmadı başka stajyer kızlara asınıldı. sigara içildiyse biraz zor görülür.
öncelikle normaldir, sıradandır ve olması gerekendir. öğrenci zaten kariyer planları doğrultusundaki bir firmada staj yapmaya çalışmalıdır çünkü poziyon açığı olduğunda sırf fotokopi çekmiş, çay kahve getirmiş olsa bile en azından şirket profilini, havasını, suyunu bildiği, çalışanları tanıdığı için eski stajyerlere ulaşılmaya çalışılır.
staj çerçevesinden sadece kağıt üzerinden kurtulunup, akıllarda hala o eski küçük, şirin, işin acemisi ve hayır sever zat olarak kalınan durumdur. " x'cim şunların da fotokopisini alıver, şunu şuna götürüver" gibi durumlara maruz kalınması söz konusudur.
şanslılık mı, şanssızlık mı allah bilir durumu.
staj yapılan şirkette işe başlamak, iyi.
hatta 7 sene önce staj yaptığın birimin şu an çalışanı olmak da iyi.
ama gel gör ki. staj yaptığın zamanlar, o birimin kompleksli, sönük ve tembel olan elamanının şu an mmüdürün olması; başına gelen en büyük kötülük.