bugün

LinkedIn, Facebook, Twitter derken bir de yerli sosyal ağ toHigher çıkmış. Linkedin’a benziyor fakat uygulama sizden ilk kayıtta neredeyse hiç yok denecek kadar bilgi istiyor ve sonrasında da başlıyor soru cevaba. Akıllı algoritması sayesinde yönlendirdiği sorulara verdiğiniz cevaplarla size en uygun işleri otomatik olarak sıralıyor ve hatta yeni eklenen işlerden profilinize uygun olanlar hakkında sizi anında bilgilendiriyor. Böylelikle iş arama sürecini otomatize ederken kullanıcısını ilanlar arasında kaybolmaktan da kurtarıyor.

Bu arada sadece iş arayan kişiler için fayda sağlamıyor. Aynı altyapı, profili sizinkine benzeyen ve size yol gösterebilecek kullanıcılar arasında eşleştirme de yapabiliyor. Bu sayede iş hayatınıza yön vermenizde yardımcı olacak kariyer ağınızı kurmanıza da olanak sağlıyor.

Bence toHigher.com’a bir göz atın derim, kesinlikle size yararlı bir şeyler bulacaksınız.
yerel sosyal ağ. çevrendeki insanlarla paylaşım portali oluşturuyor.
(bkz: my circle)
bazen unutulup başka hobilere ağırlık verilmesi gereken ağdır. yenilenmek için bazen uzak kalınmalıdır.
sosyal network olayının başarılı bir örneği daha, emre erşahin ve cem argun'un ellerinden çıktı: reklam insanları...
her ikisinin de ellerine sağlık... http://reklaminsanlari.ning.com/ ...

genel olarak "sosyal network" olayını biraz olsun ciddiye alanlar, ayrıca şuraya da bakabilirler:
http://en.wikipedia.org/wiki/social_network ...

yok eğer "ben bu işi epeyce merak ediyorum" diyenlerdenseniz, olaya damardan girmek şöyle de mümkün:

"digital artifacts for remembering and storytelling: posthistory and social network fragments": http://smg.media.mit.edu/papers.html
sosyallikle alakası olmayan web siteleri*, toplumları daha kolay idare etmek için çıkarıldığını düşünüyorum, iki tane zıt fikri ortaya atarsın sosyal ağ sitelerinde insanlar da bu fikirlerden birini benimsemek ister, bireysel düşünceyi kısıtlar ve hatta tamamen ortadan kaldırır böylece zıt kutuplar birbirleriyle oyalanırken birileri işine bakar.

bireysel olarak kendini beğendirme çabası asosyallik gibi sorunlara yol açar, herhangi bir sosyal ağda dikkat çekmeyi başaramamış bir kişi depresyona girmektedir ki bu insanlar gerçek hayatında oldukça başarılıdırlar ama ne yazık ki önemsenme duygusunu sanal ağlara taşımışlardır.
kötü etkileri var;

narsistleştirmek,
sapkınlıklara imkan sağlamak,
aldatmanın normalleşmesi,
depresyon,
ve asosyallik.
şimdi hacı öyle insalar var ki facebook u twitter ı formspring i tumblr ı sözlüğü diğer blogları falan hepsi birbirine bağlı yazıları, resimleri derli toplu. kolay ulaşılabilir. bir düzen içerisinde falan filan...

yok şimdi usta sen hiç mi üşenmedin? bütün paylaşımlarını böyle özenle tasnif ettin? diyeceksin. olmayacak adam oyalanıyor işte.... tamam güzel bir şey. ''interaktif'' her ne varsa iyidir hoştur da bu kadar da bağlanılmama dört kolla... bilemiyorum...
hayatı part part yaşıyoruz, tadında.
facebook'un kurucusu mark zuckerberg'in hayatını anlatan film. abd'de bir haftada 23 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş.

(bkz: the social network)
bir cok insana sosyalligin yolunu acan hede.
insanların lokal optimuma takılı kalmamak için dahil oldukları topluluk.
(bkz: random search)
sosyal baglanti.

buradan cesitli sosyal bağlantı sitelerinin listesi gorulebilir;
http://en.wikipedia.org/w...ocial_networking_websites
örnek olarak. (bkz: facebook)
social network olarak adlandırılan web siteleri için kullanılabilecek türkçe karşılık.