bugün

sokaklarda şu görüntüleri normalmiş gibi gösteren, bunu görüntüleri savunan, bu görüntülerdeki kepazeliğie müdahale edilmesini engellemek isteyen, çıkarılan yasaya karşı aklınca devlete baş kaldıran herkes ruh hastasıdır.

bir de kurdukları dernekler ile köpekler üzerinden milyon liralar kazanıp zenginlik içinde yaşayanlar var.
sosyal medyada insanlara gazı da bunların troll hesapları veriyor.

bir de toplumdan uzak, sıçmaya bile arabasıyla giden, hayatında bir sike derman olmamış, kimseye faydası dokunmamış sanat sepet tayfa var.
bunlara da bağlı olduğu ajanslar üzerinden savundurtuyorlar bu it meselesini.
E öyleyim zaten.sorun nedir?

edit: sokak hayvanlarına her türlü işkenceyi layık gören, köepklerin kafasını kesen guruh ruh hastası olmuyor, ben oluyorum. iyi ki de öyleyim.
--spoiler--
sokak hayvanlarına her türlü işkenceyi layık gören, köepklerin kafasını kesen guruh ruh hastası olmuyor, ben oluyorum. iyi ki de öyleyim.
--spoiler--

işkence, kafa kesme falan istediğimizi kim söyledi?
Uyutularak itlaf edilsin istiyoruz, modern Avrupa ülkelerindeki gibi.
--spoiler--
işkence, kafa kesme falan istediğimizi kim söyledi?
Uyutularak itlaf edilsin istiyoruz, modern Avrupa ülkelerindeki gibi.
--spoiler--

https://artigercek.com/gu...etleriyle-kamufle-313873h

doğru hiç öyle bi niyetiniz yok.
Uyutulacak efendim itiraz yok.
ulan köpek ölüsü görünce o boktan vicdanınız sızlıyor güya, köpekleri parçaladığı çocukları görünce görmezden geliyosunuz.
hatta sosyal medyada dalga geçiyosunuz o çocuklarla.
siz bişe yapmazsanız köpek saldırmaz diye de şeytanlık yapıyosunuz.

görsel
görsel

bu çocukları bu halde görünce vicdanın sızlamıyorda, üç beş köpeği manyağın biri gömdü diye mi vicdanın sızlıyor.

insanlıktan çıkmışsınız haberiniz yok sizin.
sokaklardaki çeteleşmiş köpeklerin sorumlusu görevini yapmayan, köpeklerin kontrolsüzce çoğalmasına göz yuman sonra da köpek sorununu gündem değiştirmek için kendi lehine kullanan sorumlulardır.
hayvan seven kimse sokaktaki hayvan sayısının artmasını istemez. kısırlaştırmayı savunur.
tarım bakanı kısırlaştırmaya inanmıyorum diyor ama sokaktaki köpeklerin çoğalmasından biz sorumlu oluyoruz. ben elli kiloluk bir köpeği apartman dairesine alıp dilinizden düşmeyen o "vicdan mastürbasyonunu" yapmıyorum zaten bu saçmalık ama bir köpeği kısırlaştırarak en az on köpeğin doğmasına engel olabiliyorum tek bir kişi olarak. onlar ne yaptılar yıllardır? kısırlaştırmanın çözüm olmadığını ama öldürmekle biteceğini zannediyorsunuz. ben mi çiftleştiriyorum bu köpekleri? kendilerini dünyanın en rasyonal insanları zannedenler, azıcık mantıklı olun da ne hızla çoğalmaya devam edeceklerini düşünün hesaplayın.
sözde muhalif olanlar bile mama lobisi demeyi biliyor ama hayvan üretimini durdurmayanlara bana ettiği kadar küfür etmiyor.
merdiven altı üstü hayvan üretimi devam ediyor.
üretimi durdur, kısırlaştır, küpele, yerine bırak zaten bu popülasyon azalacak dedik başından beri. hatta trt haberleri birdenbire ve baştan sona köpek olmadan önce de yıllardır bunu söylüyoruz. kimsenin umurunda değildi. altı yedi aylık bir sürede gündem değiştirmek için yaratılan köpek düşmanlarısınız. hasta ruhlu da sizsiniz, hayallerde yaşayanlar da sizsiniz.
Yav sevgili kardeşim kısırlaştırma parası çok pahalı çok ameliyat o ameliyat. Para yok para!
Ok.anlamışke?
masum canlıların kafasını kesenlerden ve daha fazlasını öldürmek isteyenlerden çok çok daha normal oldukları kesin olan insanlardır.

Daha insani çözümlere para yok diyenlerin, son beş yıldır ve hali hazırda devam eden; devletin çeşitli kurumlarında açılan ve açılmış olan tüm ihalelerin tüm detaylarını, gereklilik düzeylerini araştırmadan ve bunları açıkça belgeleyen gazetecileri takip etmeden, boş yapmamasını tavsiye ediyorum.

(bkz: insan olmak ve gereklilikleri)
(bkz: milyonlarca başı boş vasıfsızın olduğu ülke)
altındağ'da köpürtülen "köpek katliamı" yalanı ne durumda diye bakarken denk geldim. şikayetvar'ın o aynı altındağ köpek şikayetleri sayfası.
görsel
https://www.sikayetvar.com/altindag-belediyesi/kopek

o 5 videoyu izleyip de köpekler ne tatlı bla blası yapanlar, "benim de bireyi olduğum bu ülkenin halkı bu yaşamı hak ediyor" diye ahkam kesenler, eh evet ruh hastasıdır.
"vahşice öldürüsünler isteyenlerde malın önde gidenidir" şeklinde devam eden söylemdir.

dünyanın haline bak amk bir tanesi gelmiş insanlıktan bahsediyor ama "insan" olarak kendisine karşı koyamayacak kendisini savunamayacak milyonlarca canlının kökü kurutulsun istiyor.. bu mu sizin insanlığınız lan ? insan olmak nedir önce onu öğrenin. insanı sadece kelime anlamı ile değil "insan olmak" olarak bir algılayın önce. sen insan olarak bulabildiğin tek çözüm bu ise nerede senin gezegendeki en gelişkin canlı olma özelliğin ? her sıkıştığında türleri yok ederek mi çözeceksin her şeyi ? dünyadaki en büyük tehlike insanın kendisi o zaman insanları da yok edelim toptan çözülsün mesele.

diğeri gelmiş "vahşice öldürülmeyecekler uyutulacaklar" diyor. zannediyor ki uyutulacak kısmı ninni söyleyerek olacak. o iğnenin içerisindeki zehrin hayvanların tüm iç organlarını teker teker iflas ettirip dakikalarca acı çekerek ölmelerine sebep olacağını aklı kesmiyor. bir de "para yok barınak yapamayız kısırlaştıramayız" diyor. o iğneler zaten havuç gibi toprakta yetişiyor hasat zamanı gelince topluyorsun öyle bedavadan. içindeki sıvı özel göletlerde falan kendisi yetişiyor şişeleyip şişeleyip alıyorsun onlarada para verilmiyor.. bunlarla aynı havayı solumak da bizim makus kaderimiz işte.
6 milyon köpek var sokaklarda, halen kısırlaştırma diyorlar.
biliyolar çünkü çözüm değil o.

(bkz: sokaklarında 6 milyon başıboş köpek olan ülke/#47096605)
yok ya on milyon. uydur uydur ipe diz.
hala demiyoruz on yıldır diyoruz. diyelim ki altı milyon. altı milyon olana kadar siz niye kısırlaştırma demediniz? altı milyon olsun da daha çok öldürürüz mü dediniz? ne bunun mantığı?
köpeklerin doğal ortamları insanların yanlarıdır, kendi başlarına yiyecek bulamazlar, avlanamazlar ve tamamen evcilleşmişlerdir. sokaklar köpeklerin doğal ortamları değildir.
köpekleri ormanlara bırakıp besleme noktaları oluşturup çuval çuval mama dökenler kim?
otoyol kenarlarında mama döküp videoya çekip şov yapıyosunuz sosyal medyada?
köpeklere çuval çuval mama dökeceğinize kısırlaştırın ibneler.

otoyol kenarlarında ormanlarda köpek sürüleri siz oluşturuyosunuz?
sonra devlet kısırlaştırsın ya diye kafa sikiyosunuz?

şu görüntüyü oluşturan sizsiniz, sonra kısırlaştırma diyosunuz.

öyle bir şeytansınız ki siz, bu millete bu kötülüğü yapıyosunuz.
allah belanızı versin.
en sonunda dayanamayıp sağlam sövücem.
kes lan.
herhalde devlet yapacak ben mi yapacağım benim sorumluluğumda mı insanların güvenliğini sağlamak? bu yetkili su kaynattı küfür falan ediyor bir de, alın bir elini yüzünü yıkasın.
söv söv, içinde kalmasın. yalnız sonra cevap hakkı doğuyor, kulaklarına kadar kızartacak bir karşılık alma.
devlet sağlayacak işte güvenliği artık.
toplayacak hepsini.

okuduğunu iyi anla.
trollük yapma 12 iq beyninle.
--spoiler--
o iğneler zaten havuç gibi toprakta yetişiyor hasat zamanı gelince topluyorsun öyle bedavadan. içindeki sıvı özel göletlerde falan kendisi yetişiyor şişeleyip şişeleyip alıyorsun onlarada para verilmiyor..
--spoiler--

penbital iğne 80 tl, köpek kısırlaştırma ameliyatı 8000 tl. şimdi şöyle izah edeyim biri iğne diğeri ameliyat evet ameliyat. bilmem anlatabildim mi iğne ile ameliyat arasındaki maliyet farkını...
milyonlarca köpeğe ameliyat mı?
vallahi yeminle dünyada tarihe geçeriz tarihe.
bence sokakta köpek olmayabilirdi ama bu öldürerek olmamalı. avrupa'da sokakta köpek yok ama öldürülmüyor da sanırım. yasa zaten gayet güzel. yasa zaten saldırgan sokak köpeklerinin öldürülmesini istiyor olabilir ve bu zaten gayet mantıklı. tüm sokak köpekleri saldırgansa tabii ki sokakta sokak köpeği olmasın ama sokakta süs köpeği de olabilir. köpeklerin hepsi sokak köpeği mi.
arkadaşlar kendinizi kandırmayın.

bu kadar köpeği barındıracak arazi,mama,sağlık gideri,veteriner hekim yok.zaten köpeklerde sokakta yaşamaktan memnunmuş gibi konuşuyorsunuz.

ortalama ömrü 13-14 yıl olan canlılar 2-3 yıl içinde araba çarpması,hastalıktan zaten ölüyor.iyi şartlarda yaşamıyor o hayvanlar.

sizler gün içinde bir kere başını okşayınca,bir aç bitir salam verince vicdan mastürbasyonu yapacaksınız ha? olmuyor öyle.

aşırı ötesi köpek seven bir insanım ama aynı zamanda akılcıyım da. modern toplumlarda oldugu gibi sonuç itlaf maalesef.
Ruh hastası olup olmadıklarını bilemem ama Zihinleri açmak açısından batıdan küçük bir örnek:

https://wildatheartfounda...s%20in%20just%206%20years.

Kısırlaştırılamayan her bir dişi köpek, takip eden 6 yıl içinde köpek nüfusuna 67.000 yeni başıboş köpek eklenmesine sebep oluyor. (bkz: Üstel artış)

Türkiye açısından bakarsak, milyonlarca dişi köpeğin Önümüzdeki 5-6 yıl içinde kabaca %0,01’i ıskalansa (bir diğer deyişle; %99,99’u kısırlaştırılabilse dahi) köpek nüfusunda hiçbir azalma olmuyor. Bu arada kısırlaştırılıp sokağa salınanlar ise insan bedeniyle beslenmeye devam edebilecek. Çünkü neymiş? kısırlaştırdıktan sonra “yerine” bırakılmaları gerekiyormuş!

Profesyonel kuruluş bile bugüne kadar 30.000 köpek kısırlaştırabilmiş ve bununla övünüyor.

Ha bu arada, fiyat listesi şöyle:

görsel

Ve bizdeki ittaparlar ve sözümona hayvanseverler milyonlarca dişi köpeğin hiçbirinin ıskalanmadan kısırlaştırılabileceğine ve böylelikle başıboş köpek nüfusunun kontrol altına alınabileceğine inanıyorlar.

işte tam da bu nedenle bunları ciddiye almanın bir manası yok.

Kaldı ki, barınak ve kısırlaştırma zırvalıklarını yediremediklerinde işi vicdan muhasebesine getiriyorlar, konu çocukların parçalanmasına varınca bu sefer yine başa dönüp barınak-kısırlaştırma goygoyuna başlıyor.

Bugüne kadar ya çığırtkanlıkla ya da bu fasit daireyi andıran söylemlerle insanları susturmayı başardılar.

Bu saatten sonra ya o köpekleri sahiplenip kısırlaştırma, aşılatma, bakım ve hukuki sorumluluklarını üstlenecekler yahut çenelerini kapatacaklar.

bunca insan, çoluk çocuk tehdit altındayken bunların vicdan mastürbasyonu yahut ipe sapa gelmez cahilane önerileri şahsen beni zerre ırgalamıyor.

ittapar denilen bir kesim hariç ruh hastası olduklarını sanmıyorum ama ciddiye alınacak bir şey söylemedikleri kesin.
"devlete baş kaldıran "

yuh. ne diyor yahu bu. hoştt !!.

laflara bak. devlete baş kaldırma falan. maçası yese terörist vs. vatan haini de diyecek ama şuanlık yememiş maçası.

sokak köpeği bir sorun ama bunları vahşiçe katletmek çözüm değil.

laflara bak lan, devlete baş kaldıran demiş ahahaha.