bugün

halkın görüşlerini yansıtmasını engelleyen bir türkiye'dir. çağdaşlıktan, modernlikten, düşünce özgürlüğünden yoksun bir türkiye'dir. kötü bir türkiye'dir.
aslında kötü bir fikir değildir.
görüşler sadece siyasi partiler aracılığıyla yansıtılmadığı gibi, bir çok siyasi pati olmasına rağmen günümüzde düşünce özgürlüğü olduğunu savunmak biraz saflıktır.
(bkz: siyaset sizsiniz türkiye)
darbenin ve balyozun olduğu bir ülkedir..
siyasi partilerin türkiye için hiç bir şey yapmadıklarını gören vatandaşın düşüncesidir. siyasi partiler ve taraftarları olacaktır ki o yönetime demokrasi denilebilsin. vatandaşın düşüncelerini temsil eden siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazıdır. aksi takdirde ülkeyi yönetenler kendileri çalar kendileri oynarlar vatandaş ise şakşaklamaktan başka bir şey yapamaz.
(bkz: anarşi)
(bkz: ütopya)*
osmanlı'dır.
daha iyisi için;

(bkz: siyasi propagandaların olmadığı bir türkiye)
zamanında bir oyun olarak içimize sokulan ve başarıyla amacını icra eden durumun sonlanmasıdır.
1923-1950 yılları arasındaki 27 kara yılı kapsar. bu yıllar içinde ezan 18 yıl türkçe okunmuştur. sanılanın aksine ''halkçı'' bir minval izlenmemiş bunun yerine seçkin ve asker ile chp nin yandaşı olan ''elitist'' bir yönetim biçmi vardır. halk sefalet içindedir oysa ki chp ve yandaşlarının yaşam standartları çok üstündür. dersim katliamı da bu yıllar içinde gerçekleşmiş bu katliam siyasi partilerden yoksun bu ülkenin ne derecede vahşi olacağının göstergesidir.
askeri darbe sonrası olmuş/olabilecek türk siyasi hayatıdır.
çete ya da aşiretlerin yönettiği bir ülke haline gelebilir.

sonuçta biri yönetecek, önce bunu kabul etmek lazım. bu kişilerin halkın seçtiği kişiler olması en sağlıklısı, seçimlerin güvenilir olması ise en takdir edileni.
ütopyadır aslında.
ama işi abartmak ve daha iyisini hayal etmek gerekirse;
(bkz: siyasi partilerin olmadığı bir dünya)
koyun musunuz ki siz, güdülmek istiyorsunuz?