bugün

(bkz: adamın götünden kan alırlar kamil kan)
gece kulağınızın dibine kadar girip vızırdayıp sizi uyutmamak için.

edit: hayvan herif beni yiye yiye zaten kocaman oldu.
ekolojik dengenin bozulmaması için.
gece uykularını bok etmek için.
sivrisinekler bazı balık ve yarasa türlerinin besin kaynağıdır; cümlesiyle giderilebilecek sorunsaldır.
Ayrıca farkettirmeden boşalttıkları kimyasallar local aneztezide kullanılır.
(bkz: sivrisinegin faydalari)
BEnbim çevremde yaşamıyorlar. Yani, elimde terlik veya gazete varsa durum böyle.
canlıdan canlıya bakteri, virüs ve gen transfer etmek için olabilir. şakirtçe bir bakışla ise, "Allah, insanlar onları kovmak için uğraşıp uyuşuk uyuşuk yatmasınlar diye sivrisinekler yaratılmışlardır" demek gerekir.
insanlar strese girince , şöyle ; iki elin arasına alınıp pres gibi öldürülerek rahatlama sağlamak için.
gece uykularını bok etmek için.
Prof. Dr. Orhan Kural insanlığın Bencilliği ve Ekosistem başlıklı bir makalesinde DDT denilen sivrisinekleri yok etmek için kullanılmış bir kimyasal ile ilgili şu ilginç olayı aktarır: DDT 1874 tarihinde bir Alman Kimyacı Othmar Zeidler tarafından bulunduktan 65 yıl sonra isviçreli Kimyacı Müller tarafından böcekleri yok ettiği anlaşılmış ve bu kişiye bir de üstüne 1948de Nobel ödülü verilmiş. Ne de olsa her şey insan için değil mi? Bakın neler oldu DDTnin ilerleyen yıllardaki öyküsünde! Endonezya nın Borneo Adasında Dünya Sağlık Örgütünce 1950 li yıllarda sıtmaya karşı DDT kullanıldı. ilk yıllarda çok başarılı (?) bir mücadele ile sivrisinekler ve sıtma hastalığı kontrol altına alınmış ancak bir süre sonra veba salgını ortaya çıkmış ve yerlilerin sazdan yaptıkları damları başlarına çökmeye başlamış. Bilimsel çalışmalar yapılmış ve DDTnin tırtılların düşmanı olan faydalı böcekleri öldürdüğü anlaşılmıştır. Predatörleri ortadan kalkan tırtıllar çoğalmış sazları yemeğ e başlamışlar evlerdeki hamamböceklerinden bulaşan DDT beslenme yolu ile hamamböceklerinden kertenkelelere geçmiş ve o*nların da ölümüne neden olmuştur. Bu şekilde tüm ekosistem bozulmuş. Kedi popülasyonu azalınca bu defa adada fareler artmış ve veba salgını çıkmış. Sıtma hastalığı tedavi edilebilir ama ekosistemasla`.

Bakın daha sonra neler oldu ? Amerikada yaşayan penguenlerde bile DDT bulundu. Atmosfer olayları ve deniz akıntısı ile bu zehirler Güney Kutbuna kadar yayıldı. DDT hızlı bir kuş katili oldu çıktı. Özellikle kartal atmaca pelikan ve şahin gibi yırtıcı ve balık avlayıcı kuşların dokularında DDT birikiyordu. Böylece bu hayvancı kların yumurtalarının kabukları inceldi ve üreme şansları azaldı. Ormanların DDT ile -lanması sonucu burada yuva yapan ateş karıncaları tamamen yok oldu. Ormanlık alanlardan nehirlere taşınan DDT burada bulunan sazan ve alabalık topluluklarını etkilemiş ve somonların yarısı da can çekişerek ölmüştür. Sonunda bu zehrin uzun bir besin zinciri ile yolu ile insan vücuduna ulaşıp vücutta biriktiği de anlaşılmış ve ancak keşfinden 30 yıl sonra önce DDT denen zehire Nobel ödülü veren isveçte ardından da tüm dünyada kullanımı yasaklanmıştır.

kaynak: maxicep
hayır sen ne için yaşıyorsun?
onlar da bunu öğrenmek için geçen gün filo halinde odaya gelmişlerdi. hiçbiri öğrenemedi.
Özellikle sıcak yaz aylarının çekilmez, kan emici, parazitimsi, sinir bozucu canlısı olan bu sivrisinek;
Ekosistem için büyük öneme sahiptir.
Sivrisineklerin yok olması Kuşların, örümceklerin, yarasaların, böceklerin besin zincirinde sarsılmalar yaratabilir.
Sivrisinekler özellikle suyun olduğu yerde türerler ve suya bıraktıkları larvaları suda bulunan tek hücreli algleri yer. Buda balıklar için muazzam bir enerji kaynağı demektir.
Bazı kaynaklara göre sivrisineklerin yok edilmesi insanoğlunun faydasına olacaktır. Çünkü tarihte en fazla insan öldüren canlı sivrisinektir.
Fakat ekosistem dengesinin bozulması bazı hayvanları sevindirmeyecektir.
Aynı zamanda yüzyıllar boyunca kan emici özelliği sayesinde en çok evrimleşen hayvan olduğu bilinmektedir.

Son olarak, sivrisineğin bir kanat çırpışındaki zikri ektedir.

https://youtu.be/t3XLg4oHRzk
güncel Önemli Başlıklar