bugün

gönül gözü astigmat olmuş bir çok insanın yaptığı, asla desteklenmeyecek olan hasmane hareket. erdoğan'ı oraya millet getirdi. 3-5 çapulcu indiremez!
hitler de secimle geldi ama sonuc ortada.
ırak'ta saddam'ın, suriye'de esad'ın, libya'da kaddafi'nin % 99'lara varan oylarla iktidar olduklarını bilen akıllı adam işi.
halkların savaş bayrağı stalin yoldaşın dediği gibi, oyları kimin verdiği değil kimin saydığı önemlidir.

dolayısıyla emperyalist merkezlerin taşeronu, dinci gerici, faşist bir partinin liderini bağrına basacak değil bu ülkenin emekçi halkları.
referans gösterilen ülkerde adil seçim yapılmadığını bilmeyen insanlarca çürütülmeye çalışan durum.
acilen yasaklanmalıdır. ne münasebet.
diktatör kelimesi latince´de emir veren, dikte eden anlamina gelir. *
diktatör olmak, illaki secilmeden devleti yönetmek anlamina gelmez. diktatör yönetimini eline gecirmis bir cok ülke ne yazik ki normal bir basbakan secer gibi, o kisiyi secer. o kisi yasalari ve kanunlari kendi cikari ve yaptirim gücünü arttirtmak icin kullanir. en sonunda da ülke bir diktatör yönetimi altina alinir. bunu tarihte en güzel bicimde hitler yapmistir. günümüzde de türkiye basbakaninin yaptigi ile neredeyse aynidir. bir cok halkin kendisine diktatör demesinin sebeplerinden birisi de budur. diktatorlar da secim yaptirir. ne yazik ki baski altinda olan halk ve muhalefet bu secimlerde caresiz kalir. tarih her zaman kendisini yineler. ayrica; amerika´nin aslinda diktatörleri destekledigi de bir gercektir. cogu diktatör ülkesiyle arasi iyi olan amerika stratejisinde diktatörü indirip, o ülkeye bagimsizlik getirdigini söyler ve inandirir, yerine baska ülkelerde diktatörlük kurar. tarihe bakilirsa bu cok iyi anlasilir. tabi su an muhalefet basa gecseydi, onun da bu sekilde dikteleri olabilirdi.

secilerek basa gelmis diktatörlerin listesi söyledir:

gaddafi
saddam hüseyin
hugo chavez - her ne kadar diktatör degil denilse de, zengin kesime dikte etmistir ama halkin yaninda olmustur
hitler
Battista tabi daha sonra fidel castro
peron
mao´yu unutursak ayip ederiz.

demokrasi hayat kadini gibi bir yönetim bicimi oldugundan dolayi, basa gecen kisi istedigi gibi at kosturabilir. bu yüzden "secilen kisi diktatör olumuymus bikbikbik..." demeden önce arastirmak gerekli.

yazar notu: bu liste icinde yanlis hatirladiklarim olabilir. düzeltmem veya eklememi istedikleriniz olursa özelden yazin.

edit: bu bir aciklamadir. tarafsizlik ilkesine uyarak, izlem ve gözlemlerimi bilgilerimle pekistirerek bilgilendirme amacli yazilmistir. hatali veya yanlis bilgi iceriyorsa uyarmanizi tavsiye ederim. su an yasanmakta olan olaylar ve hükümeti kuran parti genel baskani, baska bir parti olsaydi, yine ayni sekilde bu yazi yazilirdi.
eksilemeden önce; sigir gibi yaziyi bi defa okuyup sinirlendiysen, bi iki defa daha okuyup anlamaya calisma yöntemine basvurun, daha sonra oylayin.
adolf hitler'e 70-80 yıldır yapılan şeydir efendim.

seçimle iktidara diktatör gelmez sananlar biraz tarih okusalar iyi olur...*
diktatöre diktatör demek kadar doğal bir tepki olamaz. demokrasiden yararlanarak iktidarı ele geçiren diktatörlerle doludur yakın tarih.
seçimsiz getirilen bir diktatörün anasına sövmekle aynı doğrultudadır. tarihte böyle diktatörler vardır...
hitler'e de dikdatör diyen edepsizdir aynı zamanda.

o da seçimle geldi sonuçta azıcık adam asmış, kesmiş çok görmemek lazım değil mi?
%50-60 oy alabiliyorsa mutlaka ve mutlaka dikta dır.
dünyanın en demokrat,l ülkelerine baktığımızda bir çok partinin yarıştığı seçimde akp gibi oy oranına sahip parti yoktur. bu da mı tesadüf.
seçmene saygısızlıktan başka bir şey değildir. ama iyidir neticesi. seçmen gene cevabını sandıkta verir.
seçimine göre diktatör diyebileceğimiz bir durum.
tek partili asker dipçiği altında açık oy gizli tasnıfla seçilen lider diktatördür.
plebisiter diktatörlükten haberi olmayan şahsın açtığı başlık.

bakınız da vereyim. (bkz: plebisiter diktatörlük)
seçimle gelmeyen kaç tane diktatör var sorusunu akla getirir.
"diktatörlüğü bacakarasında aramak" gibi bir şeydir. yanlıştır zira "diktatörlük beyindedir" acı bir gerçek olarak.
saçma önerme. neredeyse 'ne olur gelin beni göt edin' dercesine bir beyanat. zaten bir sürü örnek verilmiş.
(#20032398)
Diktatörlük ile demokrasi arasında tek bir fark vardır. demokraside oy verdikten sonra itaat edersiniz. diktatörlukte oy vermek için zaman harcamazsınız. c. bukowski
seçimle gelmesi diktatör olmaz anlamına gelmez. yaptıkları da ortada.
diktatör olduğunu iddia edenlerin seçim ertesileri depresyona girip lustral, prozac tabletlerini aşındırdıkları gerçeği ile ironik bir ilişkiye girer.
kemalistçedir.
hitler'e, esad'a, stalin'e, saddam'a, kaddafi'ye diktatör denebilir mi? denemez tabi ki neden çünkü hepsi %50'nin üzerinde bir oy oranıyla geldiğini bilmeyenler böyle derler.

edit: hitler %50 oyla gelmedi arkadaşlar %33'le geldi üşendiğim için tek tek yazmadım da sonradan bir arkadaş sağolsun uyardığı için düzeltme ihtiyacı duydum.
bir kemalist sanrısı..