bugün
- kemalistler27
- osman gökçek8
- kuranda antartika kıtasının geçmemesi22
- kürtlerin iyi olduğu konular12
- belediyeleri soyanları savunanlara ne denir12
- yaşar nuri öztürk12
- 1 bardak sütlü kahvenin maliyeti11
- fotokopici bi erkek22
- atatürkten sonra tek devlet adamı var o da bahçeli8
- akplilerin dini inancı10
- evcil hayvan beslemek12
- yiğit bulut22
- pkk silah bırakırken chp'lilerin kudurması18
- türkiye cennet cennet11
- fahrettin altun9
- kurbağa yiyen yılan videosu8
- fahrettin altun'un görevden alınması17
- devlet bahçelinin pkkyı bitirmesi9
- srebrenitsa katliamı9
- özel'e oy vermeleri karşılığında işe alınanlar16
- turizmciler için haftalık iznin 11 günde 1 olması14
- israil le ticareti kesmemizi şer güçler istiyor9
- pandela 311
- fahrettin gider burhanettin gelir13
- sonunda öleceksem niçin yaşıyorum11
- true silik yesin kampanyası10
- anın görüntüsü20
- hayvanlar için bir kap su çıkarmayan karaktersiz11
- true yu turue şeklinde okuyan sığır11
- bitcoin13
- bozuk tohum10
- yazarların pipi boyu10
- haysenin1210
- as maca10
- islam da kandillerin olmadığı gerçeği8
- türkiye niye almanya olamıyor18
- özgür özel8
- v a m p i r o v13
- ellerim bos gonlum hos8
- kemalizim bir aklı tutulmasıdır32
- true nickli yazar18
- pkk'lıların bir bir tahliye edilmesi9
- emekli maaşı 35 bin olsun diyince gülen akpliler13
- maymunlar evrimden sonra nasıl yeniden var oldular12
- ülkedeki gizli pkk lılar8
- kamos8
- kemalistleri amerikaya asker yapsak14
- kuranda namaz kılmanın olmayışı15
- 12 temmuz 2025 erdoğan'ın tarihi konuşması17
- tonguc1bukentay15
uktecinin notu: ilk uktem
ukteyi veren: ersin (19.06.2008 22:49)
tatil yapmak, bir iş için başka bir kente gitmek, dünya turuna çıkmak vs.
ukteyi veren: ersin (19.06.2008 22:49)
tatil yapmak, bir iş için başka bir kente gitmek, dünya turuna çıkmak vs.
bir gün önceden anksiyete krizlerine sokmaktadır. uykusuz yol gitmek, yer değiştirmek, gittiğin yere anlık uyum sağlamak beni triplerden tribe atar.
yol bir noktadan sonra zevk vermemektedir. hatta bunaltmaktadır.
kısa mesafe gidince çok sorun olmuyor ama uzun seyahatler uyku problemlerini beraberinde getiriyor. kendinizi pıçaklayasınız geliyor.
yine de güzeldir. her şeye rağmen yapılmalıdır. bu başlığı sol frame'de görmeden 3-4 saniye önce kuala lumpur uçak biletlerine bakıyordum. seyahat etme planları olmasa, beni şu hayatta motive eden bir şey de kalmaz. *
kısa mesafe gidince çok sorun olmuyor ama uzun seyahatler uyku problemlerini beraberinde getiriyor. kendinizi pıçaklayasınız geliyor.
yine de güzeldir. her şeye rağmen yapılmalıdır. bu başlığı sol frame'de görmeden 3-4 saniye önce kuala lumpur uçak biletlerine bakıyordum. seyahat etme planları olmasa, beni şu hayatta motive eden bir şey de kalmaz. *
hastalıktır, bağımlılık yapar.
bilhassa avrupa'ya gitmek bizim toplumun gözünde "zengin aktivitesi" olarak algılanır ancak bu tam olarak böyle değil. evet, sıfırdan avrupa'ya gitmeyi düşünen birisi için ilk başta pasaport, vize, uçak bileti ciddi külfet oluştursa da, sonraki seyahatlerde eğer elinizde uzun süreli schengen vizeniz varsa oldukça ekonomik olabilmektedir seyahat etmek.
mesela bu hafta beş gün belçika'yı gezme şansım oldu ve üç şehir gördüm. bu süreçte cebimden çıkan para sadece 250 euro idi. (uçak bileti dahil) ki bu parayı harcarken sayısız müze görüp üç kere trene bindim. bunları da masraf olarak kabul edersek aslında çok bir külfeti olmamaktadır.
bu söylediklerim, vizesi olanlar içindi. eğer vizeniz yoksa en kötü ihtimalle balkanları görmek bile güzel bir seçenektir. ki daha da ucuza gelmesi kesin gibi duruyor.
sözün özü, seyahat etmek insana gerçekten çok şey katıyor. her şeyden önemlisi, insanın kendi limitlerini test edebilmesi açısından ciddi bir fırsat.
ve en başta da dediğim gibi, bir nevi insanı arsızlaştırmakta bu eylem. daha dün gelmeme rağmen gözüm yine uçak biletlerinde.
(bkz: anlatılmaz yaşanır)
bilhassa avrupa'ya gitmek bizim toplumun gözünde "zengin aktivitesi" olarak algılanır ancak bu tam olarak böyle değil. evet, sıfırdan avrupa'ya gitmeyi düşünen birisi için ilk başta pasaport, vize, uçak bileti ciddi külfet oluştursa da, sonraki seyahatlerde eğer elinizde uzun süreli schengen vizeniz varsa oldukça ekonomik olabilmektedir seyahat etmek.
mesela bu hafta beş gün belçika'yı gezme şansım oldu ve üç şehir gördüm. bu süreçte cebimden çıkan para sadece 250 euro idi. (uçak bileti dahil) ki bu parayı harcarken sayısız müze görüp üç kere trene bindim. bunları da masraf olarak kabul edersek aslında çok bir külfeti olmamaktadır.
bu söylediklerim, vizesi olanlar içindi. eğer vizeniz yoksa en kötü ihtimalle balkanları görmek bile güzel bir seçenektir. ki daha da ucuza gelmesi kesin gibi duruyor.
sözün özü, seyahat etmek insana gerçekten çok şey katıyor. her şeyden önemlisi, insanın kendi limitlerini test edebilmesi açısından ciddi bir fırsat.
ve en başta da dediğim gibi, bir nevi insanı arsızlaştırmakta bu eylem. daha dün gelmeme rağmen gözüm yine uçak biletlerinde.
(bkz: anlatılmaz yaşanır)
anayasal bir hak.
her canin sıkıldığında uzun yol yapmak istersinya durum ondan ibaret.
uzun yollarda edilen seyahatlere bayılırım. Gezerek görerek seyahat gibisi yok valla
otobüsle yapılanı hiç çekilmez eziyettir.
Özgürlüğü anayasa ile güvence altına alınış haklardan biri.
mutlu-mutsuz her anımda bana en iyi gelen şey.
öylesine özgür ve huzurlu hissettiriyor ki, kendimi buluyorum resmen.
öylesine özgür ve huzurlu hissettiriyor ki, kendimi buluyorum resmen.
çok severim.
otobüs bileti, benzin ve konaklama fiyatlarının artmasından dolayı zorlaşmıştır.
en büyük hobilerimden biri.
miles and smilesda 100k üstü hediye puanı olmayanlar geziyorum sanmasın..
en büyük zevkimdir.
Sevdicekle yapılcak en güzel şeylerden biri.
oldukça kolay aslında. tek yapman gereken enuygun'a girip gideceğin yere bilet almak. easy peasy.
Cok, cok sevdigim.
Asla ama asla usenmem.
En son seyahatlerim eski esimleydi. Ikimiz de calisiyorduk. Haftasonlari iki gunlugune yardiriyorduk. Eskisehir, ankara, safranbolu, amasya, oludeniz, fethiye, bozcaada, canakkale, ayvalik, cunda vs vs. Yardirdik da yardirdik o donem. Cok egleniyorduk. Kendisi seyahat etmeyi sevmez. Bana demisti ki sen bana seyahati sevdirdin;))
Bosandiktan sonra bosanma depresyonum 10 seneye yakin surdu benim. Elime para gecen donemler oldu ama bi yere gitmek icimden gelmedi, gitmedim.
Simdi nesem yerinde seyahat icin. Ama simdi de hem param yok, hem de kedilerim var yalniz birakmaya kiyamayacagim;)
Asla ama asla usenmem.
En son seyahatlerim eski esimleydi. Ikimiz de calisiyorduk. Haftasonlari iki gunlugune yardiriyorduk. Eskisehir, ankara, safranbolu, amasya, oludeniz, fethiye, bozcaada, canakkale, ayvalik, cunda vs vs. Yardirdik da yardirdik o donem. Cok egleniyorduk. Kendisi seyahat etmeyi sevmez. Bana demisti ki sen bana seyahati sevdirdin;))
Bosandiktan sonra bosanma depresyonum 10 seneye yakin surdu benim. Elime para gecen donemler oldu ama bi yere gitmek icimden gelmedi, gitmedim.
Simdi nesem yerinde seyahat icin. Ama simdi de hem param yok, hem de kedilerim var yalniz birakmaya kiyamayacagim;)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar