bugün

Serdarsl06 isimli gereksiz yazarın ara sıra, yeni öğrendiği bilimsel ya da teknik bilgileri; siz değerli, üç cümleden fazlasını okuyamayan, dördüncü cümleyi görünce eksileyen, geyiğe aşırı meyilli, bilime düşman, memeye aç sözlük yazarlarıyla paylaşması durumu.
küçük akbabadan pnömatik sistemlere kadar her türlü bilgiyi içerir.
(bkz: bourdon tüpü)
Bilimin her türlüsüne açığız. Yalnız benim çıkmam lazım şu anda. Kendine çok iyi bak olur mu?
muhtemelen asansör iç kapısının o daracık alanda nasıl çalıştığını merak eden yazar. anlıyorum seni.

görsel
arkadaşlar selam. yine muhtemelen umursamayacağınız bir bilgi öğrendim. yine bok var gibi sizinle paylaşmak istedim.

bugünkü konumuz emdr.

1987 senesinde, dr. francine shapiro tarafından; göz hareketlerinin rahatsız edici düşüncelerin şiddetini azaltabildiğini görmesi sayesinde tesadüfen bulunan bir psikoterapi yöntemi.

emdr terapisinin mantığı şöyle çalışır;

normal durumlarda beyin edindiği deneyimleri, duyguları, hatıraları, bilgileri, imgeleri belli bir sistemle kodlar ve bunları düzgünce bir depolama sistemine göre depo eder. kabaca kütüphanedeki kitapların düzenlenmesi gibi düşünün. kişi travmatik bir anı yaşadığında bu durumu düzgünce işleyemez, düzgün depolayamaz ve tamamen izole, diğerlerinden bağımsız bir travma deposuna atar. bu anılar kişide travmatik sonuçlara yol açar.

emdr tekniğinde, o travmatik anda anormal bir şekilde depo edilmiş anı, diğer normal anılarla ilişkilendirilerek, izole edildiği durum düzeltiliyor ya da etkisi azaltılıyor. beynin o anda yapamadığı düzgün işleme ve depolama işini terapi anında yapar.

bu teknikle kişinin anne karnında yaşadığı travmalara bile ulaşılabiliyorlarmış.

vay amk!

bu tarz kimsenin s.klemeyeceği konulardan daha fazla haberdar olmak için takipte kalın. hoşcağalın.
güncel Önemli Başlıklar