bugün

birinci ordu komutanlığımızın kışlasının ismi. cumhuriyetimizin ayakta kalan son iki kalesi olan üniversiteler ve ordu bu bölgede çok güzel bir mizansen oluşturmaktadır.. şöyle ki; selimiye kışlasının hemen yanında marmara üniversitesi haydarpaşa yerleşkesi bütün heybetiyle bulunmaktadır. denizden gemiyle geçen insanlar bu iki muhteşem yapının oluşturduğu harika kompozisyona gurur duyarak bakarlar...
eski zamanlarda bir baba ile oğulun 7 yıl askerlik yapıp karşılaşamadıkları rivayet edilen, büyük ve bulunduğu semte adını veren kışla...
üçüncü selim tarafından yaptırılmıştır.
Askerliğimi yaptığım yer. Muhteşem manzarasında çay içmenin keyfi askerliği unutturacak cinstendir. Ayrıca Florence Nightingale'in 1854 yılında Kırım Savaşında, 38 gönüllü arkadaşıyla birlikte, yaralı askerleri tedavi ettiği ,muhteşem askeri binadır. Kışla içinde bu olayın anısına bir de müze mevcuttur.
kışla 1854 yılı kırım savaşı sırasında ingiliz askerlerine tahsis edilmiştir, Florence Nightingale'de yaralı ingiliz askerlerinin tedavisinde, burada gönüllü olarak görev almıştır.
osmanlı klasik dönemindeki abidevi mimarlığın yerine geçen dünyevi mekan formunu yansıtan eserlerdendir.
Twitter'da yanmakta olduğu yazılıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.

https://twitter.com/Memet...status/582987557744435200
http://www.cnnturk.com/ha.../selimiye-kislasi-yaniyor
pencereden kafamı çıkartıp baktığımda yandigini gordugum yerdir.
yanıyormuş efendim. ama yanmasın akşamları her görüşümde ayrı hayran kalırım selimiye'ye. n'olur yanma lan. elektrik kesilir, makamında savcı şehit edilir, selimiye kışlası yanar bu ne lanetli gün kardeşim böyle.

görsel
bir an önce oranın da avm veya otele dönüştürülmesinin önlenmesi için kamuoyu oluşturulması gereken yerdir.
selimiye kıslası icin alternatif projeler: a)toki b)avm c)otel d)aksaray istanbul
An itibariyle askerlik görevimi yerine getirdigim kışladır. Geleli 15 gun olmasına rağmen gezemedim malumunuz burasi samanyolu galaksisi adeta. Bu kadar subayı bi arada görmek her askere nasip olmaz herhalde.