bugün

Sağlıklı saçlara sahip olmak demektir. Ancak doğal beyaz sabun olmalı.
Boş beleş iştir. Saçı sertleştirir.
Saçı kepeklendiren durum.

En kötü şampuandan bile daha beter.
Saçı tarayamamakla sonuçlanır.
Yaldır yaldır saçlarınız olur amk.
ara ara yapılması gerekendir. hatta bir cildiye doktoru kesinlikle evinize şampuan ve sıvı sabun sokmayın demişti.
Saçlarınıza elinizi sürdüğünüzde gıcırtıya maruz kalacağınız saçlardır.
iyice durulamaz iseniz kafanızın diplerinde parça parça savunlar kalmasına sebep olacaktır.

görsel

hee bu sabunla yıkıyorsanız sıkıntı olmaz tabi.
Kepek yaptığına inanipta içinde ne olduğu belli olmayan şampuanları kullanıp sonra saç ekimi için araştırma yapan kişilere duyuyurulur. Zeytinyağlı sabun candır.
Öncelikle evde sabun yapacağım diye aman kastırmayınız. Kostik dediğiniz, öyle istediğim kadar koyayım, ya tutarsa mantığı ile kullanılmaz. Neticede kimyasal bir maddedir. (bkz: Sodyum hidroksit)

Hazır sabunlarla da saç yıkandığında keçe gibi olur. Zira sabunun ph ı yüksektir. Özellikle kadınların cilt ve saç derisi sabun phını tolere edemeyebilir, kepeklenme olur.

illa doğal bir şeyle yıkayacaksan doğal sampuanlar var, araştır, parana kıyıp onlara yonelebilirsin.

Bir de no poo akımı var. Saçı sadece suyla yıkıyorlar, başta 1 ay yağlı yağlı dolaşırsın, sonra saçın ona da alışır.

Ne de olsa medeniyet dediğin, tek dişi kalmış canavar.
Evvel zaman içinde, saç ve vücut sabunla yıkanırdı ve zerre sorun yaşamadan ipek gibi, kepeksiz, parlak saçları ahenkle dansettirebilirdiniz.

Lakin kimyasallar icat oldu, mertlik bozuldu azizim!
insanoğlunun ve kapitalizmin doymak bilmeyen iştahı, milyon tane şampuan üretti, bastı içine sayısız kimyasalı, ekledi parfüm kokusunu, tüm doğruları, iyileri sildi süpürdü...

Kimyasallara alışan saç, doğal sabunlara tepki verir hale geldi.
Sabunla, Sertleşti, karıştı, taranmaz oldu.
O da sevdi bu janjanlı, çiçek ya da meyve kokulu, renkli kimyasalı.

Kazulet gibi gezmemek için, biz de bu sevgiye saygı duyduk vesselâm.

Bakın bu acı bir hikayedir.
Hafife almayın...
"ancak doğal beyaz sabun olmalı" imiş. doğal beyaz sabun ne amk? beyaz sabunun doğalı nasıl oluyor, bildiğin kimyasal beyaz sabun.

keza reklamlarda anlata anlata bitirilemeyen şampuanlar da aynı. eğer doğal zeytinyağı sabunu ile yıkarsanız tatmin edici bir sonuç yakalayabilirsiniz.

hiçbir şey olmazsa, saçınızı ve cildiniz kimyasallardan korumuş olursunuz.
4 yıldır sabun ile yıkarım saçımı.

Müthiş dökülme oluyordu, BirGün Bi abiye denk geldim saçları bembeyaz ama bi saç var fırça Mübarek.

Dayanamadım sordum neyi borçlusun bu saçları diye, ben bu yaşıma kadar şampuan nedir bilmem sürekli sabun kullandım dedi.

O gün bu gündür zeytinyağ özlü dalan kullanırım.

Saçın sert kalıyor evet. Ama dökülme mükemmel azaldı.

Ve hemen etki beklemeyin 3 ay kullanın.

Farklı sabun yada şampuan kullanırsanız kepek yapar.
saçtaki iyi kötü her şeyi söküp attığından saçı keçeleştiren eylem. temizler ama geriye hiçbir şeyi kalmamış kazık gibi bir saç bırakır...

babam zeytinyağlı sabun kullanıyor uzun zamandır. bir dönem "organik olacağım!!!" diye çıldıran ben, bu sabunu kullanmaya çalıştığımda saçımı açamadım. dalgalı + keçe saç ne demek biliyor musunuz? zulüm demek, ölüm demek !

tabii bir zaman sonra illaki alışıyor beden buna. o zamana kadar sönük, sabun artığı dolu saçla gezmek bana göre olmadığından paraya kıyıp 90 TL'ye 3lü şampuanlar alıyorum. ya da bir çılgınlık yapıp indirim bekliyor sonra delirmişcesine şampuan/krem/maske alıyorum. sevdiğim bir saç kremi vardı mesela kaldırdılar onu da. hüzünlendim yine...

işin kimya kısmına gelirsek;
sabunlaşma denilen bir tepkime var kimyada. basitçe yağ asidi + hidroksit = sabun olarak öğreniyoruz. esasında güçlü asit + baz tepkimeye girdiğinde tuz oluşturur. bazlara örnek verilirken genelde sabun örneği kullanılır ama aslında sabun kaba ifadeyle tuzdur. bazik tuz. tamamen tuz olarak nitelendirememe nedenimiz; güçlü asit + baz yerine zayıf asit + güçlü baz girenleriyle tepkime sağlamamız denilebilir.

2 ürünün birbirine girip ürün oluşturmasını sağlamak kolay görülüyor. esasında öyle ama; ay ben sabun yapcam diyip sodyum hidroksit alıp yağa katıp kaynatıp sabun yapmak o kadar kolay değil. köylü teyzelerimizin ellerinden öpülür bu durumda zira laboratuvar ortamında onların yaptığı sertlikte sabunla ulaşmak nedense çok zordur.

öte yandan;
şampuan/krem tipli temizleyiciler tamamen sabunlaşmaya dayalı ama içinde "kimyasal" olarak gördüğümüz pek çok madde barındırıyor. bunun koruyucusu var, parfümü var, rengi var, ismi cismi var. şöyle düşünün. bu ürünler o kadar masum olsa her üretimden sonra hayvan üstü testlerine tâbi tutulmaz. bu ne demek? oran değiştiği anda sıçtık demek. seri üretimlerde hata payı yükselir. maliyetin artmaması için hata yapılan ürün yine de satışa sunulur. hepsi yapıyor demiyorum ama geneli böyle.

bu yüzden; beyaz sabunla 'doğal' demek anlaşılabilir.

kimya her zaman iyi değildir. yemek yapmak da bir kimya ama patatesi fırında pişirdiğinde ortaya çıkanla derin yağda kızarttığında ortaya çıkan patates aynı değil. ikisi de karbonhidrat ama biri trans yağ içeriyor. yani rezalet bir şey yemiş oluyoruz kimyası açısından.

bunu da başka başlıkta açıklarım.

Uludağ sözlük kimya ordinaryusu doktoru profesöründen sevgiler.

edit: ayı gibi yazmışım* kaptırdım kendimi affedin.
20 yil olmus sabunla saclarimi yikamaya baslayali . Hala 1 gram dökülme ve beyaz yok .
bence şampuandan daha sağlıklı çünkü şampuanların içinde bir çok kimyasal mevcuttur.
Saçı doğal halinde bırakmak demektir. Sabunla saç yıkanır. Sert bir hal aldığını söylerler. Zeytinyağlı sabunla yıkayın. Saçlar yumuşak kalacaktır.
içeriği tertemiz bir ürünle yıkamaktır kalan hepsinin yarardan çok zararı var.
Gündüzünde yıkadığım saçlarımın akşamında sanki haftalardır yıkanmamış gibi yağlanması, ve her tarayışımda kemoterapi gören hastalar gibi avuç avuç dökülmesi, neticesinde de saç kalmadığını, seyrekleşip azaldığını fark etmemle şampuandan uzaklaşıp sabuna yöneldim.

Biraz sertleştiriyor fakat sanırsam dökülmesinden ve yağlanmasından iyidir. Garip bir temizlik hissi de veriyor çıkardığı gıcır gıcır seslerle. *
Doğal yaşama giriş -1 merhaba.
iyide 70 80 lerde şampuan yoktu ve insanların saçı daha gürdu

Şampuanlarin içinde binbir tane kimyasal madde var Saçın anasını seviyor bir guzel ..
yağlı saçlı bir birey olarak günlük sabunla yıkamam gerekiyor özellikle uyandığım zaman bu ne ya kafamda yemek mi yaptılar oluyorum.
saçınız duş aldıktan birkaç saat sonra evde akşama kadar cips yeyip bilgisayar başında oturan tombik gamerlar gibi yağlanıyorsa mecburen yapılandır.

önce sabunla yıkayıp ardından bir tur da şampuanla geçerek nötrleyebilirsiniz.