bugün

dünyada bazı ulusların kendileri için uygun gördükleri ulusal renkler.

misal, kürt ulusu

Lakin bilmeyen bünyelerin doğrudan pkk ile ilişkilendirdikleri renklerdir.
trafik lambalarının renkleridir kendileri...

kırmızı "bekle lan acelen ne?", sarı "ara gazı ver yandaki dogan gaza gelsin", yeşil de "gaza bas topukla" anlamına gelir...

ah lan bır de bunları boyayıp anlatmak vardı ya sözlük müsade etmiyor ama siz her renk de düşünün ve hissedin...
kombinasyonu iğrenç olan renkler.
kamerun bayraginin zemin renkleridir.*
doğanın en güzel renkleri olmasına rağmen ülkemizde hoş gözle bakılmayan kombinasyondur. bir dönemler öyle bir hal almıştır ki bu hoşnutsuzluk trafik ışıklarının değiştirilimlesine kadar gidilmiştir. yanılmıyorsam batman'da ve salih sarman isimli valiydi bunu yapan. yeşil yerine mavi koydurmuştu. değişiklik yüzünden kazalar artınca yaptığı rezalet yanına kar kalarak değiştirtmişti tekrar trafik ışıklarını.

(bkz: kesk)
(bkz: sor)
(bkz: zer)
(bkz: kesk u sor u zer)
türkiyede pek bir önemi olmayan trafik ögeleri.
sarısı ishali, kirmizisi kanlı ishali, yeşili kusmuğu temsil eder.
gana, senegal ve kamerun bayrağında bulunan renklerdir.

gana bayrağı: http://images.google.com....illa:tr:official%26sa%3DG

senegal bayrağı: http://images.google.com....illa:tr:official%26sa%3DG

kamerun bayrağı: http://images.google.com....illa:tr:official%26sa%3DG
zıtlıklar içeren renklerdir. estetik açıdan bu 3 rengi hangi tasarımınızda kullansanız karşınıza çıkacak rezalettir.
Reagge müzisyenlerinin renklerdir.

http://www.kickandy.com/data/topik/51.jpg
türkiye'de aynı kare içinde bu üç rengi görme fobisi/paronayası vardır. ufacık çocukların bu renkleri kullanarak resim yapması bile soruşturma konusu olmuştur vakti zamanında, hala daha da olabilmektedir.(bunun haberi vardı, üşeniyorum araştırmaya)

sarı, yeşil, kırmızı aslında kombinasyon olarak çok sevimsiz gözükse de afrika ülkelerince popüler bayrak rengidir.
(tam olarak bilemiyorum ama) sarı toprağı, yeşil doğayı, kırmızı da savaşı temsil eder.
bir arada olunca çok sevimsiz olan renklerdir.
bölücülerin ortaya attıkları ideoloji(!) sebebiyle kirlenen renklerdir.peş peşe söylenmesi bile "malum paçavra!" yı hatırlatır ve tiksinmeye sebep olur.

sarı: cehennemde yanacakları ateşin renginin bir tonu
kırmızı: kendi topraklarını(!) kurtarılmış bölgelerini(!) almak için akıttıkları masum kan
yeşil: üzerinde beslendikleri türk vatanı'nı

temsil eder. * *?
binyıllarca türkler tarafından kullanılmış; osmanlının sancaklarında varolan renklerdir.

görsel (sipahi sancağı)
görsel (yeniçeri sancağı)
yörüklerin düğün ve derneklerinde cumhuriyetin ilk yıllarına kadar kullandıkları renklerdir. bu rengi kürtlere has bir renk olarak saymak çok mantıksız olur. ayrıca cirit de kürtlerle türklerin ortak oyunudur. böyle bir sürü şey var. beraber yaşamanın sonucu bu, evlenmek, sosyal ilişkiler vs. aynı ülke işte ulan anla artık! *
jamaika'nın ve dolayısıyle murihuananın bayrağı.
nedendir bilinmez ama dünyanın her yerinde esrarı simgeleyen bayrak.
türkiye deki trafik terörünü imgeleyen renklerdir.
son gunlerde avrasya tv nin uzerine basa basa anlatmak istedigi renklerdir.zaten kendi logosundada bulunmaktadir.
YEŞiL : DiRiLiK,TAZELiK,GENÇLiK

SARI : MERKEZ,HÜKÜMRANLIK

KIRMIZI : TANRI, KORUYUCU RUH, OCAK (EV), DiRLiK, BAĞIMSIZLIK, HÜRRiYET

Türk tarihinin muhtelif devrelerinde renklerin yönleri ifade etmek için kullanıldığını biliyoruz. Dört yönün her birisi ayrı renk ile şekillenmiştir
Kara : Kuzey

Kızıl (AL) : Güney

Gök (YEŞiL) : Doğu

Ak : Batı

TÜRKLERDE BEYLER ZÜMRESiNiN SEMBOLÜDÜR.

HÜKÜMRANLIK SEMBOLÜ OLARAK SANCAKLARDA "SELÇUKLULAR" DÖNEMiNDE KULLANILMIŞTIR.

SELÇUKLULARDA YEŞiL-SARI-KIRMIZI RENKLER

Büyük Selçuklu imparatorluğu'nun bayrağı de yeşil-sarı-kırmızı idi. 1935''de, Altay'larda; VII-XI. asırlarda yaşamış Türk beylerinin mezarlarında yapılan kazılarda; yeşil, sarı, kırmızı ipekli elbise giydirilmiş cesetlerin bulunması, bu üç rengin Türklerde milli olduğu kadar dini değeri de haiz bulunduğunu göstermektedir.

TARiHi BELGE OLARAK; ABDÜLCELiL EL KAZViNi DiYOR Ki:

1110-1189 yıllarında yaşayan iranlı büyük alim Abdülcelil el Kazvini (Hicri 556-560) (Miladi 1161-1165) yıllarında yazdığı Kitab'un Nakz adlı eserinin konu ile ilgili 608. sayfasında söyle diyor:

"Selçukluların melikleri ve sultanları eğer yüzbin asker toplarlarsa, siyah Sancak askerlerde bulunmazdı; yeşil, sarı ve kırmızı Sancak bulundururlardı.

OSMANLILARDA YEŞiL - SARI - KIRMIZI RENKLER

Osmanlı imparatorluğu ordularında da Sancaklar, Bayraklar ve Tuğlar Yeşil - Sarı - Kırmızı renkleri taşımışlardır.

OSMANLIDA HÜKÜMRANLIK BAYRAĞI VE DEVLET BAŞKANLIĞI FORSU OLARAK KULLANILAN" SARI, KIRMIZI, YEŞiL" BAYRAK 50 YIL SONRA TEKRAR AMA BÖLÜCÜLERiN ELiNDE BAYRAK OLMUŞTUR.

40-50 YILLIK SÜREÇTE; TÜRK KÜLTÜR TARiHiNiN BAŞLANGICINDAN BU YANA MiLLi BiRLiK VE BERABERLiĞiMiZiN SiMGESi OLARAK KULLANILAN SEMBOLLER, BiR TAKIM iNSANLARIN ELiNDE BÖLÜCÜLÜĞE ALET EDiLMEKTEDiR.

UNUTMAMALIYIZ...

HATIRLAMALI VE HATIRLATMALIYIZ.

TÜRK TARiHi BOYUNCA SARI KIRMIZI YEŞiL RENKLER HÜKÜMRANLIK RENKLERiDiR

http://www.avrasya.tv/s-ucrenk.html
trafik ışıklarındaki renklerdir.
burdaki yeşil renk gabar dağı'nda öldürülen teröristlerin kanını simgeler, insan değiller malum. diğerleri de menemeni çağrıştırdı nedense, ötesi bir mantık yoktur burada.
utopik hatta distopik goztepe-karsiyaka dostlugunun simgesel tezahuru.
türk kültürüne ait renklerdir.

kanıtlar:

öz be öz türk bahar bayramı olan nevruz gibi ,öz be öz türk'ün rengi olan yeşil-sarı-kırmızı gibi değerlerimizi korumalı,yaşatmalı ve kimseye kaptırmamalıyız.

sarı, kırmızı, yeşil, beyaz ve mavi. bu renkleri türkler tarihleri boyunca kültürlerinde, günlük hayatlarında kullanmış, kimi zaman halı desenlerinde, kimi zaman giyim kuşamlarında hep bu renklerle bezenmişlerdir. devlet törenlerinde süsledikleri otağlarında, tuğlarında, ordularında, bayraklarında kullanmışlardır. son zamanlarda türk devletini içerden yıkmayı hedefleyen, türk düşmanı uluslararası emperyalizmin gayrimeşru çocuğu pkk’nın da bu renkleri kullanması, türkmen yörükler arasında kızgınlık ve üzüntüyle karşılanmaktadır.

halen bu renkleri türk topluluklarının yaşadıkları her yerde sosyal hayatın tüm yönlerinde görebiliriz. anadolu’da kışın kışlaklarda, yazın yaylalarda yaşamlarını sürdüren yörüklerin cepkenlerinde, poturlarında, “poçu”larında, türkmen alevî-bektaşilerin “semah” ekiplerinin giydiği kıyafetlerde bu renklerin kullanılması yaygındır.

sarı, kırmızı, yeşil renkler osmanlılarda da devlet törenlerinde, devlet nişanlarında, resmî törenlerde yoğun olarak kullanmıştır. osmanlı padişahlarının kırmızı kaftan giymeleri, zaman zaman da sarı çizme kullanmaları bir gelenekti. yavuz sultan selim’in 1516’da ridaniye savaşına giderken ve savaş alanında kırmızı kaftan giyip beline kırmızı kemer takıp ayağına da sarı çizme giydiği tarihî belgelerden anlaşılmaktadır. osmanlı padişahlarında kırmızı kaftan giymek “hükümranlık” alâmeti olarak kabul edilmekteydi.

günümüzde, türkmen-yörüklerin kullandığı cepken, entari, potur, dizlik, çorap, çarık ve başlarına bağladıkları poçu’ları bu renklerle boyanmaktadır. bu renkler ayrıca tarihte kurulmuş. türk devletlerinin bayraklarında da kullanılmıştır.

bağımsızlık mücadelesi veren esir türk illerinin kurtuluş mücadelelerinde bu renkler bayraklara, kıyafetlere yansıtılmıştır. doğu türkistan dâvasının ulu savaşçısı, görklü lideri, büyük alpereni rahmetli isa yusuf alptekin’in, 94 yıllık ömrü boyunca uçmağa varıncaya kadar sırtından çıkarmadığı “çapan”ının renkleri de sarı, kırmızı, yeşil’den mürekkepti. doğu türkistan göçmenler vakfı 2. başkanı arslan alptekin, “bu renklerin orta asya steplerinde yaşayan türk topluluklarının sosyo-kültürel ve günlük hayatlarında yoğun olarak kullanıldığını” ifade ederek: “sarı, kırmızı, yeşil renkleri türk kızlarımızın el işlerinde, kıyafetlerinde, bindallı’larında, düğün, toy, şölen yeri süslemelerinde görebiliriz. kırmızı: şehit kanlarını, yeşil: tabiatı (doğayı), sarı: bereketi, beyaz: barışı, mavi ise gökyüzünü, göktürklüğü ifade eder” demektedir.

göktürklerde yeşil-sari-kirmizi renkler

1935'de, altay'larda vii-xi. asırlarda yaşamış türk beylerinin mezarlarında yapılan kazılarda; yeşil, sarı, kırmızı ipekli elbise giydirilmiş cesetlerin bulunması, bu üç rengin türklerde milli olduğu kadar dini değeri de haiz bulunduğunu göstermektedir.(belleten sayı 43, 1947)

selçuklularda yeşil-sari-kirmizi renkler

abdülcelil el kazvini diyor ki: büyük selçuklu imparatorluğu'nun bayrağı de yeşil-sarı-kırmızı idi. 1110-1189 yıllarında yaşayan iranlı büyük alim abdülcelil el kazvini (hicri 556-560) (miladi 1161-1165) yıllarında yazdığı kitab'un nakz adlı eserinin konu ile ilgili 608. sayfasında türkçe tercümesiyle söyle diyor:

"selçukluların melikleri ve sultanları eğer yüzbin asker toplarlarsa, siyah sancak askerlerde bulunmazdı; yeşil, sarı ve kırmızı sancak bulundururlardı.

osmanlilarda yeşil-sari-kirmizi renkler

osmanlı cihan devleti ordularında da sancaklar, bayraklar ve tuğlar, yeşil-sarı-kırmızı renkleri taşımıştır.
yurtdışında tam da 2010 dünya kupası sıralarında takıp takıştırdıklarımızla afrika taraftarlığı yapıp eğlenirken yurda döndüğümüzde hemen pkk önyargısıyla karşılaştığımız renkler. bu memleketin yolu yol, önyargısı hak değil maalesef.
tüm dünyada trafiği düzenleme amaçlı kullanılan sinaylizasyon renkleridir.sarı-hazır ol, kırmızı-dur, yeşil- geç demek oluyor. amma velakin ki bence bej-beyaz-kahve olsaydı daha bir güzel olurdu renk uyumu açısından ama neyse...