bugün

"adam ve sanat dediğin nedir?" diye soru sorulası insanın sanatı kendi ve kendi gibilere ait sanmasıdır. adama bak çay demle anasını satayım.

sonuç olarak; ciddiye alınmaması gereken cümledir. sonra da (bkz: paradoks)
(bkz: ha şunu bileydin)
(bkz: bunu diyen adam olamaz)
uğur ışılak santçısının (!) ben adamım demeye çalıştığı berbat slogan. lan dandik herif kendi övene ne zamandan beri adam deniyor? diye sormak isterdim. bırak ben diyeyim senin için adamsın diye.
uğur ışılak la çok örtüşen bir cümledir. sanat ben adam gibi adamım konusuyla ilgilenenin işi değildir. ugur ışılak ın da sanatçı olması bu cümleden sonra doğruyu bulana kadar mümkün değildir. anlatılmak istenen buysa başarılı bir slogan.
laiklik adam olmaktır gibidir.
sanat gibi ince bir uğraşa bile böylesine kabadayılık, argo katabilmeyi başarabilmiş insanın sloganı. *
(bkz: kafana sıkar giderim)
adam gibi sanatcı'nın adam akıllı afisi bu. bir album once de " bu ulkede hic bir album 3.5 milyon satmadi" yazili reklami vardi yine panolarda. bu iddialara ragmen ortada bir sey olmadigindan, alihan'in cigliklari daha samimi geliyor bana.
kirli sakal+ şekilli gözlük+ beyaz gömlek+ siyah takım şekli yapınca adam olan bünyelerin sözüdür. kendi haline bırakılasıdır, zararsızdır.
'adam' kelimesi ile 'erkek' olgusu kastediliyorsa saçma, 'nitelikli düzgün kişi' kastediliyorsa daha da saçma söylemdir.

sanat asla bütünsel olarak 'nitelikli kişi'lerin yönettiği bir dışa vurum şekli değildir. çoğu sanatçı kararsız, niteliksiz, karaktersizliği karakter olarak seçmiş, kötürüm kişilerdir. ancak bu özellikler hiçbir şekilde kötü olarak algılanmamalıdır, çünkü iyi bir sanatçı çoğu zaman nitelikli, tutarlı kişi değildir! olmamalıdır da! tutarlı düzgün kişi sanata aykırıdır, sanatçı ruhunu ve arayışı öldürür

gerçek sanatçı, hiçbir zaman 'adam gibi adam' değildir.
(bkz: ben sana sanatçı olamazsın demedim adam olamazsın dedim)
aşırı dozda ayrımcılık içeren söz.
(bkz: aman feministler duymasın)
(bkz: adam sanat)
"adam" kelimesinin altındaki anlam insanoğluysa gerçekten doğru bir sözdür. zira sanat duygularımızla gelişir.
ancak sanatı ortaya çıkarabilecek kadar derin duygulara sahip olan insan, bu sözdeki adam kelimesine zaten takılmayacağından, cümledeki özneyi değiştirmeye gerek duyulmadan ayakta alkışlanacak nitelikteki sözdür.
sanat kelimesinin artik kendine yeni bir kimlik bulmasiyla, eski temsil ettigi degerleri tasi taragi toplayip yeni bir isim bulmak icin yollara dusurten slogandir.

(bkz: sanat nedir ne icindir)
sanat adam işidir....
ASOS(adam sanatçı olma sınavı) başvuru kılavuzunu bayinizden isteyiniz
bir zihniyet olarak görülüp sürdürüldüğünde sanatın anlam yitireceği sözdür. sanat herkes içindir ve herkesin işidir.
sanat adam işidir.
(bkz: ben sana sanatcı olamazsın demedim ki, adam olamazsın dedim)
elinin hamuruyla seramik çamuruna girme! ünlemi..