bugün

anadolu yakasında sehir merkezinden uzak olması sebebiyle havayolu sirketlerinin daha ucuza sefer yaptıgı havaalanı
digeri icin (bkz: atatürk havalimanı)
8 ocak 2001 de acilmiş, istanbulun ikinci havalimanı.
(bkz: sabiha gökçen)
ulaşımı zor,sadece pegasus un ve birkaç yabancı şirketin az sayıda sefer yaptığı büyük yatırım.
oraya giden herhangi bir vasıta olmadığı için havaş'a mahkum kalınan. havaş servislerinin de seyrek gidişinden dolayı uçağa binmeden saatler önce havalimanında olunup, içerisinde sigara odası olmadığından sigara içmek için orda bulunan restaurantlardan birine oturup sağlam bir hesap ödemek zorunda olunan yer.
germanwings ve corendon gibi charter firmalarının inip kalktığı ve thy nin bazı iç hatlar seferlerinin yönlendirildiği, ulaşımı zordanda öte imkansıza yakın havaalanı. kurtköy-tuzla yakınlarındadır. nilüferin kartal terminalinden taksiyle gündüz tarifesi açıldığı takdirde 25 ytl gibi bir meblağ tutmakta, mesafeyi varın siz hesap edin..
uluslararası uçuş kodu saw dır bunun...
fenerbahce samandıra tesislerine yakın olması vesilesiyle fenerbahçe kafilesi'nin sürekli kullandığı bir havaalanıdır.

Genelde boştur, belki uçuş olmadığı saatlerde personel bile yoktur, hatta fenerbahçeli futbolcuların gelmesine yakın dakikalarda ışıklar yakılır, kapıların otomatik açma foksiyonları çalışır hale getirilir.
iett otobüsleriyle kadiköy*, 4.levent*, kozyatagi, kartal'dan gece yarisina* kadar ulasimi bulunan havalimani. havas ile kadiköy'den 7,5ytl.
özelleştirilmesi gündemde olan havaalanıdır.
yakın zamanda yap-işlet-devret şeklinde 20 yıllığına özelleşecek olan kamu malıdır.
herhangi bir şehirden havayoluyla bursa'ya gitmeyi planlayanlar için sabiha gökçen daha mantıklıdır. Zira Atatürk havalimanı'ndan bursaya geçiş daha uzun sürer. minumum 3.5 - 4 saat. Fakat sabiha gökçe'den havaş ile pendik iskelesine, pendikden vapurla yalova'ya, yalova'dan da bursaya toplam 2 - 2.5 saatte gidilebilir. ödeyeceğiniz para hemen hemen aynıdır. şahsi fikrim böylece daha rahat edilir..
özelleştirme ihalesi bu akşam yapılan , işletmesini maalesef tav'ın alamadığı havalimanı .
hava ulaştırmasında şehirler arası otobüs terminali havasını yaşayabileceğiniz havaalanıdır. ha eski topkapı terminali, ha sabiha gökçen havalimanı. ayrıca check in'den geçtikten sonra bir bardak su bile satın alacak yer yok, direkt mahrumiyet bölgesine alınıp orada esir ediliyorsunuz. uçağınız bir de rötar yaparsa, vay halinize...
tuvaleti benim öğrenci evimin salonundan bile daha temiz bir yer...
işletme ihalesi, limak şirketler grubu tarafından yaklaşık 2 milyar euro'ya kazanılan yer.
genelde pegasus uçaklarının kalktığı havaalanı,havaşla gitmediğiniz taktirde otobüsler yolun ortasında bırakır aval aval bakınırsınız elinizde bavulunuzla
uluslararası bir terminal binası yapmış veya en az üç yıl asgari 5 milyon yolcu kapasiteli bir terminali işletme şartı ile 20 yıllıgına özellestirilen,isanbulun anadolu yakasında yer alan uluslarası havaalanı.ihalesi tahmin edilen degerin(1.5 milyar euro) cok daha üstündeki bir degere,1.932 milyar euroya,Limak-GMR-Malaysia Airport Ortak Girişim Grubu tarafından kazanılan yer.
Limak inşaat-GMR Infrastructure-Malaysia Airport Holding Berhad konsorsiyumu tarafından kazanılan havaalanı.
Pendik ilçesi sınırları içerisindeki Kurtköy mevkiinde inşa edilen istanbul'un 2. havaalanıdır. Havaalanı ismini dünyanın ve Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır.Havaalanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havaalanı toplam 550 milyon USD ye mal olmuştur.
(bkz: duydum ki seni satmış satılık karakterliler)
1 milyar 932 milyon euro bedelle, Limak konsorsiyumun 20 yıllığına işletmesini aldığı hava limanımız.

http://www.milliyet.com.t...7/07/10/ekonomi/aeko.html
kafasında özellestirme = vatanı satma esitligi olanların yine 'vatan satıldı' siz uyuyun dedikleri bir ihale ile limak grubuna kdv dahil 3 milyar dolara isletmesi devredilen havalimanı.

türk firmada kaldıgı için zafer cıglıkları atmalıyız sanirim. ne de olsa türk türkü korur ona iş verir, beles ucuslar düzenler, devletini kazıklamaz vs..

ama bana göre esas rahatsız olması gereken özellikle besiktas ve galatasaraylılardır. zira ihaleyi kazanan limak grubunun sahibi nihat özdemir..atatürk, esenboga ve izmir havalimanlarını işleten tav'ın patronu ise hamdi akın'dır.

(bkz: yap islet devret)
2 yıl kadar önce iç hatlar terminalini bir ankara uçuşu için kullandığım ve beklentilerimin kat kat ötesinde şık ve güzel bulduğum havaalanı. servisle giderken "ulan bu şehrin küçük ve ucuz havaalanı, dökülüyordur allah bilir, pis falandır da bu" şeklinde derin bir yanılgı içindeydim. ama terminalden içeri adımımı attığımda küçük bir dumur duygusu kapladı benliğimi. temiz, yeni, bakımlı, şık, kaliteli. evet.
ayrıca 4. levent, kadıköy gibi çeşitli merkezlerden iett seferleri var, havaş ise her bir yerden ulaşımı sağlıyor.
levent'te oturmama rağmen ulaşımı atatürk havalimanından daha kolay yer. şöyle ki her saat başı 4. leventten ayrıca dönüşte de uçak indikten 15 20 dk sonra 4. levent istikametine servis vardır. atatürk havalimanı içinse bu akmerkezden ve akmerkeze 2 saatte bir olmakta ve uçuştan daha uzun havalimanında beklemeye yol açmakta.
oldukça fazla charter uçuşunun yapıldığı havalimanı. minnacık alan aslında. havaalanı deyince insan böyle koca meydan sanıyor ama burası cep limanı gibi. * anaolu yakası için bile uzakken benim gibi avrupa yakasında oturanlar için facia olabilecek kadar uzak alan. *
güncel Önemli Başlıklar