bugün

uyanıldığındaki ruh haliyle hiç bir ilgisi olmayan şarkıdır. güneşli bir cumartesi sabahına uyanmışım dile dolanan şarkıya bak batsın bu dünya.

(bkz: batsın bu dünya ney lan)
gamsız hayat - candan erçetin dolandı gitmiyor.
Rolling in the deep. Nereden kaldiysa akilda artik, yankilanip duruyor hala.
hadi onu geçtim, akşam gürültülü bir yerde arkadaşlarınla hebele höbele takılırken aklına gelen, bir hışımla ipoda sarılıp bulunan ve dinlenen, kulaklığına uzanan ellere çat çat vurmana sebep olan şarkıdır aynı zamanda, rüyanın fon müziğinde kendileri yer alır, uçurumdan düşerken kiss me hard before you go kısmı girer, saçların iyice dalgalanır, soğuğu daha çok hissedersin, ayakların hiç yere basmaz bu şarkı eşliğinde ve o uçurumda sürüklene sürüklene bir hal olursun. uyandığında ise içinden söylediğin dışına vurur, ilk olarak bu şarkıyı açarsın, sonrası allah kerim.

http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8
a bank aaa bank mutlu bankacılık
a bank aaa bank a bank mutlu bankacılık

sabah sabah bankalar beynimi yemiş.
Daniel Merriweather - impossible

There is nothing nothing nothing nothing nothing nothing impossible
Nothing nothing nothing nothing nothing impossible

anlamak mümkün değil mırıldanıyorum sabahtan beri *
ayrıca 1 saat öncesi için (bkz: 1 saat boyunca aynı şarkıyı dinlemek)*
elvan dalton ben gezerim balkon balkon. hem de ansızın geldi aklıma, bir de kitap okurken. ayıpladım tabi kendimi
charles pasi- farewell my love.
zeki müren'in imkansız şarkısı dilime pelesenk olmuş durumda.
Sabah yataktan kalktığımız andan itibaren ya da gün içinde zihnimizde bir şarkı dolanır durur. Bazen günler bazen de haftalarca aynı şarkıyı mırıldanırız. Neden ve nasıl dilimize takıldığını da bilmeyiz üstelik. işte bilimadamları da bu sorunun peşine düştü. Böylesi bir durumun beynimizin bir bölümünün kontrolümüz dışına çıktığının göstergesi olduğunu buldular. BBC'nin haberine göre, Londra'daki Goldsmith Üniversitesi'nde bu konu üzerine araştırma yapan bir ekip, en çok dile dolanan 5 bin şarkıyı tespit etti. Şarkıların ortak özelliği, nakaratlarının basit sözlerden oluşması... Beynin müziğe karşı hassasiyet göstermesi, müziğin ise tekrar içermesi, dile dolanan şarkılardan neden kolay kurtulamadığımızın yanıtlarından biri. Hafızayla ilgili yapılan araştırmalar, hafızamızda "köle sistemleri" olarak adlandırılan olgular bulunduğuna dikkat çekiyor. Görsel bilgileri toplayan "zihin gözü" veya telefon numaralarını aklımızda tutmamızı sağlayan "içkulak" ında ta kendisi. Gün içinde planlarımızı, yapılacak işler listesini veya başıboş düşünceleri tekrarlamak yerine, içkulağımız bir şarkının birkaç notasına veya sözlerine takılır. Kontrolümüz dışında olan bu bölüme söz dinletmenin ise yararı yok. Bu durumdan kurtulmamızın yolu ise o bölümü başka bir işle görevlendirmek.