bugün

Daha önce huzur adlı akmayan eseri okuduğumdan biraz ön yargılı başladım. Özellikle h. Ayarcı ile tanıştıktan sonra iyice keyifli ilerliyor. En çok güldüğüm romandır.

"menfaatler istikametini değiştirirse, mantık da değişir."
Haldun taner’in “On ikiye bir var” hikayesiyle birlikte edebiyatımızın zaman konusunu en iyi işleyen eserlerinden biridir.
Ben okudum bunu. Üstelik Almanya'da halk kütüphanesinden ödünç almıştım..."yabancı dillerde kitaplar" kısmında türkçe kitaplar da vardı, ve o kitaplardan biri de buydu.

Üzücü olan, 20 küsur yıldır rafta duran bu kitabı ilk ödünç alan ben olmuştum.
"bu hep böyledir; hadiseleri unutturan, varsa kabahatlilerini affettiren daima öbür hadiselerdir."
görsel
Manası derin kitap.
Enstiitü=AKP.
yaz saati uygulaması kalktığına göre kapatılacak olan estitü.
Şair, roman ve deneme yazarı, siyasetçi, edebiyat tarihçisi ve akademisyen Ahmet Hamdi Tanpınar, çok yönlü kişiliğiyle Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri. Yazarın usta kaleminden çıkan Saatleri Ayarlama Enstitüsü 1961 yılında yayımlandı. Büyük Ümitler, Küçük Hakikatler, Sabaha Doğru ve Her Mevsimin Sonu Vardır isimli dört bölümden oluşan eser Doğu ve batı uygarlığı arasında kimlik mücadelesi veren Türk toplumunun trajikomik hikâyesini anlatır. Bunların yanı sıra bireye ve topluma yönelik gözlemler ve zaman ile ilgili sorgulamalar da içermesiyle Tanpınar’ın eseri evrensel temalar üzerine kurulmuştur.
güncel Önemli Başlıklar