bugün

Alevsunni.
Bir fayda görmedik Arap felsefesinden,
Gazi bize din ver Türk'ün öz nefesinden.
din...
bireysel olarak kişi özelinde tartışmaya açık bir konu, yorum ve değerlendirme yapılacak bir olgu değildir.
kişinin din inancını algısını beşeri (insan) açıdan tartışmak ahlak ve etik açıdan uygun değildir. bu hem ayıp hem suçtur.
hele ki modern hukuk sisteminde (hangi ülke, hangi inanç olursa olsun) sosyal mutabakatla oluşmuş devlet denen organizasyonda sistem-rejim demokratik laik hukuk devleti olarak tanımlanmış ise ister bir birey, ister bir organizasyon-yapı, isterse bir idare (kamu kurumu kuruluşu) olsun makamı yetkisi görevi ne olursa-kim olursa olsun kişinin-bireyin, toplumun din-inanç ekseninde tanımlamasını yapması "sen busun, şusun, şöyle yapacak böyle inanacaksın" demesi hakkı da hukuku da yoktur.

o zaman bu tartışmalar neden oluyor?
benim gibi inanmıyorsan sen dinsizsin diyen, insanları aforoz eden anlayış ve üstelik "ille de böyle inan diyen" bu yetkiyi allah peygambere bile vermemişken bu yetkiyi kendinde gören ve sanki peygamber görevini yapamamış, allah eksik din göndermiş gibi kendini tebliğ edici, doğru yola koyucu, allah ve cennete insanları ulaştırma gayreti içinde olduğunu iddia ederek; kur'an-ı kerimsiz bir din, allah'sız bir imanı, peygambersiz bir itikadı insanlara empoze eden - bu inanca insanları zorlayan müslüman görünümlü kafirler ve müşrikler yüzünden bu tartışmalar oluyor.
ateistlere söylenecek tek şey cehennem ayetlerine göz atmalarıdır.
inanmadığı bir şeyi delil getirmeye kalkmak kadar mantık ve metoddan yoksun kişileri ciddiye alamıyorum. ayrıca yanlış bağlamda kullandığın şeylerle iddiana delil bulmuş olmuyorsun.

bu konuda sağlam bir itiraz göremedim bu sözlüğe geldiğimden biri.
mezhepçilere söylenecek tek şey ali imran 78 dir.
"Onlardan bir grup, kitapta olmayanı ondan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler ve Allah katından olmadığı halde, “Bu Allah katındandır” derler. Onlar bile bile Allah hakkında yalan uydurmaktadırlar." Ali imran 78.
çoğu sözlükçü için yanlış gelen soru. doğrudur onlara önce insan mısın beyinsiz bir mal mı veya kafir misin müslüman mı diye sormak lazım.

şu kadar temel bir meselede bile fikri bir tartışmaya tahammülleri yok bazı embesillerin. zaten konudan uzak. bir de konu etrafında fikir serdedenlere homurdanıyor siz de uzak durun minvalinde. allah kimseyi ahmak bir müşrik etmesin.

konuya dönecek olursak, bugün kendine müslüman deyip de esasında müşrik, münafık, deist, mezhepsiz vs kategorilerden birinde olan her kişi yaptığı ibadetleri temellendiremez. ibadet eden herkes yaptığı ibadetleri sünnilik veya şiilik üzere yapıyor. yani sen mezhepsizim desen bile yaptığın ibadetleri farkında olarak veya olmayarak sünni gibi yapıyorsun. ibadet etmek için o kaynağa uymak zorundasın.

yok mezhepsizlik iddianızda samimiyseniz namazı, orucu, abdesti, tüm muamelat fıkhını baştan yazın? elinizde delil varsa tabii. ne öyle gtüm gtüm mezheplere inanmıyorum deyip sünni gibi kulluk yapmak o zaman?
Birbirinizi ayırmayın ey müslümanlar, siz ümmetsiniz, birsiniz. O nur tamamlandığında Cennet kapıları sizlere açılacak...
Yüce Tanrı'ya hamd olsun Ehli Sünnetiz, Sünniyiz itikadî olarak Mâtûrîdîyye Fıkıhi olarak Hanefîyiz.
Ben mezheplere ayrılmaya karşıyım. Ha peygamberin sünnetini inkar etmiyorum elimden geldiğince uymaya da çalışıyorum, bu yönüyle ehli sünnetten biri gibi görünebilirim lakin bunu sünniyim, hanefiyim bilmem ne gibi Allah ın dinini bölerek parçalayarak benimsemiyorum.

Evet aşırı dindarlara göre bu sapık bir anlayış, onlara göre herkesin mezhebi onu da geçtim bir tarikat lideri olmalı. Benim yok, olmayacak da. Yüce Allah ayetler göndermiş, peygamber göndermiş, bunları anlayıp idrak edecek akıl fikir de vermiş. Başka birine hiç gerek yok.
bu konuyu hafife alıp ne bileyim çekenleri güzel senaryolar bekliyor ahirette. ha zaten inanmıyorsa cevap vermesine gerek yok ben inanıyorum deyip alaya alanlara söylüyorum.
you have no cards. ananın a.ı bu söylenir mi la insana?
insan olduktan sonra sunni, şii, boş boş şeylere takılıp kalmayın. millet ay'ın ırzına geçti gözü mars'a dikti. bizim hala konuştuğumuz konulara bak.
Ragnar o zaman Sünni değil Sünnili oluyorsun.
Valla alet sünnetli ama, herhalde sünni mi oluyorum bu durumda. Bilemedim.
Zaten ne farkeder ki? Kime ne bundan.
sınav sorusu gibi

bir fikrim olmadığından boş bırakırdım

Çık çıkabilirsen işin içinden .
Ananın a.ı.

Yıl olmuş 2025 hâlâ bok çukuru beyinler var.
müslümanım. nokta.
"Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve “Ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim vardır?"
-fussilet 33
suşi olunmuyor mu? birini seçmek mecburi mi?
Şiinninanayım.
Ateiyim.
vejeteryanım gardaşım ne oldu ?
C şıkkı mezhepsiz.
kişinin takdiri iktidarıncadır, yani; kişinin değerlendirme gücü bilgisi kadardır.

eğer 90 iq puanınız varsa (malum, 89 olunca geri zekalısınız) okuduğunu anlama değerlendirme beceriniz varsa göreceksiniz ki mezhep, tarikatların ortaya çıkışı; din - dini bir inanış biçimi, bir dini yorumu, dine bir bakış açısı, dini yaşayış veya dini içselleştirme biçimi hiç değildir.
tarikatların mezheplerin ortaya çıkmasında (sadece islam'da değil, hristiyanlık ve yahudilikte dahil) itici etken ve tetikleyici din değildir.
hele ki kur'an açısından ele alırsak (yine kur'an allah kelamı ise) mezhep ve tarikatlar bir şirk ve kafirlik olur.
benle kız kardeşim fatma adana yüreğirliyiz.
Herhangi bir mezhebe bağlı olan müslüman değildir. Yalnızca müslümanlar müslümandır. Sünnilik dini veya Şiilik dini Müslümanlığı temel alan farklı dinlerdir. Aynı islam gibi. islam da Yahudiliği temel almış oradan türetilmiş bir dindir.
allah 1 , peygamber bir .