bugün
- evlenince karımız seks istemezse14
- mutluluk veren kişiler8
- dolandırıcıyı öldüren izzet abi8
- mangal yakan erkek11
- ötekileştirici dil kullanan muhalefet12
- bik bik'in evinin başka bir bölümüne konuk olmak13
- çok az bilinen görgü kuralları12
- türkiye niye almanya olamıyor27
- recep tayyip erdoğan8
- bik bik'in mutfağına konuk olmak13
- libido yükselten şeyler9
- kürtlerin iyi olduğu konular10
- karşı cinste sevmediğiniz özellikler12
- üniversite sonrası işsiz kalacak öğrenci profili10
- akp nin türkiyeyi yok etme projesi8
- as maca10
- anın görüntüsü14
- ismet gürbüz9
- dincilerin türkiyeyi fiilen işgal etmiş olması9
- yiğit bulut40
- toplum içinde farklı biriymiş gibi davranmak9
- akplilerin dini inancı21
- hangi saatimi takayım12
- adidas31
- nike36
- ben seni arkadaş olarak görüyorum diyen erkek18
- mutsuz insanların ortak özellikleri12
- hadise isimli şahısın verdiği konser9
- sonunda öleceksem niçin yaşıyorum26
- puma16
- kemalistler26
- akp mhp dem ittifakı33
- irem sak8
- herkese terörist diyen ak partililer15
- gençliğe hitabe8
- muhaliflerde görülen tayyip erdoğan hayranlığı8
- galatasaraylı olmanın zorlukları8
- kuranda namaz kılmanın olmayışı16
- kemalistler neden böyle8
- turizmciler için haftalık iznin 11 günde 1 olması16
- fotokopici bi erkek36
- colani kadın olsaydı neye benzerdi9
- emine erdoğan'ın gözyaşları14
- gece olunca basan hüzün9
- usualsuspects'in yazlığında tatil yapmak13
- 5816 kalksa ne olacak22
- akp mhp dem ittifakı vs kemalizm8
- akp chp mhp ve dem birleşse olacaklar8
- true ilik yesin kampanyası12
- 12 temmuz 2025 erdoğan'ın tarihi konuşması18
amelde sünnileri taklit etsem de, mezhepsizim.
dikkatinizi çekerim.
ateist değil.
deist değil.
mezhepsiz!
sebebi hadislerin %60 70 ninin kendi içinde bile binlerce tutarsızlık ve çelişkiyle dolup taşması,
bu da tekfirci selefilere, islam karşıtı yahudi ve hristiyanlara, militan ateistlere bolca malzeme veriyor:
https://www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg
https://www.youtube.com/@NabiAsli1/videos
https://www.youtube.com/@SyeTen
dikkatinizi çekerim.
ateist değil.
deist değil.
mezhepsiz!
sebebi hadislerin %60 70 ninin kendi içinde bile binlerce tutarsızlık ve çelişkiyle dolup taşması,
bu da tekfirci selefilere, islam karşıtı yahudi ve hristiyanlara, militan ateistlere bolca malzeme veriyor:
https://www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg
https://www.youtube.com/@NabiAsli1/videos
https://www.youtube.com/@SyeTen
hiç biri.
islam tarihi boyunca,
selçuklu dan osmanlı ya,
emevi yönetiminden,
abbasilere birbirini tenkit eden sayısız devletin müslümanlar ve dünya üzerinde geçici bir hakimiyet kurması,
benim gerçekleşen tüm kötülükleri islam adına kabulleneceğim anlamına gelmiyor.
o zamanki sermaye düzenine hizmet eden kölelik müessesinin,
savaşların,
aklen mantıken hiçbir gerekçesi yok.
avrupalı kolonilerin amerika ya yerleşmesine,
polonyalı yahudilerin filistin e çökmesine de aynı gözle bakıyorum.
selçuklu dan osmanlı ya,
emevi yönetiminden,
abbasilere birbirini tenkit eden sayısız devletin müslümanlar ve dünya üzerinde geçici bir hakimiyet kurması,
benim gerçekleşen tüm kötülükleri islam adına kabulleneceğim anlamına gelmiyor.
o zamanki sermaye düzenine hizmet eden kölelik müessesinin,
savaşların,
aklen mantıken hiçbir gerekçesi yok.
avrupalı kolonilerin amerika ya yerleşmesine,
polonyalı yahudilerin filistin e çökmesine de aynı gözle bakıyorum.
Mezhepsiz hz ktç şüphesiz ki mezhepsizdir abuk subuk tiplere durumlara prim vermez yollarından gitmez.
kendimi yarı deist olarak tanımlıyorum.Daha doğrusu dinler üzeri bir defacto tanrı anlayışına sahibim.
Sünni desek,
Hanefi mi şafii mi, Hanbeli mi, maliki mi diye devam edecek gibi duran sorudur.
Şii desek,
Zeydilik mi, ismailiyye mi, isnaaşeriyye mi?
Çık çıkabilirsen işin içinden
Hanefi mi şafii mi, Hanbeli mi, maliki mi diye devam edecek gibi duran sorudur.
Şii desek,
Zeydilik mi, ismailiyye mi, isnaaşeriyye mi?
Çık çıkabilirsen işin içinden
Ateistim ama sünnileri sevmiyorum ekstra olarak.
hiç birisi... islam dinine inanıldığı için islam dininde mezhep, tarikat, cemaat, ruhban, din adamı, din baronu, din holdingi, kutsal kişilik yoktur. birileri ben böyle inanıyorum diyebilir, bu onların sorunu, onların dini, onların allah'ı.
benim allah'ım benim dinimi tam ve eksiksiz indirmiş olup kendisi ile kulu arasına kur'an dan başka hiç bir yorumu-kişiyi (mezhep, tarikat, cemaat, hacı , hoca, şeyh, şıh, kavs vs ) koymamıştır.
hatta; peygambere bile allah "senin işin tebliğ etmek.. insanlara karışma. biz istesek hepsini doğru yola getirirdik.. biz seni onların başına çoban, yönetici, zalim, hüküm veren vs ol diye yollamadık" diye allah tabir-i caiz ise eygambere ayar verip hudunu belirlemiş, uyarmıştır. bunun için peygamberimiz kızına "babam peygamber diye bana güvenme, ben bile bana ne olacağını bilmiyorum" demiştir.
aynı zamanda da bizlere "sürü gibi beni güt" demeyin diyerek dini, siyasi, ekonomik vb alanlarda koyun gibi olmayın demiştir.
velhasıl-kelam; din bezirganlarına, dini kullananlara karşı böyle anarşist, gomonis, terörist, bölücü olmamız allah'ın emri.
derdi olan gitsin derdini allah'a anlatsın ve "bu ne biçim kur'an, bu ne biçim din?" desin.
zaten dedikleri için allah'ın eksik yolladığı dini(!) tamamlıyorlar. tarikat cemaat mezhep kimliğiyle bir birlerini cehennemlikle suçlayıp seninki az sevap benim ki çok sevap diyerek bir birlerinin arkasında namaza bile durmuyorlar.
mezhepsiz olmayı dinsizlik görüyorlar. Peygamberden yüzlerce yıl sonra ortaya çıkan bir din algısını kur'an da yazan islam dininin önüne koyuyorlar ve sanki allah din yollamayı bilmemiş de onlar tamamlıyor gibi davranıyorlar.
benim allah'ım benim dinimi tam ve eksiksiz indirmiş olup kendisi ile kulu arasına kur'an dan başka hiç bir yorumu-kişiyi (mezhep, tarikat, cemaat, hacı , hoca, şeyh, şıh, kavs vs ) koymamıştır.
hatta; peygambere bile allah "senin işin tebliğ etmek.. insanlara karışma. biz istesek hepsini doğru yola getirirdik.. biz seni onların başına çoban, yönetici, zalim, hüküm veren vs ol diye yollamadık" diye allah tabir-i caiz ise eygambere ayar verip hudunu belirlemiş, uyarmıştır. bunun için peygamberimiz kızına "babam peygamber diye bana güvenme, ben bile bana ne olacağını bilmiyorum" demiştir.
aynı zamanda da bizlere "sürü gibi beni güt" demeyin diyerek dini, siyasi, ekonomik vb alanlarda koyun gibi olmayın demiştir.
velhasıl-kelam; din bezirganlarına, dini kullananlara karşı böyle anarşist, gomonis, terörist, bölücü olmamız allah'ın emri.
derdi olan gitsin derdini allah'a anlatsın ve "bu ne biçim kur'an, bu ne biçim din?" desin.
zaten dedikleri için allah'ın eksik yolladığı dini(!) tamamlıyorlar. tarikat cemaat mezhep kimliğiyle bir birlerini cehennemlikle suçlayıp seninki az sevap benim ki çok sevap diyerek bir birlerinin arkasında namaza bile durmuyorlar.
mezhepsiz olmayı dinsizlik görüyorlar. Peygamberden yüzlerce yıl sonra ortaya çıkan bir din algısını kur'an da yazan islam dininin önüne koyuyorlar ve sanki allah din yollamayı bilmemiş de onlar tamamlıyor gibi davranıyorlar.
anket dinindenim ben...aksini iddia edenin beynini zikiiim...
Nası?!... Kendimi güzel ifade edebildim mi?!:;;))
Nası?!... Kendimi güzel ifade edebildim mi?!:;;))
Elin kanarsa abdestim bozuldu diyip abdest tazelersen Hanefi’sin otomatikman.
Yok abdestim bozulmadı deyip abdest almıyorsan Şafii’sin bitti gitti, bu kadar basit.
Küçük ayrıntılar.
Mezhepleri gözünüzde büyütmeyin ama reddetmeyin de.
Yok abdestim bozulmadı deyip abdest almıyorsan Şafii’sin bitti gitti, bu kadar basit.
Küçük ayrıntılar.
Mezhepleri gözünüzde büyütmeyin ama reddetmeyin de.
Sünniyim.
Sünni olmayan ama kendini hak ehli sananlara kıçımla gülüyorum her gün.
Sünni olmayan ama kendini hak ehli sananlara kıçımla gülüyorum her gün.
islam dininde Kur’an ‘ da ve hadiste mezheo diye bir şey yoktur. Günümüze nasıl tarikatlar milleti ümmeti Eğip büküyorsa mezhep dediğimiz hadise de odur. Uyum uyuması gereken bir kitap uyulması gereken bir anayasa var farklı yorumlar farklı uygulamalar gereksizdir. Ayrıca Sünni Şii ayrımı mezhep değildir Sünni peygamber efendimizin sünnetinden feyz alıp bu şekildedini yaşayan. Şii ise Hazreti Ali ve onun soyundan gelenlerin başarılarına gelenler ve de geleneklerinden feyz alınan fakat bu feyz ile sünneti birleştiren bir inanç biçimidir. Aslına bakarsan ikisi de tam olarak aynı kökenleri dayanan Kur’an’ı referans alan fakat destekleyici argümanları farklı noktalardan edinen gruplardır
her fizik hocası Albert Einstein değildir. yada Isaac Newton olamaz herkes. ama herkes fizik okuyabilir az çok bilgi sahibi de olabilir. o halde nasıl ki fen bilimlerinde yetkinlik bir dereceyse dini ilimlerde de yetkinlik bir derecedir. her müslüman bir kelam fıkıh hadis âlimi değildir. olamaz da. bu bir ömür gerektirir. her ilmin bir uzmanlık alanı vardır. her doktor da bir hipokrat yada ibni Sina olamaz. o halde dinde de mezhep imamları gibi dini bilip anlayıp idrak edip uygulayamaz. o halde hazırda var olana tabi olmak neden yanlış olsun ki? niye tıp öğrencileri 6 sene okuyor? yetmiyor yüksek lisans yapıyor? yetmiyor tıpta uzmanlık sınavı olan tus a giriyor? yetmiyor pratisyen hekim iken uzman olmak için seneleri veriyor? neden? demekki lazım. ha deyince doktor olunmuyorsa ha deyince de din alimi olunmaz. alim değilsen dini alim gibi anlayamazsın. türlü türlü incelikleri var. sonsuz bir derya ilim. ilmin aklın bilgin tecrüben yaşamın ne kadar çok değerliyse buna sahip olabilirsin ancak. çok iyi bir araştırmacı olmakla da bunu anlayamaz bilemez idrak edemezsin. öyle dışarıdan kitap okumakla hemencecik kolayca olacak bir iş değil bu. hocalara âlimlere ram (yolunda izinde emrinde olmak) olmadan, mürekkep yalamadan diz çürütmeden geceler boyu uykusuz kalmadan günlerce çalışmadan öyle kolayca işin çilesini cefasını çekmeden olmaz. ama şimdi herkes allame olmuş maşşallah sübhanallah. herkes kendini alim zannediyor. cahil cesur olur ya, herkes din hakkında konuşuyor otorite gibi. haddini bilmek yok. edep yok. ilim zaten yok. kıyamet alameti. alimlerin azalması, cahillerin çoğalıp alim zannedilmesi, zalimlerin başa gelmesi, halkın ilimden uzaklaşması, alimin ve ilmin susturulması kimsesiz garip kalması engellenmesi..
Müslümanım ve mezhepleri reddediyorum.
allah 1 , peygamber bir .
Herhangi bir mezhebe bağlı olan müslüman değildir. Yalnızca müslümanlar müslümandır. Sünnilik dini veya Şiilik dini Müslümanlığı temel alan farklı dinlerdir. Aynı islam gibi. islam da Yahudiliği temel almış oradan türetilmiş bir dindir.
benle kız kardeşim fatma adana yüreğirliyiz.
kişinin takdiri iktidarıncadır, yani; kişinin değerlendirme gücü bilgisi kadardır.
eğer 90 iq puanınız varsa (malum, 89 olunca geri zekalısınız) okuduğunu anlama değerlendirme beceriniz varsa göreceksiniz ki mezhep, tarikatların ortaya çıkışı; din - dini bir inanış biçimi, bir dini yorumu, dine bir bakış açısı, dini yaşayış veya dini içselleştirme biçimi hiç değildir.
tarikatların mezheplerin ortaya çıkmasında (sadece islam'da değil, hristiyanlık ve yahudilikte dahil) itici etken ve tetikleyici din değildir.
hele ki kur'an açısından ele alırsak (yine kur'an allah kelamı ise) mezhep ve tarikatlar bir şirk ve kafirlik olur.
eğer 90 iq puanınız varsa (malum, 89 olunca geri zekalısınız) okuduğunu anlama değerlendirme beceriniz varsa göreceksiniz ki mezhep, tarikatların ortaya çıkışı; din - dini bir inanış biçimi, bir dini yorumu, dine bir bakış açısı, dini yaşayış veya dini içselleştirme biçimi hiç değildir.
tarikatların mezheplerin ortaya çıkmasında (sadece islam'da değil, hristiyanlık ve yahudilikte dahil) itici etken ve tetikleyici din değildir.
hele ki kur'an açısından ele alırsak (yine kur'an allah kelamı ise) mezhep ve tarikatlar bir şirk ve kafirlik olur.
C şıkkı mezhepsiz.
vejeteryanım gardaşım ne oldu ?
Ateiyim.
Şiinninanayım.
suşi olunmuyor mu? birini seçmek mecburi mi?
müslümanım. nokta.
"Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve “Ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim vardır?"
-fussilet 33
"Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve “Ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim vardır?"
-fussilet 33
güncel Önemli Başlıklar