bugün

sözlüklerin devri biteli çok oluyor aslında. 2017-2018 yılında ülkemizde de instagram kullanımının zirve yapmasıyla eski sözlük kültürü aniden yok oldu. 2017 ve önceki yıllarda uludağ sözlükte akşam 8-11 saatleri arasında 900 online olurdu ve sözlük kültürü örselenmiş olsa da halen korunuyordu. 2015-16 yıllarında sözlükteki görsel çılgınlığının başlaması ve 2017de instagram kullanımı artınca uludağ ve diğer sözlükler bitikleşmeye başladı.

bu gidişata göre maksimum 5-6 yıla uludağ sözlükten örnek veriyorum, maksimum 100 online ancak görebiliriz. bu da uludağın eski halini düşünürsek sözlükler bitmiş olacak anlamına geliyor.
her gün instagram fotoğrafı yükleyen biri olarak söylüyorum; artık instagram'a bakmıyorum bile. çünkü görgüsüz insanların sahip olduklarını paylaştığı bir yer haline döndü. sürekli reklam postları da çok can sıktı. fakat sürekli twitter'dayım çünkü okumak daha keyif vermeye başladı. bu yüzden sözlüklerin değer kaybetmekten çok zamanla değer kazanacağını tahmin ediyorum. çünkü yazının değeri her zaman saklıdır diye düşünüyorum.
sözlükler bilgi kaynağıysa, bilgi hep lazımsa, dünya durduğunca, o zaman.
bir rivayete göre bilgi zehirlenmesinden ötürü sözlüklerin manyetosferi bir miktar kayıcak ve sözlüklere güneş batıdan doğucak. o gün sözlüklerin kıyameti olucak. 2028 yılında olması öngörülyor.

kaynak: yozgatlı bilim insanları.
(bkz: hedef 2023)
bitmiş okeye dolanıyor gibi. yetkililer el atmazsa 2023 gibi biter gibi geliyor. promosyon çekiliş felan olmalı. konser ve beleş tavuk döner de belki çözüm olabilir.