bugün

güvenlik düzeyi düşük unix türevi sistemlerde ve windows nt çekirdekli işletim sistemlerinde root(windows için administrator) yetkilerini ele geçiren program ya da programlar(kit kelimeside burdan geliyor. bir kaç programın, bir kaç servisi kullanabililecek seviyede çalışması). ayrıca en fazla cracker için kullanılırlar.
Uzmanlar, rootkit virüslerinin, sistem dosyalarını değiştirerek dışardan erişim yapılmasına olanak sağlayan ve kendini gizleyen programlar olduğunu belirterek, son güncellemelerin, sistem "Alureon" rootkit virüsü bulaşmışsa bunu fark edebildiğini ve kurulumu durdurduğunu kaydettiler.

Güvenlik güncellemelerinin yapılamamasını incelemeye aldığını bildiren Microsoft yaptığı açıklamada, Şubatta yayımlanan benzer güncellemelerin de Alureon rootkit virüsü bulaşmış bilgisayarlarda kurulamadığına işaret etti.

Windows için 16 Nisanda yayımlanan son güncellemelerden bazıları, rootkit virüslerinin saklandığı işletim sisteminin çekirdek ve merkezindeki sorunları gidermeye yönelikti.

Alureon bulaştığında, virüs internet trafiğini izliyor ve kullanıcı isimleri, şifreler ve kredi kartı numaralarını kaydederek, hackerlara zemin hazırlıyor.
*
lanet bir virüs. bir kez bulaştı mı silmek pek mümkün olmuyor. arada sırada pörtlüyor. son çare format atmak. bugünlerde yine ortalarda abimiz. kaçabilir ama elbet onu yakalacağım.
güncel Önemli Başlıklar