bugün

güçlü bir devlet için adil bir anayasa şarttır. bu bakımdan devletin geleceği için "evet" ya da "hayır" denmesi önemli gibi gözükebilir. devlet için bu tercihi yapmak durmundayız belki. peki devlet bizim için ne yapma durumunda şu an? ya da dün, önceki gün ne yapıyordu?

eğer devlet için bir şey yapmamız lazımsa devletle barışık olduğumuz müddetçe bunu yapabiliriz. devlete küs olanların içinden bu anayasa oylamasına katılmak gelmiyor.

devletin yanlış bir uygulaması yüzünden madur olmuş bir vatandaş devlete dilekçe veremiyorsa, dilekçesi geri çevriliyorsa, insanlar hastane kapılarında yığınlar oluşturmuşsa, işsizlik ve hayat pahalılığı almış başını gidiyorsa, teröre 30 yıldır çare bulunamışsa, mehmetçikler hala şehit düşüyorsa, pkk ateşkes ilan ettim diyip bunu gazetelerde haber yaptırıyorsa, bir takım medya pkk'yı resmen tanıyorsa ve devlet bunlardan hesap sormuyorsa bu millet devlete küsmesin de ne yapsın?

oylamayı boykot etmek sadece barış ve demokrasi partisinin tavrı olmamalı. devlete küsenler ve tepisini bu şekilde ifade etmek isteyenler gitmesin sandığa. eğer bu tepki yeterince büyür ve dikkat çekerse devlet biraz kendine çeki düzen verir belki. devleti uyarmanın en yasal yolu budur.

referandum seçenekleri arasında boykot da resmi bir seçenek olmalı. (son bir kaç gündür iyiden iyiye kafa yordum bu meseleye. önce hayır diyecektim ama kesinlikle vaz geçtim, sandığa gitmeyeceğim.)
akp'nin evet'ine de chp'nin hayır'ına da siktir çekmektir.
boykot tamamen yanlış bi düşüncedir. sonuç olarak referandumda evet yada hayır sonuçlarından birisi bir kişi bile fazla olsa o geçerli olacak ister boykot et ne yat...
boykot başarısız olmuştur. ben demiyorum pkk diyor. silah zoruyla bile boykotu bu kadar becerdiler.
--spoiler--
Diyarbakır'da 1999 genel seçimlerine katılım oranı yüzde 79.4 iken, bu oran 2007 seçimlerinde yüzde 71 olmuştur.

Referanduma katılma oranının genelde yüksek olmasından hareketle, 1999'daki yüksek katılma oranı baz olarak alınırsa, Diyarbakır'da seçmenlerin yüzde 20'sinin oy kullanmadığı söylenebilir.

Bu durumda Diyarbakır'daki boykot oranı yüzde 65 değil, yüzde 45'tir.

Sonuç: BDP, bölgenin en büyük kenti Diyarbakır'da seçmenin yarısından fazlası için inandırıcı olamamıştır.
--spoiler--
http://www.firatnews.org/...pel=nuce&nuceID=32971