bugün

peynir altı suyundan yapılan toz haline getirilmiş protein kaynağı.
Cahillerin doping etkisi yarattığını sandığı şey.
Gerçekte yediğin yumurtadan, yediğin etten, içtiğin sütten aldığın proteinle hiçbir farkı olmayan birşey.
Genelde bir porsiyon protein tozunda 20-25gram protein olur. Onun yerine 3 yumurta ye, aynı şey. Protein tozunun tek avantajı, günlük protein ihtiyacını sıradan besinlerden alamadığın zaman kolay ve hızlı şekilde alabilmen. Başkada hiçbir numarası yok.
baklava aromalısı çıkmış.
Bu arada üstteki Entry e binayen bir ekleme yapayım, protein tozu ile gainer biraz farklıdır . Protein tozunun amacı sadece protein yüklemeyken, gainer de şeker, yani karbonhidratta olur kilo yapması için.
Büyük instagram sayfalarında bile dandirik reklamlarını gördüğüm, 923742938472 tl den bir anda 250 tl ye düşen, kilolarca paketlerle satılan, tamamen günü kurtarma pahasına satış yapan işletmecilerin ürünü olduğunu düşündüğüm dolandırıcılık malzemesi.
Yerli markalardan uzak durmanızı öneririm hele yeni yeni çıkmış markalar ne tad olarak ne de etki olarak hiç bir şey göremezsiniz bir protein tozunda tadın bu kadar önemli olmaması gerektiğini söylüyorsanız henüz daha bok gibi tada sahip olan bir protein tozuyla tanışmamışsınız demektir. Abi tadı çok iyi olanı aramıyoruz tadı iyi olanı arıyoruz yoksa içmek bir zulüm. Burnunuzu tıkasanız da o pis tadı alırsınız.

Bu sebeple tadı ideal etkisi yani servis başına protein değeri yüksek olan proteinleri seçmelisniiz mesela bigjoyda servis boyutu 32 gramdır içerisinde 22 gram protein vardır örnek veriyorum ama x markada 40 gramda 24 gram protein vardır buna dikkat edin ekstra bcaa eklenmemiş olmalı zaten aminoasit profilinde proteinin orijinal bcaa aminoasitleri bulunur.

(bkz: Sportica), (bkz: Bigjoy), (bkz: MY supplement), (bkz: Protein ocean) ve (bkz: SSN Sports) denedim 3 sene içinde tad olarak protein ocean alın gider fakat aralarında etki olarak en iyisi SSN oldu ve şuan hala kullanıyorum. Bigjoy'da fena değil sportica ise çöp bir marka. Gereksiz de pahalı
Tüm supplementler gibi büyük ölçüde balondur. Bizde vücut geliştirmenin mantığı bir türlü çözülemedi. Gelip abi protein tozu, bcaa, glutamin... ne alayım diye soruyor. Diyorum günde ne kadar tavuk göğsü yiyorsun. 250 gr diyor. Kilosuna bakıyorum 85-90kg adam. Kardeşim 250 gr tavuk sana napsın en az yarım kilo yemelisin diyorum, pahalı diyor! Peki Protein tozu ucuz mu?
Ortalama bir protein tozu servisi 25 lira olsun. servis başına 25 Gr civarı protein ihtiva etsin. Günde 2 servis alacaksın. 50 Gr protein; 50 lira.
Ortalama tavuk göğsü kilo fiyatı ise 170 lira olsun. 50 lira ile yaklaşık 300 Gr civarı tavuk göğsü alınır o da ortalama 70 Gr civarı proteine tekabül eder.
Şimdi Bir yanda tavuk göğsünün sunduğu kalitede 70 gr protein, diğer tarafta peynir altı suyundan üretilmiş daha düşük kalite 50 Gr protein!
Öyle atomu parçalamıyoruz bakın 4 işlem yetiyor.
He derler ki kana çabuk karışırmış. Aldırma. Onlar eskide kaldı senin dün aldığın gıdayı vücut bugün kullanmaya devam ediyor. idman sonrası hemen protein al onarım başlasın; efsane.
Yine derler ki supplement, içerisinde protein dışında x kalem daha takviye sunuyor. Bunun da çoğu kolpa. Sen iddia ettiği kadar protein içeriyorsa öp başına koy o da muamma. Zamanında gençlere protein tozu diye az leblebi tozu itelemediler. Ayrıca saf tavuk göğsü de besleyicilik bakımından bir tek protein içermiyor.
Vücut geliştirme pahalı spor. Çoğu kimsenin ayırabileceği bütçe sınırlı; akıllıca kullanmalı. Supplement de kullanılır elbet. Senin imkanın geniştir, tüm beslenmeni eksiksiz yaparsın ondan sora ihtiyacına göre üzerine takviyeni de alırsın. Ama beslenme eksik, tozla vücut yapıcam; çok beklersin...
içerisine ilave Bcaa ekleyerek protein miktarını çok daha yüksek gösteren takviyedir. Weider, optimum ve çok nadir markalar ilave bcaa eklemeyip yüksek oranda protein sağlarken çoğu marka 30 gram servisinde 17 gram protein varken 5 gram bcaa ilave edip 23 gram 24 gram protein olduğunu yazıyor. Evet doğru 24 gram oluyor fakat fazlalıkişlevsiz bir 5 gram protein