bugün

Algoritma tasarlamak çok zevkli.
Bu işin öğretildiği okullarda öncelikle çamaşır makinesine program yazıldığından, kişinin bütün hevesinin alkol misali havaya karıştığı gerçeğiyle kurutulan bir iddiadır.
bilgisayari ile koparilmasi zor bir bag kurmus kisinin soylemi. *
küllen yalandır, yanlıştır. böyle birşey yoktur, hiç olmamıştır, olmayacaktır.**
sancılı tasarım ve algoritma oluşturma süreci sonrası,tam yapıyı kafanızda oluşturup klavyeyi başında makinalı tüfek gibi taramaya başladınız.prgoram bitti,hatalarıydı,kısa yoluydu şuydu buydu derken sonunda çalışan birşey görüyorsunuz.kısa süreliğine de olsa sizden mutlusu yoktur.hele bir de yazdığınız programın exe'sini arkadaşlarınıza attığınızda "waay nasıl yaptın lan,süper olmuş kodlarını yollasana" gibi tepkiler alırsanız daha bi ihya olursunuz
Klavyeden her tuşa basarken büyük zevk alan insanın kodlama yaparken duydugu haz.
üstünde uğraşılan programın bu uğraşa değeceği düşüncesi yerleşmişse doğru önermedir. tecrübeyle sabittir. ayrıca hayal gücü ve compiler kullanarak sıfırdan bişey yaratmak, yazılan programın içine küçük eğlencelik gizli yumurtalar koymak apayrı haz kaynaklarıdır.
düşünce kısmında belki olabilir ama hayvan gibi uzun kodlar pek zevkli olmasa gerek. sonunda çalıştığını görmek de güzeldir tabii.

ha ben programcı mıyım? üç sayıdan en büyüğünü yazan şeye de program deniyorsa programcıyım *
(bkz: crack yazmanın daha zevkli olduğunu düşünmek)