bugün

ee şöyle söyleyeyim, g-string giymiş g.t gibi açıkça belirtmeliyim ki neye inandıgınız, neye inanmadıgınız, ya da "koşturduğuna göre acayip ulvi bir insan olmalı" imajını yaratmak için darwin'in anlamadıgınız fikirlerini entel görünmek adına klavyeye sıçratmanız, kasımpaşa posta koduna muteakip olarak ilgili yerlere gönderilir.

bilgili olmak, kültürlü olmak ya da tanrı'nın verdigi beyni ota dönüştürmeden belirli bir korelasyonla geliştirmek hoştur, güzeldir. lakin bazı modeller varki "aman benim işim olmaz dinle, tanrıyla, felsefeyle bilmemneyle ben yaşamama bakarım" diyenlerden daha acınasıdır. bu tipler geçmiş tarihte bir profesörün yada felsefecinin ortaya attıgı fikirleri yalamakla ömürlerini geçirirler. amaç bellidir : "bu fikri ortaya atan dahi dünya tarihinde belli bir konuma sahiptir. ben bu fikri anlasamda anlamasamda körü körüne savunup bilimle ilgili insan imajını vermeliyim" ulan odun bırak o adamın sapını ağzına aldıgın düşünce bayrağınıda kendi bayraklarını (varsa) tutmayı bi öğren. yoksa stadyuma maç izlemeye gelip gazeteye okuyan insanlar gibi çekil köşene, kapa çeneni kendi dünyanda takıl. yada çembere konmuş hamster gibi enerjini spor yaparak falan gider.

darwin ne olursa olsun büyük bir bilim adamı. düşünceleri doğru olur yanlış olur orası farklı bir boyut. darwin'i ve diğer bilim adamlarını kullanarak aptal oldugunu gizlemeye mi çalışıyorsun? yoksa ceviz kabugu vari programlara çıkıp konuşan adamları görünce "ben de bunlar gibi olacagım" mı diyorsun?

at artık şu üstündeki kompleksleri de gerçek hayata dön. senin peşinden gittigin adamlar başkasının ikinci versiyonu degil kendisinin birinci versiyonu oldu. ve hiç bir zaman bilim=ateizm gibi bir takıntıları olmadı. sıradan insan olmak bu kadar koymasın sana canımın içi. her insan sıradandır, sadece aklını başına alıp belli bir fikre kendini kaptırmadan, bağnaz olmadan, kendini farklı şekilde lanse etme amacı olmadan yaşayanlar sivrilirler. hani demiş ya porofesöğör hede höde "bakın bu 0 iyiliktir, bu 0 çalışkanlıktır, bu 0 saygıdır, bu 0 azimdir, bu 1'de karakterinizdir. 1-00000000 baştaki 1 olmadan "sıfır" olursunuz" diye. otur evinde ailenle şoray uzun yolda'yı izle, ademler ve havvalar'ı izle, annenle beraber yemek yapma yetini geliştir. potansiyelin yoksa zorlama, bilimin de, dinin de, inancın da, içine s.çma.

zorunsuz ve s.kimin keyfine göre edit : ateistleri eleştirmiyorum, kimse yanlış anlamasın.
"senin kadar inançsız ateist görmedim"
derler bunlara sonra..
(bkz: dünyanın en yüzeysel adamı olmak)
(bkz: ateist/#1432539)
(bkz: süslü argo kullanarak hiç bişe anlatamamak)
(bkz: saçmalamak)
(bkz: çok okumak lazım çok böyle olmayacak)
doğrudur. ancak bu insanlardan düzgün cümle kurguları ve akabinde başlıklar beklemek de hakkımız bence!
turk kadini da domuz gibi orgazm olmak istiyor gibi birşeydir kendileri.*
toplum dini sorgulamadan kabullenir. bahsi geçen profesor veya dahiyane adamlar bir olguyu ya da tanımı sorgulamadan kabullenmezler. dini sorgulayan ve açıklarını yakalayıp insanlara duyuran bu adamlara "ateist" damgası vurulup geçilir.
cok büyük bir kısmı ateist ve deisttir. geri kalan az bir kısımda dini inanca sahiptir. yapılan arastırmalar bunu göstermiştir hep...
(bkz: ateistlerden bile yazar olur)
(bkz: ağzın doluyken konuşma dişlerin batıyor)
bissmillaaah! tövbe de lan , nasıl olur böyle şey. scientizm mağduru ve de pozitivist felsefe ve bilimum toplumsal kodların genel-geçer kavramsallaştyırıcıları alınacaklar ama. August Comte ne der sonra? einstein zaten bilim adamı değil?

zorunlu ve g.tümün keyfine göre edit: ÜSTÜMDEKi BU YILDIZLI GÖKYÜZÜ VE iÇiMDEKi AHLAK YASASI.
(bkz: yazarım öyleyse saçmalarım)
(bkz: yazarım öyleyse işime gelmeyeni kötü oylarım)
"onu geç de olan şoray uzun yolda'ya olmuş." dediğim yazıdır. gayet güzel bir program ama sanki bu yazıda potansiyeli olmayan insanların izlediği program gibi gösterilmiş.
şimdi otla, samanla, ve bilumum kanalizasyon atıgıyla dolmuş beyinlere tekrar izah edelim. aslında türk gençliginin gelecegini karanlık görecek kadar karamsar degilim ama ya ilkokulda okudugumuzu anladık mı cevap verelim bölümünde sorun yaşıyorlar ya da okuma kültürü neden birşey yok. sadece yorum yapma, gevezelik yapma kültürü var.

"bilimle ilgili insan" , "mantıklı insan" , "olaylara her açıdan bakabilen analitik düşünceli insan" gibi görünmek için tarihte gördügün ateist ya da deist felsefecilere özenmedende bilim yolunda ilerleyebilirsin. yani tanrı'yı inkar edip 3-5 tane darwin makalesi okumakla bilimci olunmuyor. onların inancını degil araştırma, öğrenme, muhakeme etme davranışlarını örnek al.

hala özel mesaj dan "abeee ben anlamadım yaww" ya da "ateistlikle bilimin ne alakası var yeeeeaaaav" vari mesajlar atacaklar varsa yapacak tek şey var. kafayı duvara vuruyorsun. fındıgın kabugundan cıkması gibi dışarı fırlayan beyni tuz ruhunda beklettikten sonra mikro dalga fırına atıyorsun. 3 dakika kadar bekledikten sonra pişmiş beyni kedilere atıyorsun. böylelikle mart ayında libidosu artan kedilere afrodizyak maddesi yollamış oluyor, işe yaramış bir görüntü çiziyorsun.
(bkz: cok sukur bugun de sozlugu karistirdim).
tanrı'nın bu dünyadaki bugıdır. zira kuran da bile bilime yönel, düşünceye yönel, okumaya yönel öğütleri verilirken düşünceye yönelen insanlar kendisine inanmamayı çoğunluk olarak tercih etmiştir.
ümit özat ateist midir sorusuna gark olan önermedir....
(bkz: tüm genellemeler yanlıştır)
ibni sina, ibn el-heysem ve çağdaşları çölde güneşlenmekle vakit geçirmekten başka işler yapmayan bedevilerdi zaten dedirten genellemedir.
(bkz: ilber ortaylı) nın tek basına cürüttüğü tezdir.
ancak nihal atsiz ve alparslan turke$ ten haberi olmayan biinin verecegi bir beyanattir.
pozitif bilimlerle uğraşanların ateist olma oranının yaşadıkları toplum ortalamasından yüksek olduğu bilinen bir vakıa. ama tüm dahiler veya bilim adamları ateisttir, yanlış olduğu açık önermedir. tabi bu tezi çürütmek için din alimi örneği vermek de bir o kadar komik.
(bkz: profesör ve dahiyane adam)
(bkz: huysuz ve tatlı kadın)
bunlar gençliklerinde tanrı inancını reddederek farklı görünüp çok hatun kaldırmışlardır. lakin önceleri pompa gider korkusuyla, sonraları ise isimleri döneğe çıkmasın korkusuyla gerçeği itiraf edememiş kişilerdir. içlerinden biri "gençken bu yüzden böyle böyle dedik" diye itiraf etse gerisi çorap söküğü gibi gelir, zamanla ateist dahi ve profesör kalmaz.