bugün

uludağ üniversitesinde hidrolik makinalar ve sayısal analiz derslerini veren değerli hocamız...
bazen olurya bazı derslerde hırs yaparsınız tabiri caizse hayvanlar gibi çalışırsınız. Kendi çapında hoca ile iddaya bile tutuşanlar vardır(fare daha küsmüş dağın haberi olmamış misali) ve derken sınav günü gelir çatar.
Sınavda, sınav kağıdı elinize geçtiği anda soruların en ters noktalardan çıktığını anladığınızda (bkz: sınavda ters köşe olmak)o anda beyininiz geriye doğru çalışmaya başlar ve yüzünüzde anlamsız bir tebessüm oluşur. Hatta olayı abartıp sınavda gülmeye başlayanlar bile vardır. iŞte bu anları yakalayıp zevkle izlemeye bayılan ve bunu yakalamak için ısrarla kazık ötesi sorularını sormaya devam eden hocamızdır, irfan karagöz.
bazı arkadaşlara göre akışkanlar mekaniğinden daha zordur hidrolik makinalar dersi...
akışkanlar mekaniği dersinin geçilememe sebebi.
akışkanlar mekaniğinin finalinde ben burdayım demiş hocadır, sorulardan da anlamıştık. acılı oldu
derste anlatırkenki düzenine, sakinliğine ve titizliğine bayıldığım hocadır. ne kadar derste canınız sıkkın olsa da onun sakinliğiyle siz de sakinleşiyorsunuz. bir kaç kez birebir konuşma şansım oldu ve gerçekten de kibardır kendisi. sıradan olmayan soru sorduğunuzda bir gülümseme yapar, ve bu sahne nadirdir. ve o an samimleşir. çok tatlı "köşegen" deyişi vardır.
çoğu prof hocanın aksine büyüklük taslayan bir hoca değildir.
hiç unutmam sayısal analiz dersinin sınavında sorduğu bir soru aynı zamanda analitik olarak da çözülebiliyordu. Ancak sınav bunu sınamadığı için analitik çözümü soruda veriyordu. ve o sınavda da analitik çözümde hata vardı. belki bir çözüm hatası belki bir imla, herneyse. bunu gidip hocaya sordum ve aldığım cevap hayret vericiydi. kibar bir şekilde, aa öyle mi? onu dikkate alırım şeklinde olumlu bir yanıt dedi.
odasının kapısına ilgilendiği branşla ilgili materyal asmış, sayısı bir elin parmağını geçmez hocalardan biridir. konusunun felsefesine girmeyi sever ve kitabında da mevzuyla ilgili bilim insanlarından bahseder.
akışkanlar mekaniği dersine giren olduysa, denklemleri diferansiyel formda da ayriyeten verir ve illa ki hesaplamalı akışkanlar mekaniğine atıf yapar. kim bilir belki de bazen dayanamadığından hesaplamalı akıştaki bir algoritmadan bahseder.
kendi notasyonu kullanılmadığında kıyamet koparan hocaların aksine gerçekten iletişime önem veren nadir hocalardan biridir.