bugün

boş insanların boş işleridir.
abidik gubidik insanlarin yaptigi zaman öldürücü, sonucsuz abidik gubidik birsey
iki gaz insan yan yana görülür ve ortaya ikisinin tartışacağı bir laf atılır.bu insanlar kesinlikle geri adım atmayacağından lafı atan için bir eğlence teşkil ederler.kendileri ise didinir durur ben haklıyım diye.
(bkz: seninle polemige girmek istemiyorum)
bazı kişiler için olmazsa olmaz yemek içmek uyumak gibi bir eylemdir. (bkz: hülya avşar)
yeşim salkım reha mıhtar gülşen gibi hiç bir işe yaramayanların mesleği halk dilinde boş gezenin boş kalfası durumu
uludağ sözlük'te;
yaz günlerinin en büyük eğlencelerindendir.
ama formata aykırıdır. yani burada yapılmaz. kat'a. zinhar. asla.
bazı insanların telaffuzunda bile zorlandığı fakat iş uygulamaya geldiğinde uzman olduğu bir olaydır.
sözlüklerde sıkça karşılaşılan bir durum daha. nedir polemik yaratmak? bir kişi ile uzun ve gereksiz tartışmak. boş, bomboş!!sonucunun hiç kimseye bir faydası olmadığı , anlamsız karmaşa. peki, ne kazandırır insanlara? hiçbir şey. sıfıra sıfır, elde var sıfır. halbuki herkes düşüncesini ifade etmekte özgür, kim neyi savunuyorsa savunsun o kişinin düşüncelerine saygısızlık yaparak atıfta bulunmak yanlıştır. kimimize göre doğruyu savunuyordur; kimimize göre yanlışı. kişiden kişiye göre değişen ifadeler geçmişten günümüze her zaman insanlar arasında bir problem teşkil etmiştir zaten. ama herkes aynı düşünseydi, hayat ne kadar da anlamsız ve sıkıcı olurdu öyle değil mi? oysaki insanların farklı düşünüşleri bizleri ayakta tutan. biz insanları biz yapan şeyler düşüncelerimiz.

bu yüzden polemiğe girip de saçmalamak yerine fikirlerimizi açık açık ifade etmek, katılmadığımız düşünce türlerine de saygı duyabilmek en doğru eylemlerdir. tabi ön yargılardan, kin ve nefretden uzak durmaz isek yine boşa kürek çekmiş oluruz.
kolay iş. yeterki saçmalamak isteyin ve her boka maydonoz olun.
olmadık bir zamanda, sırf insanları birbirine düşürmek için yapılan anlamsız laflara açılan tartışma. sırf insanları birbirine düşürmek için yapılan eylemdir. hayatımızın her alanında karşımıza çıkar.
bugünden bir örnek
(bkz: kemalistleri taş devrine ışınlamak)