bugün

kendine güldüren layt erkektir. bi kadın stanford u da bitirse pilav yapamıyorsa sıfır sıfır sıfırdır. bakın ben kimseyi yargılamayı sevmem ama kokulu mis gibi pilav yapamayan karıyı kapıya koymayan adama adam demek ne denli doğru tartışırım.
pilav sevmiyordur..
Soğanlar doğurarak mı çoğalıyormuş ya allah allah. (bkz: kaş yaparken göz çıkarmak)
Pilav yapamayana tarif; bir su bardağı pirince ustu kapanana kadar sıcak su koyup yarım saat, 45 dk civarı bekletiyoruz. Ben genelde sehriyeli seviyorum. Daha sonra biraz sıvı yağ koyup sehriyeyi koyulasana kadar kavuruyoruz. Sonrasında pirincleri biraz yıkıyoruz, sonra süzüp 2 cay kasigi tuz attıktan sonra ilave ediyoruz tencereye. Biraz karistiriyoruz üzerine bir bucuk su bardağı sicak su koyup kısık ateste kendi haline birakiyoruz. Suyu çektikten sonra tamamen kapağı kapatıp 10 dakika 15 dakikaya kadar dinlemeye birakiyoruz. Artık eş diye alinabilirsiniz kızlar.
Gelip sözlükte zırlayan mal olabilir. Hayır.
Plastik kutuya kaynar su döküp noodle diye yer. Sonra ben niye obez oldum ben niye demans oldum ben niye grip oldum diye sorar.
Yapanı da almıyorlar bik bik abi/abla rahat ol.
Aynı zamanda kendisi de alt tarafı kıytırık bir pilavı yapamayan maldır. Karıda anasıdır
Başlığa bak. Bundan sonra hiçbir erkeğe pilav falan yok kızlar. Kendileri yapsın.
Pilavcidan yeriz problem olmaz.

Surat Bi karış önüme dünyanın en güzel pilavını koysa ne olur.

Sonra erkolar niye dilber gibi kadınları seviyor dayılar pavyonda tarla eziyor.
kadın dediğin yatakta pilavcı, mutfakta kokoreççi, salonda midyeci olmalı.
Ben yaparım karıcığıma pilav hem de kralını yaparım, evet.
Alt tarafı pilav ya isteyen bir iki denemeden sonra muhakkak yapar, çok da abartmamak lazım. Ama eş seçiminde bir kriter olmamalı tabi.
Ben yaparım ziyanı yok.
(bkz: karı) ahdksjdkandss.

Karı değil, bağyan diyoruz. Lütfen.
Yaw iyi et yapsın pilav kolay ben hallediyorum.
o dediğiniz mal şahsım olur.
pazar günü evlendik... evde yiyecek yok, eşimin ve bizim akrabalar yemek getiriyor. ne bileyim, yeni gelin evde belli bir süre yemek yapmaz bulaşık yıkamaz gibi adet mi ne varmış.
neyse, kendisi çalıştığı için pek yemek yapma ev işi falan ilgilenmez bilmediğini biliyordum zaten.
artık kendimiz yapalım dolaşalım diyerek alışverişe çıktık. manav tezgahı önünde enginar alalım dedim. aldığım cevap "yapmayı biliyor musun?" oldu.
brokoli, bürüksel lahanası, karnabahar falan alalım, yoğurtlu soslu güzel olur dedim, aldığım cevap "yapabiliyor musun?" oldu.
tamam dedim ve ona şunu bunu alalım demeden alışverişi yaptım.
hala evde misafir davet vs olacağı zaman yemekleri bana yaptırır.

evlendikten sonra kira falan oturmayalım dedik. 3 sene sonra ev almıştık. yeni evimizde (Ramazan ayıydı) iftarlık hazırlıyorum. köri, soya, teriyaki, biberiye, sarımsak, zencefil ile marine edilmiş tavuk kanatlar tavada kızarırken tavadan almadan önce biraz balzamik sirke damlatınca resmen koku bombardımanı mutfakta patladı.
önceden bezelye havuç ve kapya biberli pirinç pilavı (sebzeli pilav) pişirmiş demlenmekte, çorba hazırdı. hatun sadece yemekte sebzeleri yıkama soyma hazırlama ve salatayı yapma işini yapar. salataya sosları bile ben hazırlarım.

neyse, biz mutfakta yemek yaparken hatun balkona çıkmış sağ ve solunda olan balkonda komşularla dedikodu yapıyor.
mutfak kapısı camı balkona açıldığı için kokular balkondan etrafa yayılıyor. köri, soya, teriyaki, balsamik sirke, sarımsak kokularının cocktaili döküm tavadan niche (niş) parfüm gibi yayılırken sağ tarafta olan komşu hatun'a "ne güzel kokuyor öyle, ne pişiriyorsun?" diye sordu.
hatun kısık sesle bana dönüp ne yapıyorsun diye sordu. ben de asya usulü tavuk tavada dedim. hatun komşuya tavuk pişiriyorum, asya usulü demez mi?
elimde kevgir kepçe balkona çıktım hatunun kafasına yavaşça kepçeyle vurup "bir de oruçlusun, utanmıyor musun yemek yapıyorum demeye?" dedim.
tabi ki gülüştük.

bir yerde yemek yapmayı bilmeyen eş almanız daha iyi olur sizin için.
yok canım, yemeği sizin yapmanız daha iyi.
neden mi?
yarın birgün kalkıp sana yaptığım yemekler zehir zıkkım olsun, boğazında kalsın, haram olsun, eline gözüne dizine dursun vb diye beddualar etse bedduaları tutmaz.
en sevmediğim şey kotü yapılmiş yemektir. annem bile yapsa bu olmamiş diyorum ve sebebini soylüyorum ki bir daha aynı hatayı yapmasın.
mekan işletmecisi olan zengin erkeğin hareminde bulunup o erkek tarafından çeşitli ve sertifikalı yemek kurslarına gönderilen, ünlü şeflerden dersler alıp sertifikalar edinen yani yemek yapmayı da işletme işletmeyi de iyi bilen bir kadın olsa daha mı iyi?

Size erkeği sayesinde edindiği gastronomik becerilerini sergilerse, benden öncekine helal olsun seni iyi eğitmiş mi diyeceksiniz?

Ez cümle geçmişi temizse varsın pilav yapmayı bilmiyor olsun, öğrenir bir şekilde.
büyük söylemeyin oğlum be yaa , kayısı yumurta yapamayan avratlar var !..
yemek yapmayı o kadar çok gözünüzde büyütmeyin. ben yapacam diyen adam / kadın her tür yemeği yapabilir. hatta evde aşçı bile yetiştirebilir. illa bizim gibi aileden gelen bir kabiliyete sahip olmasına gerek de yok, bu işi sevsin ve gayret etsin kafi. bazen soruyorum, nasıl olmuş mu, masterchef Mehmet usta bunu görse tadım yapsa kesin ana kadroya girer diyoruz. ayrıca pilav ne ya, en az 5-6 farklı çeşit kimsenin bilmediği özel sipesiyalim var. sen de ne var? kim şimdi mal? oğlum siz varya sadece baltalamayı bilirsiniz. ben daha 10 yaşındaydım evde kıymalı makarnayı ilk yaptığımda. rahmetli annem bundan sonra makarnayı sen yapacaksın dediğinde. üstelik yumurta kırmayı bilmeyen vasıfsız saf torik, evde hatundan hünkar beğendi bekliyor..
Kadını yemek yaptırmak için aliyor, o kadın da bunu bilerek kabul ediyorsa;

Beyinlerine sokayım.

Evet
pilav yapamayan hatta yumurta bile kıramam diyen kadınlar prenses oldukları intibası yaratmak istiyor olabilir. lakin ben onların geri zekalı olduğunu düşünmekteyim.
Kalbi ve yüzü güzel olsun insana huzur versin pilav yapmayı ögrenir.
içi güzel olsun yeter ki...

iç pilav tarifi için:
https://www.nefisyemektarifleri.com/ic-pilav-tarifi/