bugün

Herhangi bir kursa giden kardeşinizin dışında, aile bireyleriyle, bekar dayı ve amcalarla birlikte yapılan kahvaltı. Genelde öğle saatlerine denk düştüğü halde kahvaltı statüsünü sucuklu yumurta ile kazanır. Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazıdır sucuklu yumurta. Sucuklu yumurta yenmeden başlanılan bir pazar düşünülemez. Düşünüldüğü takdirde o günün kötü geçeceği düşüncesi tüm ülke sathında kabul görmüş bir inanıştır. Bir çok batıl inanışın yanında kendisini kabul ettirebilecek belkide tek inanıştır.
Her ne kadar pazar günleri sucuklu yumurta yense bile hiçbir zaman - tek yaşamıyor ve bırak sucuklu yumurta yemeği sucuğun kokusuna dahi dayanamayan kız arkadaşınız yoksa - tadımlıktan öte gidemez. Üst satırlarda da belirttiğim gibi(bak seeen) ailenin yanında bekar dayı, amca, karısını - avradını - namusunu her nedeniyorsa işte memleketine göndermiş dayı, amca, enişte( bu şimdi aklıma geldi) de kahvaltıda olduğu için bir iki çatal kapabilirsen şanslısın.
Hasılı sucuklu yumurta yapılması olasılığı neredeyse %100 olan bir pazar kahvaltısında doyasıya, tıka basa sucuklu yumurta yiyemiyeceğin tek kahvatıda pazar kahvaltısıdır.
öğleden sonra saat 4 e kadar yapılabilen kahvaltı modelidir.
geç uyanılan bir günde saat 12 civarında tekrar taze ekmek çıkaran fırından alınan ekmekler eşliğinde yağlı ballı, kızartmalı yumurtalı, ağızlara layık bir pazar kahvaltısı ve ardından boğaza inip sahilde yapılacak küçük bir yürüyüş(koşmak veya basket oynamak da olabilir) ve eve gelip alınacak duşa müteakip yenilen güzel bir akşam yemeğinin ardından şöyle güzel bir film izlemek yeni başlayacak olan haftaya yapılacak en güzel hazırlıklardan biridir.
ama pazar kahvaltısı olmazsa bunların hiçbir anlamı kalmaz.
envai çeşit kahvaltı malzemesine uyanmanın harikalığını yaşamak.
saati itibariyle sulu yemekler yenebilen tek kahvaltıdır.
dolabın tam takır kuru bakır olduğu zamanlar kıymeti olmayan kahve altı olmak yerine kahveden ibaret olan sabah öğünüdür.
kahvaltının kralının yaşandığı gündür.
yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem ama
kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı*
genelde bütün aile halkının bir arada olduğu, bazen misafirleirmizin şereflendirgi, genelde işe geç kalma korkusu olmayan, ayrı bir rahatlıkla yapılan kahvaltıdır.
stresli gecen bir haftanın en güzel aktivitesidir. gazetesizi düşünülemez.
pazar günlerinin, bu kadar çok sevilmesinin nedenidir belkide.
günlük gazeteler, fırından yeni çıkmış ekmek ve televizyon eşliğinde saatler süren mutluluktur.
Ailenin bir araya gelmesinin kanun(gizli) olduğu zamanlardır.
ailenin tamamının bir sofrada bµlµnmasından dolayı çok önem taşır.
ailenizden ayri oldugunuzda en cok özlenilen seydir.
demini almış çayın yanında, nar gibi kızarmış ekmek, tereyağı, hellim peyniri, cevizli yaz helvası ve yeşil zeytinle doyumsuz olan kahvaltıdır. güneş vurmuyorsa balkonda yapılması daha keyifli olur kanımca.
gec uyanan ev arkadaslari nedeni ile piç olma olasılıgı da olan kahvaltıdır.
uzun pazar uykusundan sonra annenin genelde özene bezene hazırladığı kahvaltıdır. kahvaltı isimde kalır o ayrı. oturulduktan sonra uzadıkça uzar bu yemek faslı, öğleni geçer saatler. yakın çevredeki akrabalara uyanıldığı gibi evin çocuğu tarafından telefonla haber saldırılır. *
ardından yazsa balkonda kışsa mutfakta keyifle hazırlanmış kahvaltıya cümbür cemaat oturulur. sohbetin durmaksızın devam ettiği, her pazar sürerliliği olduğundan artık bazı ailelerce gelenekselleşmiş olan kahvaltıdır.
annenin özenerek hazırladığı, babanın ona eşlik etmesi için gidip sıcak ekmek ve gazeteler aldığı, her ne kadar geç kalkmaya alışsanda vazgeçemeyeceğin pazar sabahı kahvaltılarıdır.
zevktir. insanın yeni yeni tatlar yaratası gelir olmadı fener'e gidip tadası gelir. pazar kahvaltısının esasoğlanı sıcak ekmek, esaskızı her daim gazeteler olmuştur.
10, 11 gibi yapılmasına rağmen annemin öğle yemeğiyle birleştirmeyi planladığı kahvaltıdır. "iyi yiyin iyi yiyin bak öğlene yemek yok".
hafta içi eşşek gibi çalışan ve doğru düzgün kahvaltı edemeyen günümüz insanının iple çektiği ve maddi durumu çerçevesinde bir şölene, törene, ritüele dönüştürdüğü, yayıla yayıla, gerine gerine, mümkün olduğunca top çevirerek sündürdükçe sündürdüğü*, hatta ve hatta gazete okumak eylemi ile birleştirerek taçlandırdığı, hele ki yaz günü bahçede ya da balkonda yapılanının çok çok daha makbul olduğu stres sıfırlayıcı aktivite.
oh! bunun üstüne bi sigara gider.*
zamanın geniş ve ferah olması en büyük artıdır. menüde daha fazla çeşit olur. hafta içi kahvaltılarına göre keyif çayı, sigara, gazete, gibi artıları vardır. helede balkonda yada teras gibi bir ortamda yapılıyor ise sevdiklerinle beraber bir şekilde muhhabbette o biçim gidiyorsa, tadından yenmez bir durumdur.
onlu yaşların başladığı zamanlarda insana mutlu ailesi olduğunu düşündüren o günlük aralarında hiç bir sorun yokmuş gibi davranan aile bireylerinin biraraya gelip yemek yediği zaman dilimi.
üşenilmeden hazırlanan kayvaltıdır.
1 saat içinde yapmayı planladığım, kahvaltı da her çeşit şeyin bulunduğu ve özellikle kaşarlı-domatesli-sucuklu yumurtama ekmeğini banmak isteyen izmit semalarında gezinen 2 kişinin davetli olabileceği (daha fazlasına gücüm yetmez) bilimin son harikası mükemmel icattır.
not: gelecek kişi sadece ekmek getirmelidir.ekmek almaya kesinlikle çıkmam söyleyeyim.