bugün

şahıs şirketlerinde veya küçük işletmelerde sık karşılaşılan ve sonunda elemanın işi bırakmasına, patronların tümünden nefret etmesine sebep olabilecek bir durumdur.
yanlış patron davranışıdır.
öncelik her zaman çalışanda olmalıdır. çalışanın yaptığı kişisel bir hata sonucu bir maddi problem yaşanmıyorsa şayet; çalışmasının karşılığını her şekilde alması gerekmektedir.
patronun elemanına maaşını geç vermesi dolayısıyla, eleman olan şahıs evinin kirasını, bakkala olan borcunu ve diğer maaşı aldıktan sonra gerçekleştireceği ödemeleri gerçekleştiremeyeceğinden borucunu geç veren eleman ünvanına kavuşur. *
işçiye ücretinin alnının teri kurumadan verilmesi gerektiğini bilmeyen merhametsiz patron davranışıdır.
elaman için yıkıcı durum.
böyle patronlar yüzünden magdur duruma düsen eleman, baskalarindan borc alarak diger vaadeli borclarini öder. tabi ki is ve calisma kanunlarina göre "is verenin ayligi 3 ay geciktirme hakki var." söylentileri ne kadar dogru bilemiyorum.
Bir emekcinin hakkini yiyerek keyfi sefa süren bazi gurursuz, egoist ve serefsiz kapitalistlerin davranislaridir.
dershanecilik piyasasında mütemadiyen görülen olaydır. aile sahibi bireyin zaten 700 ytl olan maaşını aylar sonra taksit taksit alması durumudur.
insanda çalışma isteğini yok eden istenmeyen durum.
çalışanların kapitalizme karşı bir nefret geliştirmesine ve daha sonra, büyük olasılıkla işten çıkmasına, işten ayrılmasından sonra eski patronunun iflas etmesi için dua etmesine vesile olacak yanlış davranış.
kapitalizm yada herhangi bir izmle alakası olmayan, finansal durumundaki bozukluk yada harcamaları yüzünden her patronun yapabileceği bir olaydır. burda önemli olan elemanın maaşını geç almasından öte bu geç ödemedeki sebeb ve niyettir. zira bu patron kişisi durumdan son derece sıkıntıda dır ve samimi bir şekilde kişileri elinden gelince bir dahaki dönem memnun etmek için elinden geleni yapacaktır. bi de samimiyetsiz olanlvr vardırki o işletmeden hemen kaçılmalıdır.
gözlemlediğim kadarıyla bol yıldızlı otellerde bile varolan üçkağıtçılık. neymiş efenm, çalışanı işyerinde tutmak için kullanılan bir yöntemmişmiş, paranın en azından bir kısmı içeride tutulmalıymış da personelin devamı garantiye alınsınmış, her yer böyle yapıyormuş, bu işler böyle dönüyormuş falan fişmekan.
önümde ağladığı kadar saniye boyunca bu işletme kaç personelinin maaşını çıkarıyor diye soran olsa ya.
hemen clark a bağlar sonra, patron kısmısı nerden bilsin elemanın sıkıntılarını, maddi durumunu, gelirini, giderini diye.
patron, parası olduğu halde çalışanlara maaşını geç vererek kar yaptığını zanneder.
halbu ki bilmez çalışan, maaşını günü gelipte almadığı zaman, 1 saate yapacağı işi 5 saatte yapar!
özel sektörde gayet olağan durum. kalleşce şerefsizce diye adlandıranlar hayatlarında hiç çalışmamışlardır. yoksa dünyadaki bütün patronlar şerefsiz mi? yok canım..
güncel Önemli Başlıklar