bugün

Bugünlerde kapatma davasının tekrar gündeme gelmesi üzerine, Ak parti 'nin dile getirdiği önermedir. Kanımca amaç demokrasiyi güçlendirmek değil, iktidar faşizmine doğru yola çıkmaktır.

Bakınız: Bu mantığa göre baylar bayanlar, bir meclisteki milletvekili sayısının yarısından fazlasına sahip bir parti , veya bir ideoloji ittifakı, hemfikir olmadığı her düşünceyi yasaklama yetkisine sahip olacaktır. Diyelim ki, meclise sosyalist bir parti girse, Ak parti oylarıyla bu partiyi kapatma yetkisine sahip olacaktır.

Anayasa mahkemesinin adil bir mekanizma olduğunu söylemiyorum. Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım. Bu oltalara gelmemek lazım.
rtenin en büyük arzularından biridir. çoğunluk onun vekili olduğu için onun elinde olucak durumdur. acınası bir söylemdir. bunu savunanların gerizekalı veya beyinsiz olduğu gerçekdir.
Kuvvetler ayrılığı ilkesinin içine edildiği bir mecradır. Ak parti iktidarı süresince
, uzlaşamadığı yargıyı da kendisine bağlamak istemekte, ultra yetkili, faşist bir düzenek kurmayı amaçlamaktadır.
yasamayla yargının ayrı olan görev ve sorumluluk alanlarını birleştirmeye, çıkarlara hizmet ettirmeye yönelik bir akp açılımı. şaşırtıcı mı? değil. söz konusu rte ve akp ise her şey mubahtır.
durmak yok amaca hizmet için güçler ayrılığını reddetmeye devam.
parti kapatma bir cezadır ve her demokratik ülkede cezalar yargı tarafından verilir. parti kapatma yetkisinin meclise verilmesi ne demektir? yasama yetkisine sahip meclisin, yargının yapması gerekeni yapması demektir. peki bu kuvvetler ayrılığı ilkesine uyar mı? elbette hayır. peki hem akpnin ve yandaşlarının söylediği demokratikleşme nerededir? bu hareketin türkiye cumhuriyeti'nin demokratikleşmesindeki payı nedir? tartışmaya gerek olmadığı çok açık.
ak parti'nin kendi akıbetini bildiği için gündeme getirdiği, kapatma yetkisini yasama organına veren öneridir. sonu tek parti diktatörlüğüne döner. chp'nin tek partili bir dönemde diktarlük yaptığını idda eden rte'nin aynı şeyi yapmak istemesi merak uyandırıcı bir meseledir.
erkler ayrılığının yıkılmak istenmesidir.fasizmin gelişinin haberlerinden birtanesidir.yaşanmışlıklar için (bkz: 2 dünya savaşı öncesi alman yargısı)
güncel Önemli Başlıklar