bugün

bir bankada gişe görevlisi olarak çalışıyorsanız kesinlikle yapmanız gereken eylem. aksi takdir de başka bir çalışanın verdiği paralarda bir sorun çıkması halinde (bkz: yırtık para) (bkz: sahte para) hiç bir hak iddia edemeyeceğiniz ve paşa paşa ödeyeceğiniz bir durumla karşılaşabilirsiniz. tabi yazı denildiğinde akla 'bunu yazan tosun okuyana kosun' türünden cümleler gelmemelidir. kisa,siz olduğunuzu anlatacak ve göze batmayacak şekilde yazılmalıdır. (bkz: stajın faydaları)
(bkz: turk parasi ve kullanim alanlari)*
saçma sapan bir muhabbete yol açan durumdur.

- beyfendi paranız da baya karalanmış *
- benim değil
- ? *
- yani ben karalamadım
- ha..
(bkz: olsa da yazsak)
amaçsız insanların düşünüp düşünüp "ulan geleceğe bırakcağımız ne bir heykelimiz,ne bir tablomuz,ne de bir bestemiz var. çocuk zaten kendinden geçmiş onu bıraksak nolur? bari kendimi ölümsüzleştiriyim" davasına parayı gasp edip ırzına geçmek suretiyle dolma kalemle eşsiz cümleler döktürür.
neden dolar yada euro üzerine yazmazlar diye düşündüğüm durum.
dünyada yanlızca ülkemiz coğrafyasında yaşayan tipler tarafından yapılan eylem.

misal;

10 ytl'lik bir banknotun ön yüzünde;
"tehlike anında arkayı çeviriniz" yazması,
paranın arka tarafını çevirdiğinizde de
"şimdi değil salak tehlike anında"

komik milletiz vesselam...
hiç alakasız anda ele geçen paranın eğlenceye dönüşmesine sebep olanlardır. surat asık, sıkkın bir anda paranın üzerine komik yazılar yazmış bir akıllının kişiyi tebessüme sürükelmesi tuhaftır hani.
(bkz: bok üzerine şarkı yazmak)***

edit:peh, günün ilk entrysi olmuş. aman benzemesin de kaderi, 18 ekim 2oo7de yine şans eseri günün ilk entrysi olarak girmiş olduğum vera entrysine.**
Paranın değerini düşürmeyen harekettir.
bes euro üzerine yazilmis telefon numarasi da vardir. bugün tesadüfen elime gecmistir
hatta bi ara numarayi arasami diyede düsündüm.
para üzerine kitap bile yazanlar vardır efendim.

(bkz: ilker parasız)
(bkz: ömer faruk çolak)
(bkz: nur keyder)
(bkz: tezer öçal)
tesadüflerin aşka dönüşmesi ile alakalı ismi lazım değil, tiksinç bir filme konu olan durum.

kız tesadüflere çok inanan biri ve bunu test etmek için * paraya telefon numarasını yazıyor ve bir kitap satın alıyor, kahramanımızda ekonomiyi altüst ediyor kızın peşine düşüyor,bir çok tesadüf sonrası ulaşıyor kıza.
*
kalıcı olmak istemenin başka bir yolu...
yazarken polisler tarafından yakalanır ise yazan kimse, o paranın kıvrılıp kıvrılıp bitarafına gireceğini bilmesi gerekir.
basın açıklaması yapmak gibi bir şeydir...
yazan kişinin parasına olan bağlılığını gösteriyor sanırım. harcandıktan sonra belki bir gün bir yerlerde görürümde "bak bu benim paramdı" diye sarılıp hasret gideririm diye düşünmesinden kaynaklanmaktadır.
elinden bir sürü şeyi kayıp gitmiş kişinin, gidenlerden ders çıkarıp giderken üzerine duygularını - duygu taşımayan bir seksopat ise başka şeylerini - üzerine not düştüğü paradır.
karalanan banknotun asırlar sonrasına ulaşmasını orhun yazıtları gibi umut ederek yapılan eylem.
bizzat gördüğüm bi olay:

arkadaşım paranın üzerine numarasını yazdı altına da bi not ekledi -'beni ara' acaba kime sesleniyo. o parada otobüse binmek için kullanılmıştı.şimdi diyar diyar dolanıodur garibim.
yazmak istiyorum. para olmasaydı ne güzel olurdu. 2 kitap verseydim tekel bayisine bir büyük rakı alsaydım harika olurdu.
para çıktı mertlik bozuldu. takas devrinde yaşamak vardı.
darphanelerde gelişmiş baskı alet ve tekniklerinin olmadığı dönemlerde paranın para sayılabilmesi için yapılmasının şart olduğu eylem.
mesela bir mesaj olabilir;
o para elden ele dolaştıkça bütün topluma yayılan.
bazıları da isim ve telefon numarası yazarlar ki, resmen sıçıp üzerine tüy dikme durumudur. zira paraya zarar vermek yasaktır.
para dolar ise paranın geçersiz sayılmasına neden olur.