bugün

adından da anlaşılacağı üzere denizli ilinde bulunan okul. http://www.pamukkale.edu.tr
1992'de kurulan ancak bir arpa boyu yol katedemeyen, merkez kafeteryası inşaatı 6 senedir bir türlü bitirilemeyen, kampusune kışın domuz inen, yazın bir çölü andıran, sosyal hayatın "0" (yazıyla SIFIR) olduğu, izmirli ve Antalyalı öğrencilerin sırf yakın dşye tercih ettiği, geldiğine geleceğine bin pişman olduğu, yaz okuluna bırakmak için hocaların elleriden geleni yaptığı. "Şikayetinde haklısın ama müracatta bulunursan disipline veririm" diye hocaların öğrenciyi açık açık tehdit ettiği. Okulun ilgisizliğinden şikayet ettiğinde hocaların "Ben geldiğimde bilgisayarım bile yoktu" diye size dert yandığı, kendisine "hangi akla hizmetse" hacettepe'yi örnek alan (bu da gerçek mi efsane mi biz de anlayamıyoruz) Kantinlerinde 50 YKR'luk tostun 2.5 YTL den "kaktırıldığı" suyun 50 YKR'a ıcak yaz gününde ittirildiği "Fiş istiyorum" dediğinizde "Gidin dekanlıktan isteyin" denildiği, Arkasında 40 sayfa kaynakça olan kitabını öğrenciye satmak (ittirmek) için hocanın 40 takla attığı geçirip-bırakmayı koz olarak kullandığı, Türkiye'nin sahip olduğu, çok daha uzun yıllar bir arpa boyu yol katedemeyeceği belli olan bir üniversite. Kariyeri yüksek, çok kaliteli, öğrenciye değer veren, onları önce insan olarak gören hocalarının da bulunduğu bir Üniversite.
türkiye nin en güzel kalp merkezlerinden birine sahip üniversite...
mühendislik fakültesinde liseden devşirme bir binada ders görülen ama elektrik elektronik mühendisliği ve tıp fakültesi öğrencilerinin cillop diye nitelendirilebilen sınıflarda ders gördüğü üniversite...
ayrıca 9 eylül den ayrılmadır, bu nedenle bazı 9 eylül hocaları halen gelip ders vermektedir...
ilk yıllarına nazaran * şimdilerde fazlasıyla kalitesini artıran eğitim ve öğretim kurumudur.
yeditepe üniversitesi ile birleşeceği duyumları alınmıştır. pamukkale ve yedi tepeler
ne öğrencinin ne de okulun öğrencisinin olduğunu henüz anlayamamış,kimsenin kimseyi takmadığı 1992 yılında kurulmuş her eve bir üniversite diye başlatılmış kampanya gibi kurulmuş bir çok normal denebilecek okullardan biri.
bu yıl ilk mezunlarını veren arkeoloji bölümü'ndeki öğretim elemanlarının çok kaliteli eğitim verdiklerini duydum.*
(bkz: ben geçtiğimiz dört yıl bunu gördüm)

ayrıca üniversitenin yürüttüğü bir kazı çalışması vardır: "Laodikeia antik kent kazısı".
olmaz olasıca.. ankaraya yakın diye yazıp geldiğim üniversitedir.
böyle okula böyle öğrenci denilebilir tabi.
hasan kazdağlı'nın müthiş(!) şeyler kattığı üniversite... okul bir şantiyeyi andırır... lisede müthiş üniversite hayalleri ile bu okula gelen öğrenciler "hasktir bu mu yani?" sorusunu defalarca sorarlar... bahar şenlikleri öğrenci için değil, denizli halkı için düzenlenir... okulun hatrı sayılır olimpik bir havuzu vardır... olmasın mı bir havuzumuz? olsun elbette ancak adam gibi bir kütüphanesi olmayan bir üniversitenin milyon dolarlar harcayarak kapalı olimpik yüzme havuzu yaptırması da ayrı bir olay tabii... kampüsü içerisinde sadece iibf ve spor okulu arası ücretsizdir. kampüsün içerisinde ulaşım onun dışında ücretlidir, üniversite yönetimi ise bu bağlamda herhangi bir yaptırımı bırakın, bir çözüm bile üretmemektedir... yazıktır ayrıca lanet olasıdır. okul bir anket yapsa öğrencilerin en az %80'inin bu okulu sevmediğini söylemezse adam değilim.
+üniversitede mi okuyosun?
-evet
+hangi üniversite?
-pamukkale üniversitesi *
+ne kalee?
-pamuk
+efendim?
-pambık pambık!!!
+ha öyle desene
güneş enerjisi ile ilgili bir çalışması dikkat çekmiştir.

projeye göre, bir evin tüm enerji ihtiyacı güneş enerjisinden temin edilebilmektedir.

2.5 kw. lık güneşi izleyen güneş paneli, 2.5 kw. sabit panel ile güneşten elektrik elde edilip, gündüz saatlerindeki fazla enerji akülerde depolanmaktadır. akülerde dolduğunda bu enerji sudaki hidrojeni ayrıştırmakta kullanılmakta ve bu hidrojende güneşsiz zamanlarda kullanılmak üzere depolanmaktadır.

projede evin bazı kısımları dolu tuğla ile örülmüş ve dış yüzeyi camla kaplanarak güneş enerjisi ısı olarak depolanmaktadır.

ilk bakışta maliyeti hayli yüksek gözükse de zaman içinde ilgili malzemelerin ucuzlaması ile proje uygulanabilirlik taşıyacaktır.
4 yıl boyunca çamurlara basa basa gittiğim son yılımda yoluna asfalt dökülen bir eğitim fakültesine sahip üniversite. Biz mezun olduktan sonra eğitim faültesinin fiziki yapısı oldukça değişmiştir. ayrıca faküteler yavaş yavaş kampüse taşınmaya başlamış, kampüs de o kırmızı ve yapışınca çıkmayan topraktan az da olsa arındırılmıştır.
son derece cahil, derslerde çözümlü örnekten başka birşey yapmayan hocalara sahip okul. *
üniversiteye giden dolmuşları eskiden 20 ila 30 dakika arasında gittikleri yolu 40-45 dakikaya gitmeye başlamasıyla öğrencileri çıldırtan minibüs hattını barından üniversite.*
internet sitesi yenilenen üniversite.
şekil olarak istanbul'daki birçok üniversiteye bin basacağı halde gerizekalı hocaları sayesınde bir yere varamamıs dandık okul. bütün işleri yokusa sürmek için inatla cabalayan ve burnu havada hocalara sahip olan yer. allahtan biz para verdık de tek ders almaya geldik, garibim öğrencilerini hiç düşünmek istemiyorum.

sehır dısından geldiğimizi ve geri döneceğimizi bile bile katılım belgelerımızı sırf "talep etmedığımız" için hazırlamayan, imzaya göndermeyen bir okula okul diyesım gelmiyor, gelemiyor maalesef.

hazır tercıh zamanı da gelmısken genclere uyarım: "yazmayın, yazdırmayın yavrular. yanarsınız."
3.yılını okumakta oldugum lanet olasıca okul yazmaz olaydım dediğim iktisat fakultesinin yeni binasını 1 yazda kabasını bitirien ancak birturlu ince işini bitiremeyen hocaların oorencileri acık acık tehdit ettiği sahsen basıma geldi "gencler ilk donem hepiniz derslerinizi gecmissiniz tebrikler ikinci donem bosyere kasmayın hatta dersede gelmeyin gecirmiceeem" diyen hocaların oldugu tıp fakultesinde de bi efsaneye gore hocalardan birinin "kimseyi gecirmicem hepiniz yaz okuluna geleceksiniz para lazım arabamı deişcem"diyen hocaların oldugu....
Merkezi kafeterya adı altında insa edilen ancak daha sonra rektorlugun yerlestiği 2006 yazında yuzme havuzunun sonunda aktif hale gectiği 07/08 ogretim yılında tek vize tek finale gecmeyi basaran ancak halen yaz okulunun dewam ettiği BÜTün bulunmadığı heryerin ot cop oldugu geceleri yaban domuzu yada geyiğe denk gelebileceğiniz onceki yıllarda cıkan sağcı solcu kavgası sebebiyle 3 4 yıldır bahar senliği yapılmayan kimseye onermediğim tek guzel yanının antalyaya ve izmire yakın oldugdur.bole bi okl işte uni deil okul :(
rektörü fazıl necdet ardıç olduktan sonra üniversitede ağırdan da olsa bir değişimin başladığının hissedildiği üniversite.eğitim kalitesi de her geçen yıl katlanarak artmakta ama bu sayede özellikle mühendislik bölümünde okuyan öğrencilerin okulu bitirme süreleri de uzamaktadır.
25. temöb seminerini bünyelerinde gerceklestirecek üniversitedir.
yavaş yavaş değişen, gelişen bir üniversitedir. özellikle kınıklı kampüsünde son 2 yıl içinde önemli gelişim gözleniyor.
Aradan kaç yıl geçti ama geçen gün kampüsüne gittiğimde bir hayli değişmiş gördüğüm üniversite. Tüm fakülteler toplanmaya başlanmış. Sosyal tesisleri süper. içiniz rahat yemek yiyebilirsiniz. Yalnız arılara dikkat edin. Binalar yapılıyor ama çevre düzenlemesi hala yok. o da bina inşaatları bitince olur herhalde.
mezun olduktan sonra açılmış yüzme havuzu, tırmanış duvarı, spor tesisi ve bir sürü etkinliğiyle beni ortadan çatım çatım çatlatmış üniversite.* **
kampüsü şu sıralar şantiyeyi andıran üniversite.
17 yılda kısıtlı kaynaklarla kendini en iyi şekilde geliştirmeye calısan üniversite. olumsuz yönlerinin fazlaca oldugu ama ona ragmen gecirecegimiz bir kac yıla bakınca iyi yanlarını görmeye calıstıgımız hede. her sene nasıl oldugunu anlamadıgımız sekilde ortaya cıkan gıcır binalar ve geliştirilen calısmalar üst noktada. özellikle bu sene sanatsal aktivitelere eğilim göstermeleri bu konulara karsı hassas olan insanları oldukca mutlu etmiştir. birde sadece üniversite ögrencilerine sınırlı kalsa bazı seyler cok daha hoş olacak. * *
kampüsü inşaat mühendisliği öğrencileri için staj alanıdır. hala bitmeyen fakülte binaları mevcuttur. ayrıca sözel ya da eşit ağırlık alanında bir bölümdeyseniz iyi bir eğitim alamayacağınızı her daim garanti edilir. ikinci öğretim iseniz eğlence hayatına hoşgeldiniz diyebilirim.