bugün

yıl itibariyle türkiye'de 2 üneversitede bulunmaktadır. hacettepe'nin taban puanı 352 çukurova'nın ise 339dur. programdan mezun olanlar otomotiv üzerine master yapmış bir makine mühendisiyle aynı diplomaya sahip olacaklar.
karabük üniversitesi ve atılım üniversitesine de açılmış bölümdür.
bursada yeterince iş alanı vardır, olumlu bir harekettir.
gitmeyi düşündüğüm bölüm. * * Başlıca olan yerler hacettepe,çukurova,karabük,elazığ...
makine mühendisleri, otomotiv, uçak, enerji ve tüm imalat sektörlerinde iş imkanına sahipken, sadece otomotiv alanında kendini geliştirmek isteyen bünyelerin tercihidir.
çukurova üniversitesi bünyesinde prof. dr. kadir aydın öncülüğünde kurulmuştur. okuması zordur. mezun olduktan sonra iş sıkıntısı olmadığı söylenen bölümümdür.
uludağ üniversitesinde açılacak olan bölümdür. inşası tamamlanmıştır ancak ne zaman öğrenci kabul edeceği belirsizdir.
kardeşimin kazanmasıyla beraber artık ailemizi çok yakından ilgilendiren ve umut vaadeden bölüm.
Okuyan arkadaşlardan yardım beklediğim bölümdür. lütfen mesaj kutumu aydınlatın.
Kpss alımının olmadığı ve özel sektörden başka da şansı olmayan bölümdür.
kafamda halihazırda büyük bir arzuyla yer etmeye devam eden projelerim için kesinlikle bitirip bilgisayar mühendisliği lisansımın üstüne eklemem gereken mühendislik bölümüdür.
Şu anda Mersin Üniversitesi'nde okumakta olduğum program. Puanı düşük evet ama dersleri bir hayli zor olan program. Diploma notuna ve ingilizce seviyesine bağlı bitirince gayet güzel iş bulunabilecek bir program. Hatta sadece dil koysanız ve mezun olacak kadar diploma notunuz olsa da yeter. Bize prof. tarafından söylenen de bu yönde. Tercih edecek arkadaşlara seve seve yardimci oluruz.
Sivas'ta okunup okunamayacağı bir sorunsaldır.
Makina mühendisliği kazanamayanların avuntusu.
"Makine muhendisligi kazanamayanlarin avuntusu" yazacak kadar bos kafada olmamak gerek tabii. Makine muhendisinin cevap veremedigi noktolarda otomotiv muhendisi var. Hem makine muhendisi otomotiv sektorune yeterli olsaydi boyle bi bolum acilmazdi. Makinecilerin her firsatta kotuledigi bolumdur. işlerine gelmez cunku. Otomotiv muhendisinin gordugu dersler makine muhendisiyle ayni olmakla beraber ayrica motor uzerine ozel dersleri de mevcuttur. Bitirmek hic kolay degil.
açık öğretim işletme kazanamayanların avuntusu.
Lise zamanlarında 2.çok istediğimdi bölüm olup her mühendislik gibi içinde bolca fizik barındırmasından dolayı vazgeçtiğim mühendislik dalı. Ayrıca makine mühendislerine batan bir mühendisliktir.
Makine mühendisliğinin alternatifi bir bölümdür , her yer makine mühendisi olmuşken, bu bölüm tercih edilebilir. okul bittiginde bu bölüm üzerine master yapmayı düşünüyorum.
Not: makine mühendisliği okuyorum.
ben arabaları sevmiyorum çok fazla merağım yok diyen otomotiv mühendisi gördüm ben. allah affetsin.
bilgisi olan yazarların aydınlatmasını istediğim bölüm.
kesin usta kalfa daha iyi biliyo diyerek muhendisin umursanmadigi bolumlerdendir.
Makine mühendisleri var motor yapamıyor . Otomotiv mğhendisliği fazla iddaalı. Montaj mühendisliği demek lazım .