bugün

türkçe falan değildir. arap- fars özentisi kendini bir bok sanan ama halkı cahilleştirmekten başka bir iş yapmayan ulemanın uydurduğu bir iştir.
Türkiye Türkçesi demiyoruz. Onun gibi bişeydir belki.
osmanlıca, türkçe'nin de içinde bulunduğu 40 yamalı bir bohçadır. Arapça farsça fransızce Türkçe içerir ama arap fars fransız ve Türk bir şey anlamaz. Sarayda bu yamalı bohça konuşulurken anadoludaki halk türkçe konuşuyordu.
diş hekimine dişçi demek gibi bir şey.

o değil de, niye elitlik düşmanısınız lan? ali ağaoğlu halkın dilini konuşuyor da neye yarıyor?

halk da, dili de bir nane değil yani.

edit: bugün çoğu fransızca kelime, latince kökenli. ingilizce ise bu kelimeleri fransızca üzerinden alarak combo yapmış adeta.

çomar çomar konuşmayın yani arkadaşlar.
güldürme beni lütfen. siktir git burdan.

edit:bi dakka gene yanlış anlamışım. aq ne oluyor lan ?
en güzeli kadim türkçe sanırım.
arapçaya büyülü anlam vermenin neresi elitlik?
osmanlı özellikle yavuzla birlikte türk devleti kimliğini yitirdi ve islam yani ümmet devleti haline geldi. türklük ikinci planda kendine yer buldu her zaman. keşke osmanlı değil de karamanoğulları gibi bir türk devleti imparatorluk haline gelseydi. bu arada osmanlıca (arapça+türkçe+farsça) türk dilini adeta kıyıma uğratmıştır.
bilgisizliktir, ama açıkçası kimsenin de osmanlı dönemi dil ve edebiyatı hakkında donanımlı olmak yükümlülüğü yok. elbette ne konuştuğunu bilmek ayrı bir mesele.
türkçe nasıl olur biliyormusun aç azerbaycan ya da kazakistan ya da kırgızistan ya da türkmenistan kanallarından birini bak bakalım. osmanlıca türkçeye benzemeyen ve arapça kökenli bir dil. mevcut türkçe ise latince ile kaynaşmış bir dil yani saf değil yine ama türkçe.

Basit türkçe karşılaştırması için eski türkçe bir yazı ile türkçe dediğiniz dilde aynı yazıyı karşılaştırın.

nokta
Bilmeyenden değil bildiğini sanandan bir bok olmaz. insan kendisinin de farkında olmalı. mesela, Türkçeden bahsediyorken türkçenin şimdiye dek ne aşamalardan geçtiğini, bu dili konuşan toplumların nasıl siyasi ve kültürel değişimler yaşadığını bilmeli ki konuşmalı. oradan buradan duyulma standart cümlelerle birilerini aşağılaya çalışmak çok zavallıca bir hareket.