bugün

Bursa ile istanbul arasını 45 dk ya indirecek olan köprüdür.
Osmanlının ilk başkenti Bursa'yı Dünya Başkenti istanbul'a bağlayan izmit Körfez Köprüsü'nün resmi adı olmuştur.
Geçiş ücreti 117 tl olarak belirlenen köprüdür.
görsel

gece görüntüsü de güzel olacak köprü..
istabul'daki her üç arabadan biri bmw veya audi. hala neyin matematiğini yapıyorsunuz?
Zenginlere hizmet edecek köprüdür.
Benle ilgisi olmayandır.
yaşadığım şehre yapılan beton. iyidir. umarım şu 35$ saçmalığı da kalkar.
paralıdır.
üzerinden demiryolu geçseydi istanbul'la izmir arasında doğrudan demiryolu bağlantısını kuracak ve balıkesir-kütahya yolundaki dağlık ilçe harmancık hariç demiryolundan yoksun olan bursa'yı ulusal ağa bağlayacak köprüydü. belirlenen ücretiyle acelesi olan kişilere ve bir parça da lojistik firmalarına yaracak köprü durumuna gelmiştir.
ücretsiz olması gereken köprü.
sürekli osmanlı üzerinden yoğunlaşan bir siyaset ürünü. bu milletin yalnızca osmanlısı yok.
117 tl geçiş ücreti ile dünyanın en pahalı köprüsüdür.
halkın vergileri ile yapılmasına rağmen, geçişlerde halktan para toplama hedefi ile yapılıp yine de alkışlanmıştır.
bravo.
Osmanlı bitti, o artık olmayacak bunun farkına varın artık. Zamanında Osmanlının küllerinden doğan bir Türkiye oluştu bunu kabullenin! Oraya şunun adını verelim, buraya bunun adını verelim anlayışla karşılarım eyvallah! ama sizin zihniyet farklı. Çökmüş bir imparatorluğu, o dönemleri geri getirmeniz çağın gerisinde bıraktığınız ülkeyi en dibe itecektir. Saygılar...
geçiş ücreti nedeniyle krizlere giren kendinden geçen kişilere hayat kurtaran önemli bir haberim var. Beyler diğer yollar kapatılmadı. Hala geçebiliyoruz karşıya deniz yolu ile veya körfez çevresini dolaşarak. Muhtemelen köprü güzergahının işlekliği ve günlük muhtemel kullanım miktarı göz önünde bulundurulunca böyle yüksek bir rakam çıkmış. Biraz da bindirmişlerdir tabi.

Sırf muhalefet olacağım diye komik duruma düşmek yerine, daha tutarlı sebepler bulabilirsiniz. ipucu vereyim, köprünün boktan mimari tasarımı. Ne bir karakteristik özelliği var ne de estetik bir yanı. Standart ve klişe bir asma köprü olmuş. Mimarlık fakültesinde final jürisinin karşısına köprü projesi diye bunu çıkarsanız, dersten kalırsınız. Belki sırf sistem çalışıyor ayakta duruyor diye D ile geçersiniz.
görsel
Boş israftır, diğer köprülerde, Keban barajında ve GAP projesinde, milli savunma sanayisinde yapılan atılımlar gibi! Yerine dev heykeller ve büstler dikilip 40 gün, 40 gece törenler, balolar düzenlenebilirdi.
Köprü güzel oldu eyvallah da, biz osmanlı dan önce de onlarca devlet kurduk, birisi söylesin şunlara amk.
işe yaramaz bir köprü. öncelikle siz geçin şu ekonomiye böyle katkısı olacak şöyle katkısı olacak laflarını. 35+kdv'yi kim öder yahu? büyük ihtimalle bir süre bedava yapacaklar geçişi. amaç milletin ayağı alışsın. iddiaları istanbul-izmir arası 3,5 saat olacak. peki misal bu avrupa yakasında bakırköy'de oturan otomobil sahibi için mi yoksa anadolu yakasında kartal'da oturan otomobil sahibi için mi geçerli bir süre.
“Her şeye rağmen proje izmir, Bursa, Yalova ve çevre illerin ticari ve ekonomik kazancını arttıracaktır. Geçiş ücretlerinin yüksek olması da vatandaşları endişelendiriyor. Çözüm için 35 dolar + KDV olan geçiş ücreti işletme süresi uzatılarak düşürülebilir. Proje, günlük 75 bin araç garanti edilerek, yap- işlet- devret modeliyle imzalandı. Bu sayıya ulaşılamaması durumunda aradaki fark devlet tarafından işletmeciye ödenecek. Geçiş ücreti bu riskler göz önüne alınarak belirlenmeli.”

90 km lik yolun 12 km düşeceği ve geçiş süresinin 6 dakika olacağı söyleniyor. şimdi bu hesaptan araçların 120 km hızla geçeceği varsayılıyor. 120 km hızla giden araç 90 km yolu 78 dakika da almaz.
osman gazi sen ne büyük adammışsın. 720 yıl sonra bile adın bazılarını delirtmeye yetiyor.
geçiş ücreti 35 dolar yani yaklaşık 100 lira olacakmış.

lan o paraya körfez tavaf edilir, sonra feribotla sigara, kahve, yel üçlüsü ile mis gibi geçeriz.

işlem basit: km başına 25 kuruş harcayan bir araçla körfezi gidiş-dönüş dolaşmak 45 lira. feribot ücreti, fahiş fiyata karşın, 60 lira.
görsel
geri zekalı ak yalaklar ertuğrul'un baycu noyanla savaştığını falan sanmaya devam etsinler dert köprünün ismi değil köprünün tanıtımında ortaya atılan yalanlardır. izmir istanbul arası 3,5 saat iddiasını ortaya atan zevat istanbul olarak nereyi baz alıyor açıklamalı.
bu arada günlük 75 bin araç garantisi verilmiş yap-işlet-devret yapan abilere. sayının altında kaldımı aradaki fark senin cebinden ödeniyor.
Köprünün ismini nasıl atatürk koymazlar yazıklar olsun!

Bunlar atatürk ismini tarihten silmeye çalışıyor. Heheh.
mala anlatır gibi anlatalım. köprünün ismi zerre önemsiz. ancak mal anlamıyor. bu mal her anlatılanı havada kapıyor. çünkü mal. şimdi mala diyorsun ki günlük 75 bin araç geçiş garantisi verilmiş eğer olursa 1 araç eksik bile geçse o geçiş farkı hazineden yani senin benim cebimden çıkıyor. peki ben neden vergi ödüyorum? hani vergiler bize yol, su, elektrik olarak dönecekti? lakin mal olduğu için anlamıyor. mal çünkü. mal demiş miydim?
gelelim tasarruf yalanına. bir daha soralım 3,5 saate düşecek olan gebze-izmir mi yoksa misal istanbul(bakırköy)-izmir mi ya da esenler otogar-izmir mi? bu palavraya inanan malların hayatında istanbulu görmemiş oldukları ortada.

iyi hoş bu palavraya inan izmir mitingine kayseriden getirilip izmir çeşme 3 saate düşecek lafına sevinen mallar var. bu arada izmir çeşme 45 dakika.
dünyanın en uzun asma köprüsü olduğu palavradır da, dünyanın en pahalı köprüsü olduğu, palavra diildir.

viaduct du milliau bile 6 euro 60 centtir. ki o köprü bu köprüye beş basar, 7 ayağının 2 tanesi eyfelden yüksektir, dünyanın en yüksek asma köprüsüdür.

35 dolar demişler resmen 120 tl geçiş ücreti koymuş adiler.
güncel Önemli Başlıklar