bugün

Orman mühendisliği bölümünü bitirenlere "Orman Mühendisi" ünvanı verilir. Orman mühendisi orman alanlarını saptar, haritalarını hazırlar, yeni orman yetiştirilecek araziyi belirler, ağaçlandırma yapar, kesilecek ağaçların belirlenmesi, programlı ağaç kesimi, ağaçlardaki zararlı hayvanlarla ve orman yangınları ile savaşım için gerekli planları hazırlar ve uygular.
(bkz: ormancı)
orman mühendisliği bölümünü bitirenlerdir.Özellikle kamu sektöründe herbiri ayrı bir uzmanlık gerektiren birçok işi yapar.Sorumluluk alanı içindeki yerleşim yerlerinde yaşayan insanların ormanla olan ilişkilerini düzenlemesi taleplerini yasalar çerçevesinde karşılayıp emrindeki memur ve işçileri sevk ve idare etmesi,Orman alanlarında tekniğine, plan ve projelere uygun olarak kesilecek ağaçları bizzat tek tek belirleyip kesim işini yöredeki kooperatiflere kesim yaptırması,Orman alanı içerisindeki her türlü bina, tesis vs. ile orman yolu, köprü, menfez, dikenli tel çitler vs. gibi bütün inşa işlerinde etkin rol oynayıp, plan-proje yapıp gerekli yol güzergahlarını tayin etmesi,Ormanların devamlılığının sağlanması, kendisinden beklenilen orman ürünleri üretimi ile, ekolojik ve sosyal fonksiyonların (Su üretimi, toprak koruması, iklimi düzenlemesi, toplum sağlığı, rekreasyon, ulusal savunma, bilimsel vs.) yerine getirilebilecek şekilde düzenlenmesi ve işletilmesi için sorumluluğundaki ormana silvikültürel müdahalelerde bulunması bunlardan birkaçıdır.
en az öğretmenler kadar atama mağduru olmuş memur adaylarıdır.
Şef olarak atandıklarında yaklaşık olarak 3200TL'yi bulan maaşları vardır.
özel şirketlerde iş olanakları kısıtlıdır.

mecburen devlete girmeye çalışırlar ama orda da kadro çok geniş değil.
bir tanıdığım vardı bu bölümü okumuşdu sonradan polislik sınavına girip polis oldu biliyosunuz ülkemizin orman mühendisine ihtiyacı yok(!).
güncel Önemli Başlıklar