bugün

Koskoca (bkz: ağaç işleri endüstri mühendisliği) varken, 2. plana atmanız gereken bölüm. Sonra dediydi dersiniz ama iş işten geçer.
Bazi kimselerce mezunlarına okumuş marangoz gozuyle bakilan bolum.
Orman endüstrisi mühendisliği bölümü orman ürünlerini işleyecek tesis ve fabrikaların kurulum ve planlamasını yaparak, bu işletmelerin amacına uygun bir şekilde çalışmasını sağlar.

Bu bölümü okuyan öğrenciler için tek dezavantaj devlette bir iş imkanının olmamasıdır. Bölüm tamamiyle özel sektöre eleman yetiştirmektedir. Şu anda bu bölümü okumuş iyi yerlere gelmiş ve iyi kazançlar sağlayan insanların varlığı bir gerçektir.

Ancak bölümün yeni mezunlarının pek çoğu özel sektörde çok cüz-i maaşlarla çalışmakta ve ya işsiz gezmektedir. Bölümün hitap edebileceği kendine mahsus bir meslek odası dahi bulunmamakta, bölüm mezunları Orman Mühendisleri odasına üye olmak zorunda kalmaktadır.
puanının düşük olması, kolay bir bölüm olduğu anlamına gelmeyen, zorluk olarak birçok mühendislik alanıyla eşdeğer düzeyde bulunan bölümdür. buna kanıt olarak dendroloji, odun anatomisi ve egzotik ağaç odunları dersleri bile tek başlarına yeterlidir. inanmıyorsanız bu dersi alan arkadaşlarınız varsa bir sorun derim.

edit: eksileyen arkadaş, bu bölüm olmasa ne koltuğun, ne masan, ne sandalyen, ne dolabın, ne okula giderken kullandığın kitap defterin, ne kağıdın, ne parken, ne suntan, ne kağıt mendilin, ne spor aletin(evet spor aletlerinde bile ağaç malzeme kullanılıyor), ne dondurma yediğin dondurmanın altındaki çubuk vs. hiçbir şeyin olmazdı. şimdi bir dur ve düşün. he zor dediğime taktıysan da bi tarafların yiyorsa gel de 100 tane latince ağaç ismi ezberleyip ağaçları sadece ufak bir odun örneğinden tanımaya çalış bakalım. yapamazsan dersten kalıyorsun bu arada.