bugün

bakın anlatayım. öncelikle iki adet dünyevi görüş seçersiniz. biri sizin savunmanız için diğeri de karşısında olmanız için. bu tür başlıklar genelde karşısında olduğunuz görüşü kötülemek için kullanılır.

biraz açalım. diyelim ki baş örtüsü takan veya mini etek giyen kızları kafaya takmış durumdasınız. hemen gidip türbanlı kızların sosyal hayatında onlara yakıştırılmayacak bir şeyle ilgili başlık açarsınız, mesela türbanlı kızların erkek arkadaşıyla gezmesi gibi. veya diyelim ki mini etekli kızları kafaya takmış durumdasınız, bu sefer başlık mini etekli kızların ahlaktan bahsetmesidir.

bir diğer çeşidi de henüz vuku bulmamış bir olayı gerçekleşmiş gibi başlık açmaktır. mesela x kişisinin şunu şunu yapması gibi. aslında ortada böyle bir olay yoktur fakat sanki olmuş gibi yorumlar havada uçuşur, tartışmalar çıkar.

sözlüğü belli bir yöne doğru manipüle etmek için çok güzel bir yöntemdir, çünkü kimse çıkıp "yahu birader böyle bir şey yok sen neden bahsediyosun" demez. zaten demenin de bir anlamı yoktur çünkü dese "biz de var demedik" diyecektir başlık sahibi. olayın etkinliği ve gücü de buradan gelmektedir çünkü kaynaklarınız sınırsızdır ve kimse sizi eleştiremez. istediğiniz konu hakkında istediğiniz başlığı açıp sözlük yazarlarının bilinçaltını etkileyebilirsiniz ve bir nevi propaganda yapabilirsiniz.

amaç sanal gündem * oluşturmak olabileceği gibi dikkat çekmek de olabilir. bu yöntemi kullanan insanlardan da bolca vardır, hiç aramadan bulabilirsiniz. nasıl mı? arkanıza yaslanın ve sol frame i izlemeye devam edin..
bir nevi subjektif başlık açmaktır, ki o başlıklar hemen silinir.
genelde olması istene şeylerle ilgili açılan başlıklardır.
özgürlüktür isteyen istediği başlığı açar. asıl problem ona prim vermektir o da kişinin birikimiyle alakalıdır.
edit: çık ortaya öyle bişi yok de zira ben öyle yaparım.