bugün

ne anlama geldiği çözümsüz bir cümledir.

ilaveten subjektif tanım
özellikle son zamanlarda babamın bana sık tekrarladığı cümle,

düşünüyorum da haklı mı diye, "okuma" yıllarımı gözümün önünde canlandırıyorum;
ben, ilkokulda sınıf atladım, öyle ki sınıf(lar)ımın hep en küçüğü, hep maskotu oldum, o zamanlarda bizim okulda takdir vermezlerdi ama ilkokul-ortaokul boyunca iyi bir öğrenci olduğum söylenebilir,

liseyi tek bir "dört" notuyla* bitirdiğimde 17 yaşıma yeni giriyordum,
aynı sene üniversiteyi kazandım, dört senede de orayı bitirdim, bir şeyler öğrenmek, yeni bilgiler edinmek her zaman hayatımın bir parçası oldu,

aynı sene de hiç vakit kaybetmeden yüksek lisansa devam ettim, şimdi de o noktadayım,

hava atmak için söylemedim bunları,
ancak kimse neden bu kadar okumak istediğime bir anlam vermiyor, olumlu bir şey yaptığım hissetirilmiyor, belki zamanında bir meslek sahibi olsaydım bazılarını daha mutlu ederdim, bilmem belki de ben de daha mutlu olurdum, belki de babam haklı, okumakla adam olunmuyor.
ilaveten subjektif tanım
okumak iyidir. bilgilenmek iyidir. sorun zaten bunu nasıl kullandığındır. yani gidip mühendise 5 km köprü yapta görelim demiyorum sadece bu bilgiyi paylaş ki namın yürüsün, adam olasın ömer. yoksa sen bilgiye mülkiyet koyarsan, o bilginin otoritesini kurarsa, ben hiç bilgilenmezsem bu ne lahana turşusu demezler mi adama. işte bu noktada okumuşsun ama adam olamamışsın hoş bir tabirdir. yoksa kime ne sen okumuşsun okumamışsın. okumakla adam olunmuyor. evet.

ha bi de öğrendiği ile başkalarını ezmeye kalkanlar var ki bu tiplere de adam mı diyeceğiz şimdi 4 yıl okul okudu diye hı? ezik o ezik.

not: ayar vermek ezmek değildir. çüünkü ayar alana verilir, almak için de eksik bilgi ile gaggara gugga mealinde konuşmak gerekir ki onlara ayar mustahaktır.

(bkz: tartisma adabi/#4349335)
adam gibi adamlığın okuldan alacagın bir kağıt parçasıyla olmadıgını ifade eden cümledir.
özellikle günümüzde üniversiteleri ve üniversite gençliğini görünce bu sözün dogru bir söylem oldugunu rahatlıkla görebiliriz.üniversiteyi sadece gezmek, eglenmekten ibaret sanan bir yığın insanı görünce bu cümlenin ne kadar dogru oldugunu bir kez daha anlıyoruz.bomboş bir gençlik geliyor, geçiyor...*
ahlaksızlığı özgürlük sanan, ailesinin yanından ayrılınca ne oldum delisi olan, nerde akşam orda sabah bir yıgın genç...
istisnalar yokmu elbette var...ama az maalesef çok az!

tüm bunlardan mütevvellit okumak başka bir 'okumak' olunca anlam kazanıyor!
(bkz: alman zurnası)
(bkz: okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır)
(bkz: okumakla adam olunmuyor ama sen yine de oku)
okumakla adam olunmuyor ama fasulye beyin de kalınmıyor, bilinç oluyor. durmak yok, bol bol okumaya devam edilmelidir.
http://inciswf.com/tke3.swf
okumakla adam olunmuyor ama belki bilinçlenilebilir. işte o bilinci de alamayanlar için söylenmiş bir sözdür bu. hitap ettiği bir kesim daha var; o da okuyup bir yere gelse de 'insan' olamamış kişilerdir.

(bkz: tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır)

ortaokul 1'de dershanede matematik hocamız çok güzel bir söz söylemişti biz yaramazlık yapınca; "önce 'eğitim' gelir, sonra 'öğretim'. ben bir hırsıza ders anlatmam." biraz sert bir cümle ama aslolanın eğitim olduğunu, ondan sonra öğrenim yapılabileceğini güzel anlatmıştır.
Doğru olan önerme. Adam olmak öğretilmez gösterilir.
Yer yer hak verilesi kimi zaman da züğürt tesellisi.
Sağda solda trolleyince adam olduğunu sanmaktan iyidir dedirtir bir basliktir.
güncel Önemli Başlıklar