bugün

çoğu zaman işine geldiği gibi anlamak şeklinde tezahür eden eylemdir. okuyan anladığını zanneder, fakat anlamamıştır; aslına bakıldığında zaten okumamıştır da o anladığını zannettiği metni. kendince bir kavrama takılmış, o kavrama kendi istediği anlamı vermiştir. bu durumun gerçekleşmesindeki unsurlardan biri de çoğu zaman okunan metnin yazarının kim olduğudur. aynı anlayışsızlık maalesef ki bir konuşma sırasında dinlediğini anlamamak şeklinde de ortaya çıkabilir, çünkü aramızdaki birçok kişi okumayı geçtim dinlemekten dahi aciz kalabilmekte ve söz sahibi meramını anlatmak için ağzıyla kuş tutsa bile onu anlamamakta ısrarcı olabilmektedir.
okuma alışkanlığının olmaması veya fazla okumanın sonucudur. *
kişi aşıksa, bin kere okusa anlamaz.
okunulan konu artık illallah dedirtmişse, kaçınılmaz gerçektir.
okumaya devam edilmemesinin göstergesidir..
konsantrasyon eksikliginden kaynaklanan sorundur.
son derece sinir bozucu durumdur. oysa 7 yaşından beri okunabilmektedir. şimdiye kadar anlayış meselesinin de çözülmüş olması gerekmektedir. *
zevk alınmıyorsa okudugunu anlamamak gayet normaldir.
her zaman için embesillikle ya da okuma azlığından dolayı gerçekleşen bir durum değildir. 'gerçek anlamda! çok' okuyan kişiler bununla çok fazla karşılaşır, alınan bilgi, yoğunluktan dolayı işlenemiyor, sadece yığılıyordur. zamanla beyniniz kitlenir olur. bir süre nadasa bırakmak gerekir okumayı, sonrasında hiçbişiicikler kalmaz.
tekrar tekrar okumayı gerektiren hadise..
bilinmeyen bir dilde birşeyler okumanın sonucudur.
das kapitali okuyunca muhtemelen başınıza gelicek durum.
(bkz: eli işte gözü oynaşta)
kafanın dolu olması ile ilgili durumdur.
okumaya ara vermek faydalı olabilir.
okumamaktan kaynaklıdır. zira okuduğun şeyi anlarsın. anlamadıysan okumamışsın demektir. ama hem okuyup hem okuduğunu anlamayanlar çıkmaktadır.beyinlerinin neresini kullandıkları belli değildir.
bir ilkokul klasiğidir...
kafanızda, okuduğunuzdan daha önemli bir durumla çebelleşiyorsanız doğal olarak gelişen durumdur. gönül işleri ile alakalı durumlarda bırakın yalnızca okumayı, yediğinizden, içtiğinizden, seyrettiğinizden, konuşulanlardan da bir şey anlamama durumu ile karşılaşabilirsiniz.
O sırada baska seyler düsünülüyor olabilir.
ilkokul kitaplarındaki okuduğunu anlama kısmını okumayı gerektirir.
kitap okurken veya okumazken kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemenin sebebiyet verdiği üzücü bir durum. bir de dalarsınız ki sorma gitsin.
Kız tavlayamamak.
okuma alışkanlığının olmamasının yanısıra okuma alışkanlığın olmasının da sebep olacağı durumdur. çok okuyan kişi daima detaylı düşünür.
kitap okurken şarkı düşünerek olabilir.
Dikkat eksikligidir. Hiçbir şeye odaklanamazsin, göz okur,sayfalar biter ama sen başka bir şeyler düşünüyor olarak bulursun kendini.
Başıma gelen şey.