bugün

genelde ebeveynler tarafından söylenen, gelecekte ateist olacak çocuğun küçük yaşlarda din hakkında yaptığı yorum karşısında bir cevap niteliği olan söz. türk milletinin geri kalmışlığının bir belirtisidir ve yazarın yazdığı gibi: din kesindir tartışılamaz ifadesinin de ne kadar işe yaradığının göstergesidir.

--spoiler--

(bkz: eksi sağ alt tarafta)

--spoiler--
denklemi basit görmüş, sonuçları önceden tahmin etmiş kişinin başarılı söylemidir.
fazla iyilik yapma müslüman olursun diyen adamla aynı zekada.

o kadar sorguladım ve hala muslimim bu girdi sanırım?
dogru tespittir. Kavimlerin bagzilari neden nicin diyerek helaka ugramistir. Insani anlamadan dinden cikaran hallerdir.
"sorgulama" değil "saçmalama" olarak düşünülmesi gereken cümle. kur'an-ı kerim'de birçok yerde "düşünmez misiniz?" der. sorgulamak, düşünmenin sonucudur. iman etmeye de engel değildir.
Bahsedilen din geleneksel islam anlayışı ise doğru önerme. Sorgulayınca harbiden sayısız bug görüyoruz.

Not: ehl i kitab * ım.
(bkz: 2012 nin başlığını hortlatmak)
sorulan soruya cevap veremeyecek kişilikte olan insandır. zira kendisi dini hakkında yeterli bilgiye sahip değildir.
Cevap bulamayan sorular celiskiler cogunlukta oldugundan (bkz: lost) fazla sorgulama bi bok anlamazsin yerine soylenmis onerme.
anlayamadığım hadise. Sorgulamazsan, araştırmazsan o dini nasıl tam anlamıyla yaşayabilirsin ki? Müslüman bir ülkede doğmak, müslüman olmayı gerektirmez. insanlarımızın yaptığı şey anne babalarından öğrendikleriyle dini yaşamak.* benim bunu kafam almıyor. evet, beynimizin cevapları bulamadığı sorular illa ki var. Bunun için de kur'an-ı kerim indirilmiş zaten. Peygamberler gönderilmiş. Ama kaçımız doğru düzgün araştırıyoruz, okuyoruz ki? Arapça beddua edilse ellerini açıp da amin diyecek insan çok bu memlekette. halbuki insan bilgiye açık olmalı. Hatta incil'i, tevrat'ı da okumalı yeri gelirse. Sonuçta onlar da peygamberlerimize inmedi mi? Değiştirildi, evet. Ama bu da işte bir işaret olamaz mı? Düşünmek lazım. irade boşuna yok insanda.
soru sormakta ve işin hikmetini anlamaya çalışmakta zannımca bir sıkıntı yoktur. kesin emirleri sorgulamak sıkıntı verebilir. misal niye namaz kılıyoruz, namaza ihtiyacı mı var Allah'ın demek sıkıntılıdır fakat namaz kılmanın amacı nedir demek gayet normal ve doğaldır. birinde sorgulama diğerinde hikmeti öğrenmek için soru sormak vardır. fazlaca sorgulama yapmak da insanı dinden uzaklaştırabilir. çünkü mantıkla açıklanamayacak şeyler vardır. zaten din dogmadır ve içsel inanışı mantıkla açıklamak imkansızdır.
kur'an da geçen ve kesin olarak orada doğrulanmış bir şeyi kendince yorumlamaya kalkarsan , kur'an ı yok saymış onu yalanlamış ve dolayısıyla kafir olmuş olursun. bu yüzden sorgulamanın da asıl mana da başarılı olabilmesi için en ufak detaylarına kadar dini öğrenmeden tüm hadisleri okumadan düşünürlerin o konuya bakış açılarını bilmeden sorgulamaya kalkmak insanı kafirliğe götürür. zaten bu konuları okuyarak öğrenmek istemeyen insanlar için sorgu sadece ''düşündüm de bence Allah yok'' kısmında tıkandığı için sorgulamayı kötü bir şey olarak göstermekte çoğu din adamı. halbuki bu konular üzerine oturup düşünmeli , okumalı , değişik yorumları ön yargısız bir şekilde dinlemelidir insanlar. zaten '' oku '' emri de boşuna gelmemiştir.
güncel Önemli Başlıklar