bugün
- dursun özbek ibrahim hacıosmanoğlu kavgası48
- true'nun yetkili olması22
- sevgili bulamayan erkeklere tavsiyeler11
- sözlüğe yön veren 3 yazar11
- iremga27
- 22 kişinin sahte alkolden hayatını kaybetmesi22
- eve yaşlı dede fotoğrafı asmak9
- akp'nin ali koç'u sevmeme nedeni10
- hepimiz küresel hanımın bebekleriyiz10
- kuresel ikinma hanım günaydın neredesiniz yahu11
- 2025 asgari ücret tahminleri15
- niye kitap satılmıyor yahu15
- karısının bir dediğini iki etmeyen erkek8
- tayt giyen kızlar üşümüyor mu sorunsalı9
- türkiye'nin başına gelen felaketler11
- 190 boyunda kaslı yakışıklı zengin erkek cin10
- sözlükte moruq istemiyoz29
- insan olmaya ceyrek kala14
- bir oturuşta 10 bira içemeyip erkeğim demek12
- borçla elde edilmiş sahte refah ülkesi türkiye15
- kısır seven erkek9
- kapadokya8
- 20259
- ali imran suresi9
- bir daha kumar oynamayacağım11
- allah8
- eski tasarıma ne oldu amk17
- son yapılan yemek9
- kıçımın yetkilisi47
- tc numarasını unutmak9
- felsefeden anlayan gitar çalan kaslı zengin erkek14
- true yu evlendiremiyoruz10
- davinson'a eyüp maçında verilmeyen kırmızı kart39
- sinirlenince çaylak atan yetkili8
- etin yakışmadığı yemekler9
- migren ağrısı8
- arda turan8
- istanbul yolsuzluk hırsızlık çirkinlik abidesidir11
- eve erkek misafir gelince durmadan wc giden kız8
- çocukken okunmuş unutulmaz kitaplar10
- türk siyaset tarihinin efsane sözleri27
- galatasaray neden kırmızı kart görmüyor11
- afganistan'a yerleşip islamı dibine kadar yasamak19
- sevdiği kıza sadece sarılıp uyumak isteyen erkek11
- hayat çok mu güzel8
- okan buruk iticiliği10
- tüm mal varlığınızı karınızın üstüne yapar mısınız10
- fenerbahçe9
- uludağ sözlük vefalı yazarlar veritabanı14
- sadece kızların anlayabileceği kız sinsilikleri16
ilâhi kudret bunu engelliyor. Bir yerimizi yırtsak bile olmuyor.
ingilisçe psikoloji tarih felsefe matematik çocuk puldefteri osmanlıca türkmence hatıra edebiyat aşk magazin vs. Ulan...
ingilisçe psikoloji tarih felsefe matematik çocuk puldefteri osmanlıca türkmence hatıra edebiyat aşk magazin vs. Ulan...
kışın çorap yazın atlet satacaksın abi kim ne yapsın kitabı. bende yazmayı düşünüyordum sırf benim gibi okumazlar diye vazgeçtim.
fiyatlar ebesinin nikahı olduğu için. maaşın 4te1 i kitaba dergiye gidiyor.
Sen o Cengiz Kurtoğlu’nun kasetini vermedin ya! Ah ettim ben orda!
allah kitap almamızı isteseydi pdf i yaratmazdı. bu arada pdf i allah mı yaratmış oluyor insan mı?
insanların kendini geliştirmeye ihtiyacı yok artık. yaz yapay zekaya hallediyor zaten her şeyi.
Millet aç aç!. Aç insanın dimagida durur.
Kendini güncelleyip, format atmadıkça daha çok ağlarsın sen. 1900 lü insan ruhuyla yaşamayı acilen bırakmalısın..
Neyime format atacağım teyzecim yaa yaz da bileyim.
artık kitap alınmıyor, dijital olarak (tablet, telefon, bilgisaray) okunuyor demeyin. mutluluk için okumamak gerekir.
konumuz kitap okunmuyor ama okunsa ne olacak ki okuyanlar da zaten anlamıyor.
bakınız: kürk mantolu madonna vakası.
https://www.youtube.com/watch?v=HgGjAxF4M1M
örn: ben de okumuyorum, cehalet mutluluktur.
konumuz kitap okunmuyor ama okunsa ne olacak ki okuyanlar da zaten anlamıyor.
bakınız: kürk mantolu madonna vakası.
https://www.youtube.com/watch?v=HgGjAxF4M1M
örn: ben de okumuyorum, cehalet mutluluktur.
O kadar cahillik var ki hemen herkes tüm yayınlanan hersey pdf e aktarılmış sanıyor. Bildikleri klasikler vs. Neyse ya. Çok umurunda değil veririm hurdaya tuvalet kağıdı olurlar millet göt siler.
Rus kadın geçen gün geldi gagarin çocuk kitabını buldu ağladı hemen satın aldi sarıldı çocukları sasirdi amk. Çocukluğumdan dedi...
Rus kadın geçen gün geldi gagarin çocuk kitabını buldu ağladı hemen satın aldi sarıldı çocukları sasirdi amk. Çocukluğumdan dedi...
bir zaman okuyamayacağım kadar kitap almıştım. Stoğu bitiriyorum. Güzel bir okuma ortamı da yaptım. Onlar bitince, düşünürüm bir şeyler. Kitaplar pahalı sayılmaz aslında. Enflasyon ve alım gücü insanları zorluyor. Tabi biraz da teknoloji var.
defineler gizlidir, her arayan değil arayanların içinden ancak nasibi olanlar bulur.. ilim de bazı kitaplarda gizlidir. her kitap okuyan değil ne aradığını bilen ve bu isteğini yerine getirmek için şartlarına riayet edenleri bulur..
Valla hergun elime müthiş şeyler geçiyor. Kâh enteresan kitaplar kâh çok eski kartvizitler Osmanlı falan, plaklar, diplomalar, literatüre girmemiş çok eski tezler vs. Ben mutluyum.
yıllardır ingilizce roman okuyorum, torrent sitelerinden epub veya pdf olarak indirip tabletimden okuyorum. Orhan pamuk veya yaşar kemal gibi yazarların romanlarını tabii ki kitaptan ve türkçe olarak okuyorum. Seyahat gezi kitaplarını da tabletten okuyorum, çok avantajlı oluyor. harcamalarım da azaldı. Çok seçerek inceleyerek alırım, okuyamayacağım kitabı almam. Yıllardır fb reader adlı android uygulamayı kullanıyorum, yetiyor.
elektronik ortamda kitap satışının artmasıyla pek ilgisi yok. Okuma oranı vs goygoyuna girmeyelim.
Çünkü kitaplar çok fahiş fiyatlara satılıyor.
Türkiye’de basılan 300 sayfalık ortalama bir kitabın maliyeti; baskı, dizgi, edit, yazar payı, dağıtım, vergi vs. dahil, üzerindeki fiyat etiketinin anca %40-50 sine tekabül ediyor. Yani Kar marjı çok yüksek. (Yazar payı genelde %15-20 civarındadır.)
Yani türkiye’de kitap yazarak para kazanamazsınız. Asıl Parayı yayınevleri cukkalar. Kitapçılar da toptan alım sonrası üzerine koydukları karı alır.
Bu da makul fiyatı (mesela) 100-200 lira olması gereken bir kitabın okuyucuya 300 ila 500 lira aralığında sunulması manasına gelir. O abartılı kampanya indirimleri de baskı fazlasından falan değil, zaten fiyatların aşırı fahiş olmasından kaynaklanır.
Ve açık konuşalım; bu düzene de kimseye çomak sokturmazlar. Öyle kendi halinde bir yayınevi kurup, yazarlar ve matbaayla anlaşıp makul fiyattan piyasaya kitap falan süremezsiniz. kitabınızı dağıtacak dağıtımcıdan, vitrine koyacak kitapçılara kadar kulağını çekerler, daha da inat ederseniz batırana kadar uğraşırlar.
Kısacası yayın piyasası, telif hukuku dahil, büyükbaş yayınevi ve dağıtımcılara çalışır.
Çünkü kitaplar çok fahiş fiyatlara satılıyor.
Türkiye’de basılan 300 sayfalık ortalama bir kitabın maliyeti; baskı, dizgi, edit, yazar payı, dağıtım, vergi vs. dahil, üzerindeki fiyat etiketinin anca %40-50 sine tekabül ediyor. Yani Kar marjı çok yüksek. (Yazar payı genelde %15-20 civarındadır.)
Yani türkiye’de kitap yazarak para kazanamazsınız. Asıl Parayı yayınevleri cukkalar. Kitapçılar da toptan alım sonrası üzerine koydukları karı alır.
Bu da makul fiyatı (mesela) 100-200 lira olması gereken bir kitabın okuyucuya 300 ila 500 lira aralığında sunulması manasına gelir. O abartılı kampanya indirimleri de baskı fazlasından falan değil, zaten fiyatların aşırı fahiş olmasından kaynaklanır.
Ve açık konuşalım; bu düzene de kimseye çomak sokturmazlar. Öyle kendi halinde bir yayınevi kurup, yazarlar ve matbaayla anlaşıp makul fiyattan piyasaya kitap falan süremezsiniz. kitabınızı dağıtacak dağıtımcıdan, vitrine koyacak kitapçılara kadar kulağını çekerler, daha da inat ederseniz batırana kadar uğraşırlar.
Kısacası yayın piyasası, telif hukuku dahil, büyükbaş yayınevi ve dağıtımcılara çalışır.
Kim demiş onu. Kaliteyse alan oluyor.
Parası olan Millet okuma yoluyla kendini geliştirmek istemiyor başka yollarla kendini geliştirmeyi daha mantıklı buluyor
Parası olmayan okurda pdf'e yöneliyor pdf'ten okumaya alışıyor kitaba ayıracak parası olduğunda da artık kitaba para ayırmıyor pdf'ten okumaya devam ediyor
Bide öğrenci kesimi var wattpad okuyanları hariç tutarak yemek parasından, okul harçlığından kesip kitap alarak kendini geliştirmeye çalışıyor
Parası olmayan okurda pdf'e yöneliyor pdf'ten okumaya alışıyor kitaba ayıracak parası olduğunda da artık kitaba para ayırmıyor pdf'ten okumaya devam ediyor
Bide öğrenci kesimi var wattpad okuyanları hariç tutarak yemek parasından, okul harçlığından kesip kitap alarak kendini geliştirmeye çalışıyor
ingtagram var artık, keşfetine bak.
magarada mi yasiyon kirtasiye yok mu orada.
Arkadaşlar söyle söyleyeyim,
Örneğin edebiyat yardımcı kitabi, oğuzların dili... piyasada çok pahali Talebe gidip aliyor eninde sonunda bayılıyor parayı. Araştıran eden yok 2. Eli var mı diye.
Örneğin edebiyat yardımcı kitabi, oğuzların dili... piyasada çok pahali Talebe gidip aliyor eninde sonunda bayılıyor parayı. Araştıran eden yok 2. Eli var mı diye.
belki kütüphanede okuyorlardır.
erecto düşmanlarının oyunu...
Aykolik baksın hangi kütüphanede var kitap önce netten, sonra gitsin.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar