bugün

1. Sporcular aileleri tarafından teşvik edilmiyor.
2. Teknik imkanlar olarak avrupa ve amerikanın gerisindeyiz.
3. Kaliteli antrenörler yok.
Disiplinli değiliz.
sporda başarılı olmak gibi bi derdimiz yok o yüzden. Derdi olanlarında desteği olmadığı için ....
1. Eğitim süresince öğrenciler sınava hazırlanmaktan sosyalliğe vakit ayıramıyor.
2. Okullarda spor dersleri saatleri çok az ve ekipman yetersiz.
3. Profesyonel anlamdaki sporda, özellikle atletizm, doping çok yaygın. Sporcular kendi çabalarıyla ortaya başarı sunmak yerine kolay ama sonucu ağır olan dopinge sığınıyorlar.
her konuda başarılıyız ama maalesef şu sporda başarılı olamıyoruz, öyle mi. bileşik kaplar konusunu öğrenmedin mi kardeş, genel olarak insan kalitemiz çok düşük. insana bağlı her konudaki başarısızlığımız ortada iken sadece bir kaç palyatif çözümle hiç bir sorunu kökünden düzeltemezsin. öncelik ortalama insan kalitemizi yükseltmek olmalı ama mevcut eğitim sistemi -ya da olmayan mı demeliydim bilemedim- değişmeden nasıl olacak ki?
Sebebi Halı saha kültürü.
Türkiye'deki her sorunun cevabı: kararlılık, buna bağlı program, kalifiye insan gücü gibi parametrelerin denklemde olmaması. Bir de buna popülizm ekleniyor, tadından yenmiyor.
Spor kültürümüz yok. Aynı osmanlı gibiyiz. Geri kalıyoruz her şeyden. Egolarınızın kurbanı olup gidicez. Türk insanı cahildir zaten, uğraşmaya değmez.
görsel
Kim demis başarılı olamıyoruz.
Spor yapmiyoz ki bi de bu açıdan bak.
(bkz: sipor yapmayı sevmiyom)
Çünkü spor denince futboldan başkasını bilmeyen bir milletiz. Yeniliğe pek açık değiliz, ilgi de göstermiyoruz. Teşvik de edilmiyor zaten. Devletin biraz elini uzatması, imkan yaratması lazım sporculara. Yoksa beden öğretmenliğinden ilerisine gitmek zordur bu koşullarda.
beden eğitimi dersleri yeterli bir cevaptır.

neyse ki dünyaya kebap katkımız var.
Spor yapan insanları gösteriş meraklısı, karı kız için çalışan cahil kimseler olarak tanımlıyor bizim toplumumuz.

Ee Haliyle başarı gelmiyor hiçbir dalında. çünkü saygı duymuyorsunuz.
sporda başarılı olmak için 12-13 yaşlarında ve hatta ondan öncesi sağlam altyapının olması gerekiyor. oysa bizde insanlar sporu geliştireceği yıllarda ortaokulda sbs, oks, lgs sonra lisede ygs, lys, öss gibi onlarca zımpırtıyla uğraşıyor. üniversitede bile tam rahatlık yok. gelecek kaygısı, kpss telaşı veya özel kurumların sınavları, dil kursları, vizeler, finaller derken bir ömür ders adı altında gerçekleşen zulümle yitip gidiyor. bu saatten sonra spor yapılsa bile bu ancak kişinin kendisi için oluyor. profesyonel olmak veya olimpiyatlara katılmak için değil. ben bile sporu sevmeme rağmen tam anlamıyla ancak üniversite yıllarında sporla ilgilenebildim. ondan sonrası ise spora devam edilse de bu ancak sağlığı korumak ve kendini mutlu hissetmek için yapılıyor. kişinin başkalarıyla yarışmak, derece yapmak gibi hedefleri olmuyor.
çünkü tembeliz. yetenekli sporcular çıkıyor ama disiplin ve çalışma olmadığı için başarısız oluyoruz.
Altyapı yok ayrıca rotasyondaki oyuncular iyi değil.
zengin çocuklar karı kız peşinde dolaşır, fakir çocuklar anca ders çalışır, hafta sonları sanayiye marş marş.

bu ülkede ne zaman zengin çocukları spora yönelir o zaman bu ülke sporda başarılı olur.
Parayı veren düdüğü çalar zihniyeti.
(bkz: yancı medya)
bence herkesin bildiği ama bizm bilmediğimiz birşey var. Özellikle futbol için. Ulan hıca yabancı, takımın %70 yabancı yine olmuyor. %30 dan doalyımdıır nedir.
Spor anlayisi futboldan ibaret olduğu için olabilir.Futbolda da başarılı olduğumuz söylenemez.
Türkiye de Spor alanında harcanan fikir ve paranın büyük bir oranda futbola kaymasından mütevellit .
çünkü spor disiplin eğitim işidir bizde sporcuyu yetiştirecek kafa yok maalesef birileri çok severde kendi çabasıyla bir yerlere gelirse bir ihtimal.
Çünkü alışkın değiliz azizim.

Yemek de öte çekil bak bakalım.