bugün

modern insanın atası değil kuzeni.

genellikle avrupada italya, fransa almanya ve daha kuzey bölgelerde yaşamışlardı. bundan 20.000 sene önce yokoldular. homo sapiens ile düşman olmalarına rağmen ilişkiye girdikleri olmuştur. bu da iki kuzen arasında gen aktarımına sebep olmuştur.

fiziken insandan (homo sapien) çok daha güçlü ancak zekası çok daha düşüktü.
(bkz: https://onedio.com/haber/...yindan-apaci-dansi-664378)
Günümüz insanına şeker hastalığını bulaştıran tür.
mavi göz rengi dna bozulumu değil neanderthal kalıntısı genlerden kaynaklı olduğu rivayet edilmeye başlandı bilim camiasında.

bizim arkadaşlar öyle dedi, okey masasında.
bir inanışa göre homo sapiens neanderthali yemiş olabilir.
bir rivayete göre laikçilerin dedeleriymiş. evet.
Orta-doğu da halen bulunan insan türü.
bazılarının iddia ettiği gibi aşırı ilkel olmadıkları, ölülerini gömdükleri ve dil konuşabildikleri ile ilgili araştırmalar geçtiğimiz yıllarda paylaşıldı.

https://tr.sputniknews.co...-neanderthal-beyin-insan/
ilkel değiller sapiens’e nazaran zor kuzey iklimine uyum sağlamışlardı garip olan belçikada bulunan fosillerin vegan olduğu anlaşılmıştır. Afrikalılar hariç tüm insanların atasıdır bunlar zira az yada çok tüm insanlarda neanderthal geni var. Benim görüşüm yoğun sapiens popülasyonu arasında eriyip gittiler.
neanderthallerin ilkel olmadığı zaten açık da yukarıda birisi homo sapiens'ten daha zeki olduğu düşünülüyor yazmış. sadece beyin büyüklüğü zeka faktörü değildir. Hemen herkes (bilim insanı) tarafından homo sapiensin neanderthalden zeki olduğu kabul edilir. Tamam, Bazı konularda neanderthal daha akıllıdır. Ama genel anlamda sapiens daha zekidir. Hem Kompleks düşünme yetisi neanderthallerde çok geridir sapiens'e göre.

Şöyle demek daha doğru: Neanderthal bir aleti sapiens'ten önce bulmuş olduğunda dahi homo sapiens kadar gelmiştiremez ve kullanamaz.
Kromagnon tipli maymunatların hala sokaklarda kol gezdiği 21. Yüzyılda ihtimal o ki, spienslerle belli ölçü de karışmış olabilirler.
yok olmalarının nedeni sosyal becerilerinin sapienslere göre düşük olması ve bu yüzden ancak 15-20 kişilik topluluklar oluşturabilmeleridir.

sapiensler ise aynı dönemde 200-300 kişilik koordine topluluklar halinde yaşayabiliyorlardı.

siz çok daha güçlü ve dayanıklı olabilirsiniz ama karşınızda sizden 20 kat daha büyük bir grup varsa mücadele etme şansınız kalmıyor.
Günümüz dünyasında Konya, Yozgat gibi şehirlerde rastlayabileceğiniz insan türüdür.
Allah ın yaratma sanatına atılan bir iftiradır. insan dünyaya gönderilmeden önce insan olarak yaratılmıştır.
görsel

Neandertallerin Ölülerini Gömdükleri Kesinleşti ...

Neandertaller gerçekten ölülerini gömüyordu. ırak’taki arkeologlar yaklaşık 50.000 yıl önce kasten gömülmüş yeni bir Neandertal iskeleti keşfettiler.

Cambridge Üniversitesi’nden Emma Pomeroy, “Oldukça eminiz.” diyor.

Neandertallerin ölülerini gömdüğüne dair ilk kanıtlar, arkeolog Ralph Solecki’nin 1950’lerde ve 1960’larda kuzey ırak’taki Şanidar mağarasını kazmasının ardından ortaya çıktı. Bu mağarada vücudun kasıtlı olarak bir mezara yerleştirildiğini ve polen kümeleriyle bulunduğu için çiçeklerin üzerine serpildiğini düşündüren ‘Şanidar 4’ de dahil olmak üzere on adet Neandertal kalıntısı bulundu.

Bulgu, Neandertallerin, daha önceki kaba insanlar olduğu düşüncesinin aksine, son derece zeki olarak yeniden değerlendirilmesine yol açan çeşitli kanıtlardan biriydi. Bununla birlikte, “çiçeklerle gömme” önerisi hala tartışmalı. “Mağarayı kullanan ve oyuklar açan kemirgenler var, bazen yuvalarına çiçek görütüyorlar” diyor Pomeroy. Kazmaya yardım eden işçilerin bazıları da çiçek taşıyordu.

2014 yılında mağaradaki kazılar, bölgedeki ıŞiD tehdidi nedeniyle sıkı güvenlik altında yeniden başladı. Amaç, Neandertallerin bulunduğu tabakaları incelemek, olanları açıklığa kavuşturmaktı. Bununla birlikte, ekibin sürprizine göre yeni kalıntılar da bulundu: bir Neandertal’in üst yarısı, kemikler hala anatomik pozisyonlarındaydı.

Pomeroy’un ekibi Neandertal’in kasıtlı olarak gömüldüğüne dair çok sayıda kanıt buldu. Vücudun etrafındaki tortu tabakasının altındaki tabakadan gözle görülür şekilde farklı olduğu gerçeği de bu kanıtlara dahildi. “Kemikleri içeren tabaka çok daha koyuydu.”

Dahası, vücudun altındaki tortu, kazarak bozulduğunun izlerini taşıyordu.

Pomeroy, “Bir mezarı veya küçük bir deliği kazmak için toprağı veya tortuyu kazdığınızı hayal edin. Bu, dışarıya çıkardığınız toprağın altındaki toprağın bir miktar sıkıştırılmasına neden olur, çünkü aşağı bastırıyorsunuz.” diyor.

Ekip, vücudun hemen altındaki katmanın sıkıştırıldığını, ancak daha derin katmanlarda bunun olmadığını tespit etti. “Bir şeyin kazıldığına ve vücudun içine konulduğuna dair oldukça iyi bir kanıt.”

Kalıntıların yeni bir bireye mi yoksa birçoğu eksik olan önceki bulgulardan birine mi ait olduğu açık değil. Pomeroy, vücudun büyük olasılıkla büyük bir kaya bloğundaki çiçekli mezarı açığa çıkaran ilk ekip tarafından yanlışlıkla yarıdan kesildiğini söylüyor.

Modern insanlar en az 100.000 yıl önce ölülerini gömüyordu. Neandertallerin bu davranışı kendileri mi tasarladıklarını veya insanlardan mı öğrendiklerini bilmiyoruz, ancak Neandertallerin ve insanların Şanidar mezarları zamanında birbirleriyle karşılaştıklarını biliyoruz.

New Scientist. 18 Şubat 2020.

Makale: Pomeroy, E., Bennett, P., Hunt, C. O., Reynolds, T., Farr, L., Frouin, M., … & Barker, G. (2019). New Neanderthal remains associated with the ‘Flower Burial’at Shanidar Cave, Iraqi Kurdistan. Antiquity: A Review of World Archaeology.
Neanderthallerden homo sapiense evrilmiyor insanlar.

Bu ikisi ayrı tür. Homo sapiensin ilkel hali neanderthal değil.
cool story tadında hayali karakter.