bugün

atatürk'le ilişkisi olmayan mustafa suphi olaylarını atatürk'ün üzerine yıkmak için yaptığı adilik kokan olaydır.
Kendi dilimiz Türkçe' yi anlamaktan ne kadar yoksun olduğumuzu gösteren durumdur. Bahsi geçen dizede Atatürk'e burjuva denilmemiş; "burjuva, kemal'in omzuna binmiş" yani burjuva, atatürk'ün işini zorlaştırmaktadır, ideolojisini uygulatmak, yerleştirmek istemektedir manasındadır. atatürk burjuva devrimcisi değildir, halkın ve köylünün egemenliğini içinde taşıyan milli demokratik devrim ya da ulusal demokratik halk devrimcisi demek daha doğrudur. O dönemde Devrimci- millici bir yapı oluşmuştur. Milli cephe oluşturulmuştur. Mdd 'de öncülük esastır ve bugün ne yazık ki yarı sömürge durumundaki türkiye'nin öncelikli ihtiyacı tam bağımsızlıktır. tam bağımsızlığa gereken önemi vermeden sosyalist devrim peşindekiler oportunizmin engin sularında kulaç atmaktadırlar; -aslında amaçları ne kadar sosyalist devrim o da tartışılır; mikro milliyetçilikle, amerikan'ın kucağındaki işbirlikçi katillerin kuyrukçuluğuyla sosyalizm olmaz- izmir iktisat kongresi'ne karşın 1930'larda devletçilik ilkesi benimsenmiştir. atatürk : "amacımız devlet sosyalizmidir" sözünü söylemiştir.
feodal bir din tarım toplumunda burjuvazinin ilerici etkisini ve burjuva devrimcisinin ilerici vasfını bilen sosyalistler için sorun olmmayan durumdur.

burjuva olmak gazi'nin ilerici vasfına ve halkçılığına gölge düşürmüyor. fransız ihtilali de burjuvaydı ancak bugün sosyalisti de kapitalisti de büyüklüğünü inkar etmezler bu devrimin.

gazi'nin yarattığı devrim de hem sosyalistler hem de kapitalistler için ilericidir önemlidir.
(bkz: virgülün akılalmaz gücü)
her ne kadar kıvırılmaya çalışılsada aşikar olan durumdur. Atatürk, kurtuluş savaşı öncesi bazı sosyalistleri sovyetlerden silah ve para desteği alması için kullanmış, daha sonra bu kişilerin liderlerinden mustafa suphi bey ve arkadaşlarını kayıkçılar kahyası yahya aracılığı ile ortadan kaldırtmıştır.

Kabul ediniz veya etmeyiniz nazım hikmet ve mustafa kemal birbirlerinden hoşlanan kişiler değillerdi. Genellikle nazım hikmet'in 1923'de yazdığı kurtuluş savaşı destanı gösterilir atatürk'ü sevdiğini belirtmek için. Fakat o dönemler değil siyasi kalkınmaların ve değişimlerin olduğu 1930'lu yıllarda bu fikri değişmiştir.

halen olamaz diye inliyenler varsa onların sorunudur. siz hala, Bir iki tane grubun lenin ile atatürk posterlerini yanyana açması ile atatürk'ü sosyalist zannetmeye devam edin.
(bkz: düz yazı)
(bkz: edebiyat akımları)
aslında atatürk e daha sonradan yazmış oldukları yalakalıktan başka bir şey değildir.

atatürk döneminde pek çok kez hapse girmiştir. hatta yavuz zırhlısında tutuklu kalmıştır.

daha fazla hapis kalmamak için yağın pompasını açıvermiştir.

sscb ye kaçtıktan sonra1 çift güzel sözü yoktur atatürk için.
--spoiler--
Trabzondan bir motor açılıyor
Sa-hil-de-ka-la-ba-lık!
Motoru taşlıyorlar
Son perdeye başlıyorlar!
Burjuva Kemal'in omuzuna binmiş
Kemal kumandanın kordonuna
Kumandan kahyanın cebine inmiş
Kahya adamlarının donuna
Uluyorlar

Hav... hav... hak... tü
--spoiler--

bir vatan haininin şaşırtmayan davranışıdır.

atatürk burada, senin mezarın nerede nazım?
önce büyük taaruz şiirini yazıp sonra sovyetlere yalakalanmak ne kadar doğru bilinmez ama nazım sadece vatan haini değil aynı zamanda dönek bir orospu evladıdır. saygılar.
yarıştırılamayacak, biri diğerine tercih edilemeyecek kadar değerli iki insandır nazım hikmet ve atatürk.

boş geyik yapmayın.
moskof piçi olan mal nazımdan beklenen bir şeydir.