bugün

şu ana kadar ne kadar fizikçiyle konuşsam aldığım cevap bu.çernobili örnek verdiğimde onun teknolojisi çok eskiydi ve ihmaller sonucu kaza gerçekleşti diyorlar.radyoaktif atıkları sorduğumda birkaç yıl içerisinde onları füzyon teknolojisiyle zararsız hale getirmek mümkün olacak diyorlar .

(bkz: acaba zararsız mı)
kullanılacak yüksek ve güvenlikli teknoloji ile mümkün olan olaydır.
çernobilden sonra ders alan dünya nükleer santrallerini ona göre dizayn etmiştir. memleketimde kurulmasında yarar vardır.
nasıl kullanıldığı ve ne düzeyde tedbir alındığı detaylarına göre yorumlanması gerekecek ve bu bağlamda yorumlar çok çeşitlenebilecek olan önermedir. nükleer enerji, elektrik üretimi için kullanılabildiği gibi atom bombası olarak da kulanılabilen bir enerjidir. başka bir deyişle, çok dikkat edilmesi önemli olan hassas bir alandır.

(bkz: ağustos ta rapsodi atom bombası anıtı sahnesi)
(bkz: #8167186)

http://www.angelfire.com/scifi/nuclear220/sec444.htm
http://www.genbilim.com/content/view/536/36/
en başından beridir savunduğum düşüncedir.

evet nükleer enerjinin riskleri vardır ve hatta bunlar büyük risklerdir.

ancak uzun süre güneşte kalmanın da riskleri vardır.

şimdi diyeceksin ki "oğlum güneş lan o. oysa öbürü atığı olunca kanser ediyor." ben de sana diyeceğim ki; birader iyi hoş da özel sektör sence bu tarz bir risk alıp, adını lekeleme pahasına bu işe girişir mi? atıkların yok edilmesi için hali hazırda çalışmalar, uygulama düzeyine geldi. gramajları küçük parçacıkların füzyona sokulması işlemi yapılan şey. hem her şeyi boşverdin diyelim şirket politikasını düşün.
eğer bunca madencinin ihmaller sonucu yitip gittiği bir ülkede kullanılacaksa baya tehlikeli olan enerjidir.
tüm nükleer enerji santrallerinin denetimleri uluslararası statüdedir. bu nedenle ihmal ve tehlikelere, ülkemizde gerçekleşen maden kazaları örnek gösterilemez. ayrıca şimdiye kadar dünya çapında nükleer nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı, madenlerde kaybedilenlerden çok çok azdır.
nükleer enerji tehlikeli olsa bile, yüzde yüz gereklidir. en basitinden cep telefonu ve televizyonun olmadığını düşünün abartıp bilgisayarın olmadığını düşünün.
ama derseniz ki, ben kabile hayatı yaşamak istiyorum, günümüzde el değmemiş çok toprak var, buyrun oralara alalım sizi.
teknolojiye karşı gelmek ahmaklıktır, çünkü sen karşı çıksanda o gelişecektir, getirdiklerinin yanında götürdüklerine katlanmak zorundasın.
nükleer tesis yapımında en usta ülkelerden olan japonyada yaşanan bu felaket sonucunda doğanın birkez daha çürütmüş olduğu öneridir.

ülkemize yapacağımız her nükleer tesis 40-50 yıl sonra ülkemize atacağımız bir atom bombasıyla aynı görevi görür hemde ne pahasına elektiriği daha ucuz kullanabilmek için.

biz bugün ecdadımıza dua ediyoruz 18 mart münasebetiyle, lütfen torunlarımız bize küfretmesin.
büyük bir felaket sonrası yine aynılarını söyleyebilicek mi bu hükümet meraklar içerisinde olduğum saçma bir düşüncedir.
güncel Önemli Başlıklar